ANAMUR’DAN SONRA AKDENİZ’DE İHALEYİ İPTAL ETTİ
EKONOMİMersin’de garip ve enteresan işler devam ediyor. Bildiğiniz üzere ANAMUR Belediyesi’nin geçmiş dönemden bu yana enteresan bir ihalesi var idi: “İMAR KANUNUNA AYKIRI YAPILARIN YIKIM İŞİ” Bu iş nasıl bir iş ise, kimse KANUNA AYKIRI YERLERİ YIKAMIYOR, yâda yıkmak istemiyordu… Bu nedenle ortaya konan teknik şartname ucube halde idi… Sizlere sürekli durumu duyurduk. Bu yıkım işleri BELEDİYELERİN KENDİSİ TARAFINDAN YAPILMASI GEREKİRKEN, ne hikmet ise sürekli ihaleye çıkıyorlar ve özel sektör de işe teklif atmıyordu. Bu yüzden de sürekli AÇIK olarak yapılan ihale İPTAL ediliyor idi. İşte Benzer işin birisi daha Mersin’in AKDENİZ ilçesinde ortaya çıktı Akdeniz belediyesi de “Belediyemiz sınırları içerisinde Muhtelif Mahallelerde bulunan Kaçak Yapıların Yıkılması İşi” ni AÇIK usulde haleye çıkar. Ancak hiçbir özel kuruluş bu işe teklif atmaz. Şaştık mı? HAYIR!!!
AKDENİZ BELEDİYESİ DE, TIPKI ANAMUR Belediyesi GİBİ Devletin Belediyesi.
Her ne kadar siyasi BİR seçim ile başkanı ve yönetimi seçilse de, kanun ve mevzuatlara bağlı çalışmak durumunda.
Ancak ne hikmet ise gelen gelip gidiyor, değişen hiçbir şey olmuyor.
Anamur’da da AKDENİZ’de de imara aykırı yapılar var, tespit edilmiş, ancak kimse bunları yıkmıyor, yıkamıyor, yada yıkmaya cesaret edemiyor. İşi siyasete, oy hesabına, gelecek siyasi kaygıya dökmüşler…
Mesele bu kadar açık!!!
DEVLETİN BUNLARI YIKACAK İMKANI MI YOK?
ARACI GERECİ Mİ YOK, EKİBİ, EKİPMANI MI YOK?
HADİ ANAMUR’DA YOK.
AKDENİZ DE DE Mİ YOK?
Sizde yok ise araç gereç, devletin diğer kurumlarından istersiniz.
VALİLİK DİYE BİR KURUM VAR.
YAZARSINIZ HER TÜR TEDBİRİ ALDIRIR, SİZDE OLMAYAN ARAÇ VE GERECİ DE İSTER, YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİRSİNİZ.
PEKİ NİYE YAPMIYORSUNUZ DA sürekli bu yıkım işini İHALEYE ÇIKIYORSUNUZ?
SİZDEN EVVEL DE HEP İHALEYE ÇIKILDI YIKILAMADI, ŞİMDİ SİZDE ÇIKTINIZ YIKAMADINIZ.
SEBEBİ İSE, “İhaleye Teklif Veren İstekli Çıkmaması Nedeniyle” İHALEYİ İPTAL ETTİK bahanesi…
Sizden öncekilerde hep aynı bahane ve gerekçe ile iptal ettiler.
Peki, neden bu ihalelere istekli çıkmıyor?
Bunu hiç düşündünüz mü?
Güvenlik gerekçesi olmasın?!
Özel sektör bunu nasıl yıksın?
Sopa ile, silah ile karşılarını çıkılırsa, ne yapacaklar?”
Devlet niye var?
Bu güvenlik tedbirini alacak, sizde belediyenin imkânları ile bu yerleri yıkacaksınız. Sizde araç gereç yoksa diğer kurumlardan isteyip, onların mazot ve işçilik maliyetini karşılayacaksınız ve yıkacaksınız.
Niye yıkmıyorsunuz?
Bu iş niye belediyelerde gerçekleşmiyor?!
İŞTE AKDENİZ’İN APTAL EDİLEN İHALESİ VE İÇERİĞİ….
2024/955095 ihale kayıt nolu, "Belediyemiz sınırları içerisinde Muhtelif Mahallelerde bulunan Kaçak Yapıların Yıkılması İşi" haleye çıkar.
İhaleye Teklif Veren İstekli Çıkmaması Nedeniyle’de iptal edilir.
Bu iptaller nereye kadar, ne zamana kadar böyle devam edecek?
Bu işten cesaret alanlar imara aykırı yapılaşmayı sürdürüyorlar.
Olan kente oluyor, kent estetiğine oluyor.
Dur diyecek birileri çıkmayacak mı?!
Anamur’daki benzer işlerle ilgili haberimizin linki aşağıda:
https://www.haberanaliz.net/haber/anamurdaki-ihale-iptal-edilmis-bak-sen-22274
AKDENİZ BELEDİYESİ İLE İLGİLİ DAHA ÖNCE HABER SİTEMİZDE YER ALAN HABERLERİN TAMAMINI İÇİREN HABERİN LİNKİ AŞAĞIDA:
https://www.haberanaliz.net/haber/akdenizin-arac-kiralamasinda-40-milyona-ramak-kalmis-22265
ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.
Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.
Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:
batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com
İlginizi Çekebilir
Merkez Bankası politika faizini yüzde 38’e indirdi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 39,5’ten yüzde 38’e indirilmesine karar verdi.
ASGARİ ÜCRETLİ KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRİN ÜÇTE BİRİNİ, EMEKLİ DÖRTTE BİRİNİ ALABİLİYOR
CHP’Lİ BAŞEVİRGEN’DEN MİLLİ GELİR ELEŞTİRİSİ: “ASGARİ ÜCRETLİ KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRİN ÜÇTE BİRİNİ, EMEKLİ DÖRTTE BİRİNİ ALABİLİYOR”
AYDA 29 BİN LİRA FATURA, ESNAF NASIL AYAKTA KALACAK
CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “2026 Bütçe görüşmelerinde Ticaret Bakanlığı üzerine TBMM’de konuşma gerçekleştirdi.”
HASTANE YEMEK İHALELELERİNDE MERSİN’İ ÖRNEK ALIN!
Yıllardır Sağlık sektörü başta olmak üzere çok sayıda devlet kurumundaki YEMEK ihaleleri gündeme yolsuzluk ve haksızlıkla oturdu. Bugün sabah yine ekranlara yansıyan bir haber ile İstanbul’da büyük bir ihalenin adrese teslim ihale yapılacağı iddiası gündeme oturdu. Herkesin yeterliği olmayacağı, rekabetin engellendiği gibi hususlar dile getirilirken, kamu kurum kuruluşları da böylece yıpranıyor. Yazık! Çözüm: Mersin Valisi ve il sağlık Müdürünün yaptığı 6 yıllık uygulamada.