Avrupa Komisyonu, Güney Amerika ülkeleri ile yapılan Mercosur anlaşmasının onay sürecini başlattı
DÜNYAAvrupa Komisyonu, çiftçilerin tepkisini yatıştırmak umuduyla, en hassas tarım piyasalarında denetimi artırarak Fransa’nın talepleri için taviz veriyor.
Avrupa Komisyonu, Arjantin, Brezilya, Paraguay ve Uruguay'dan oluşan Mercosur bloğu ile Aralık 2024’te sonuçlandırılan ticaret anlaşmasının onay sürecini çarşamba günü başlattı.
Komisyon, özellikle Fransa’nın başını çektiği en çekinceli üye ülkelerin de nihayetinde anlaşmaya onay vereceğini umuyor.
Bu amaçla Komisyon, Paris’in en önemli taleplerinden birini yerine getirerek, anlaşmaya bir deklarasyon ekledi. Buna göre AB, özellikle sığır eti ve kümes hayvanı gibi en hassas ürünlerde AB üreticileri için oluşabilecek olası piyasa bozulmalarını yakından izleyecek.
AB ile Mercosur ülkeleri arasında imzalanan anlaşma, iki blok arasında bir serbest ticaret alanı oluşturmayı hedefliyor. Çoğu üründe gümrük tarifeleri kademeli olarak kaldırılacak; ancak bazı tarım ürünleri kota uygulamasına tabi tutulmaya devam edecek.
haber içerik va kaynak.
https://tr.euronews.com/my-europe/2025/09/03/avrupa-komisyonu-guney-amerika-ulkeleri-ile-yapilan-mercosur-anlasmasinin-onay-surecini-ba
İlginizi Çekebilir
Yemen'deki Husiler, Tel Aviv'e iki balistik füze attı
Yemen'deki Husiler, İsrail'in Tel Aviv bölgesinde "hassas hedeflere iki füze fırlattıklarını" açıkladı.
Fransız Dışişleri Bakanlığı diplomaside imaj eksiliğiyle nasıl mücadele ediyor?
Uzmanlar, diplomatların ne yaptığının geniş halk kitleleri tarafından yeterince anlaşılmamasının ciddi sonuçları olabileceğini söylüyor.
Lübnan hükümeti Hizbullah'ın silahsızlanma planını onayladı
Lübnan kabinesi, cuma günü Hizbullah’ı silahsızlandırmayı öngören ordu planını memnuniyetle karşıladı ve ordunun bunu uygulamaya başlayacağını açıkladı. Ancak herhangi bir zaman çizelgesi belirlenmedi ve ordunun sınırlı imkanlara sahip olduğuna dikkat çekildi.
Rusya: Merz, Berlin'in Kiev'e seyir füzesi tedarikindeki rolünün gizlenmesini emretti
Rus dış istihbaratı, Almanya'nın Ukrayna'ya yapılan füze sevkiyatlarını gizlemek için çaba sarf ettiğini açıkladı.