'ABD'nin İsrail'i eleştiren BM yetkilisine yaptırımları, çifte standardı gözler önüne seriyor'
SİYASETABD'nin İsrail'in Gazze'de işlediği insan hakları ihlallerini raporlayan BM temsilcilerine yönelik cezalandırıcı tutumu tepki toplamaya devam ediyor.
İtalya’daki Vision & Global Trends Uluslararası Küresel Analiz Enstitüsü Başkanı Tiberio Graziani, Washington'un İsrail'i Gazze'deki eylemler nedeniyle eleştirilere yönelik yeni hamlesini yorumladığı demecinde, "ABD'nin, İsrail'in Gazze Şeridi'nde işlediği insan hakları ihlallerini kınayan Özel Raportör Francesca Albanese'ye yaptırım uygulama kararı, Washington'ın insan hakları ilkesine ilişkin siyasi hiyerarşisini açıkça ortaya koyuyor" dedi.
Sputnik'e konuşan Graziani, "Batı'nın 'İsrail Devleti'nin bekası'na ilişkin anlatısı dahilinde, İsrail Devleti'nin eylemlerine yönelik her türlü eleştiri varoluşsal tehdit olarak algılanıyor" ifadelerini kullandı.
Graziani, Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun Albanese'nin ABD ve İsrail'e karşı yürüttüğü kampanyanın artık tolere edilmeyeceği yönündeki açıklamasının, özellikle bulguları ABD çıkarlarıyla çeliştiğinde, BM'nin bağımsız mekanizmalarını zayıflatmayı amaçladığını vurguladı.
Graziani, insan hakları ihlallerinin bildirilmesinin barış görüşmelerini engelleyebileceği yönündeki savunmanın, adaletin barışa engel olduğu yönündeki yanlış bakış açısını yansıttığının da altını çizdi.
İtalyan uzman, "BM, özellikle Filistin gibi hassas bölgelerde temsilcilerinin bağımsızlığını koruması gereken hassas bir konumdadır. Albanese'yi savunmamak, tehlikeli bir emsal oluşturabilir ve BM temsilcilerinin tarafsız bir şekilde işlerini yapmaları nedeniyle korkutulabileceklerinin işareti olabilir. BM dengeli bir yanıt verebilir, ancak Küresel Güney ülkeleri Filistin sorununu Batı'nın çifte standartlarının sembolü olarak görüp daha güçlü bir dayanışma için baskı yapabilirler" diye ekledi.
haber içerik ve kaynak: sputnik
İlginizi Çekebilir
Portekiz, tecavüzü yeniden sınıflandırarak 7 AB ülkesi arasına katıldı
Bazı Sosyalist Parti (PS) milletvekilleri, partilerinin bazı önerilerde resmi olarak çekimser kalmasına rağmen, yeniden sınıflandırma lehinde oy kullandı.
Fransa’dan 'tarihi' adım: Yeni Kaledonya için özel statülü devlet anlaşması imzalandı
Fransa’nın Bougival kentinde, Yeni Kaledonya’nın özel statülü bir devlet haline gelmesini öngören tarihi anlaşma imzalandı. Anlaşma, bağımsızlık yanlıları ile Paris hükümeti yanlılarını bir araya getirdi.
Avrupa-Libya gerilimi: AB, Hafter'le neden görüşmek istedi?
AB, Libya'da resmi olarak Trablus merkezli ulusal birlik hükümetiyle işbirliği yapsa da Halife Hafter ile de görüşüyor. Ancak son ziyaret fiyaskoya dönüştü.
Erdoğan: “Bugün büyük ve güçlü Türkiye’nin şafağı söküyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, terör örgütünün silah bırakmasıyla ilgili olarak, “Bugün Malazgirt ruhu, Kudüs İttifakı, Kurtuluş Savaşı’nın nüvesi yeniden şekilleniyor. Bugün büyük ve güçlü Türkiye’nin şafağı söküyor”