© Haberanaliz.net 2005

AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANININ YAPTIĞINA BAKIN

Devlete ait proje ve yapılan işleri, ben yaptım diyerek seçim dönemi algı oluşturmak doğru mu? Millet bahçesini kim yaptı? Kimin projesi? Kentsel dönüşüm adı ile yapılan konutları TOKİ mi yapıyor, Akdeniz Belediyesi mi? Ayıp değil mi?

Mersinli bilir ki, Hükümetimizin yaptığı çok güzel işlerden biri ÇEVRE BAKANLIĞI aracılığıyla (Yani Murat KURUM) TOKİ vasıtasıyla kentsel dönüşüm konutları.

Bir başka olay, ülke geneli yapılan muazzam millet bahçeleri. Mesela buda Mersin de Zafer Çağlayan ağabeyin sayesinde oldu.

Ama gelin görün ki, bizim AKDENİZ belediye başkanımız afiş broşür yaptırıp astığı yetmezmiş gibi kendi sosyal sayfasında da paylaşım yaparak tüm bu projeleri kendinin eseri gibi göstererek algı oluşturuyor.

Sayın başkan bu projeleri siz yapmadınız.

Bunlar yüce devletimizi temsil eden Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun kıymetli bakanlarını takip ve ifa ettikleri işler.

Siz MERSİN AKDENİZ ilçesinde hangi ciddi projeyi gerçekleştirdiniz onu söyleyin.

Sevgili Mersin’liler,

Belki diyeceksiniz ki, yahu senden başkası niye yazmıyor?

Doğru, ihaleleri, yolsuzlukları, arsızlıkları benden başkası yazmıyor.

Yazması gerekenler Mersin deki Gazeteciler. Mersin de gazeteciler cemiyeti var. Çoğu gazeteci buraya üye. Buraya da bir cemiyet binası yaptırılmış. Orman bölge müdürlüğü ve Akdeniz kaymakamlığı arasında yeşil alana. Yaptıran Akdeniz Belediyesi. Parası bizlerden çıkmış. Prefabrik ama baya lüks yapı. Cemiyete beş kuruş alınmadan süresiz tahsis edilmiş. Su ve elektrik kim tarafından ödeniyor bilmiyoruz. Sayıştay gelip raporuna konu ediyor. Burası hem süresiz hem ücretsiz verilemez diyor. Ama başkanın umurunda değil. Gazeteciler cemiyeti üyeleri de bizim yazdıklarımızı görmüyorlar.

Sn. Başkan, El vicdan yahu. Sana ait olmayan ama bana ait dediğin TOKİ ve millet bahçesi dışındaki kalıcı eserlerini söyle yazalım.

İlginizi Çekebilir

NE DEDİYSEK O ÇIKTI, YOKMU BİR HESAP SORACAK OLAN!!!

Müneccim değiliz, niyet okuyucu değiliz, haberciyiz. Ortada sabit gerçekler var. Devletin işine gelmiyor. Daha doğrusu siyasi yerler olan BELEDİYELERİN işine bir türlü gelmiyor. Ardı ardına ihale yapıyorlar, sonra iptal ediyorlar. Gerekçeleri hep aynı… Defalarca yazdık. Sonucun değişmeyeceğini, bu işlerin ihale ile değil, kendi imkan ve olanakları ile araç ve gereçleri ile devlet eli ile yıkılması gerektiğini, işin ifa edilmesi gerektiğinin altını çizdik. Kimse o yerli olmuyor, tüyü bitmedik yetimin ve şehidin hakkı olan kasadan ihale için harcamalar yapılıyor, zaman harcanıyor, netice yok!!! Günah bu devlete. Bir tane yetkili ve ilgili yok mu, bunun hesabını soracak olan?!

MBB’DEN KENDİ İŞTİRAKİ OLAN ŞİRKETE BİR İHALE DAHA

Yürürlükte TASARRUF genelgeleri var. Acili yeti olmayan işlerin bile ihaleleri yapılıyor. İşte bir ihale daha:

GSB AYNI TAS AYNI HAMAM

Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut… Ayrıca KİK mümkün olduğu kadar açık ihale yapın demesine rağmen Mersin GSB bir türlü pazarlık alımlardan ve doğrudan temin işlerinden vazgeçmiyor. Ayrıca ne hikmet ise hep aynı firmalar arasında işler dönüyor.

MBB’DE PAZARLIKLI ALIM YİNE AYNI FİRMALAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi kendisi ve iştirakleri ne zaman bir ihale yapsalar, çoğunlukla bu işleri aynı firmalar alıyorlar. Ya akrabalar, ya yakınlar. Birbiri ile ilintili bağlantılı firmaların aldığı işleri sürekli dile getirdik, o yerli olmayan bir devlet yetkilileri ile karşı karşıyayız. Yürürlükte TASARRUF genelgeleri var. Aciliyeti olmayan işlerin bile ihaleleri yapılıyor. İşte bir ihale daha:

TÜM HABERLER