Ayşe Barım için ev hapsi koşuluyla tahliye kararı
DÜNYAGezi Parkı protestolarının planlayıcılarından biri olmakla suçlanan ve sekiz aydan uzun süredir cezaevinde tutuklu bulunan menajer Ayşe Barım'ın ikinci duruşmasından tahliye kararı çıktı.
Barım, yurt dışına çıkış yasağı ve ev hapsi koşuluyla tahliye edilecek.
Kararın, sağlık raporları, tanıkların dinlenmesi, Barım'ın hapiste kaldığı sürenin değerlendirilmesiyle alındığı kaydedildi.
"Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etmekle" suçlandığı davada 22 yıl 6 aydan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Barım suçlamaları reddediyor.
Ayşe Barım 1 Ekim'deki savunması sırasında gözyaşlarına boğuldu, zaman zaman konuşmakta güçlük çekti.
Barım "Ben bir vatandaş olarak ülkeme sorumluluklarımı eksiksiz olarak yerine getirdim. Hayatım boyunca suç işlemedim, soruşturma geçirmedim" dedi.
Sağlık sorunlarını hatırlatan Barım "Tüm hastane raporlarım acilen ameliyat olmam gerektiğini söylüyor. Neden hala yeniden bir yere sevk etmek istediklerini anlamıyorum" dedi ve ekledi:
"Tanıklar dinlendi. Deliller toplandı. Tutuksuz yargılanmak istiyorum. Temel hakkımı bana vermenizi istiyorum. Bir an önce sağlığıma kavuşmak için tahliyemi istiyorum sizden."
Duruşmada Ayşe Barım'dan şikayetçi olan Sedat Gün duruşmaya uzaktan bağlanarak beyanda bulundu.
Gün, Barım'ı şahsen tanımadığını yalnızca "sosyal medyada gördüğü şeyleri" ihbar ettiğini söyledi.
Şikayetçi Sedat Gün "Sanıkla ilgili gördüğüm bildiğim bir durum yok. Gezi Parkına katılmadım. Vatandaşlık hassasiyetiyle hareket ettim" dedi.
Çağlayan'da görülen ikinci duruşmaya Şükran Ovalı, Selma Ergeç, Halit Ergenç, Rıza Kocaoğlu, Nejat İşler, Bergüzar Korel, Mehmet Günsür ve Zafer Algöz aralarında bulunduğu oyuncular da geldi.
bbc.türkçe
İlginizi Çekebilir
Ürdün Kralı: Şeytan ayrıntıda gizlidir
Ürdün Kralı 2. Abdullah, İsrail’in iki devletli çözümü defalarca reddettiğini hatırlatarak, bu formül hayata geçirilmezse Ortadoğu’nun kapsamlı bir yıkıma sürükleneceği uyarısında bulundu.
İsrail Başbakanlığı: Netanyahu Mısır zirvesine katılamayacak
ABD Başkanı Donald Trump ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin liderliğinde 20'den fazla lider bugün Mısır'da Gazze için biraraya gelecek.
Hamas tüm sağ İsrailli rehineleri serbest bıraktı
Hamas, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında ikinci teslim noktasında 13 İsrailli esiri Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) heyetine teslim ederek tüm sağ İsrailli esirleri serbest bırakmış oldu.
İsrail müebbet hapis cezasına çarptırdığı 88 Filistinli mahkumu serbest bıraktı
İsrail, Gazze’deki ateşkes anlaşmasının ilk aşaması kapsamında, "müebbet hapse" mahkum ettiği 88 Filistinliyi serbest bıraktı.