Beyaz Saray: İspanya, ABD ordusuyla iş birliği yapmayı kabul etti
SİYASETBeyaz Saray, İspanya’nın, ABD Başkanı Donald Trump’ın mesajını aldığı günün ardından ABD ordusuyla çalışmayı kabul ettiğini belirtti.
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Leavitt, gazetecilere yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın İran rejiminin önce saldıracağına dair güçlü bir hissi olduğunu belirttiğini aktardı. Beyaz Saray Sözcüsü, Amerika Birleşik Devletleri’nin İran hava sahası üzerinde birkaç saat içinde tam kontrol sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.
Leavitt, “İlerleyen saatlerde İran hava sahası üzerinde tam ve eksiksiz hakimiyet kurmayı ve gökyüzünü cesur askerlerimizin, uzun zamandır hedeflenen ve erdemli amaçları gerçekleştirmesi için açmayı bekliyoruz” dedi.
Öte yandan Leavitt, İran operasyonuna ilişkin şu aşamada kara birliklerinin konuşlandırılmasına yönelik bir plan bulunmadığını söyledi.
Ayrıca Başkan Trump’ın İspanya'ya yönelik açıklamalarına değinen Leavitt, “Anladığım kadarıyla son birkaç saat içinde ABD ordusuyla iş birliği yapmayı kabul ettiler, bu nedenle ABD ordusunun İspanya’daki muhataplarıyla koordinasyon içinde olduğunu biliyorum. Trump, tüm Avrupa müttefiklerinin bu uzun zamandır beklenen görevde iş birliği yapmasını bekliyor” şeklinde konuştu.
HABER İÇERİK KAYNAK:
https://anlatilaninotesi.com.tr/20260304/beyaz-saray-ispanya-abd-ordusuyla-is-birligi-yapmayi-kabul-etti-1104014386.html
İlginizi Çekebilir
Japonya Başbakanı: Hürmüz'deki sevkiyat krizi Asya Pasifik’te enerji akışını vurdu
Japonya Başbakanı Sanae Takaichi, Hürmüz Boğazı’ndaki sevkiyat krizinin Asya Pasifik’te enerji arzını ciddi şekilde etkilediğini söyledi. Başbakanın Avustralya gezisinde, Japonya ve Avustralya enerji iş birliğini artırma kararı aldı.
Almanya'dan Yunanistan ile "safları sıkılaştırma" hamlesi
Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul, Yunanistan'ın Güneydoğu Avrupa'da "stratejik bir çıpa" olduğunu, Atina ile safları daha da sıkılaştırıp, savunma alanındaki iş birliğini de güçlendireceklerini açıkladı.
Zaharova: Zelenskiy seçmenlerine de atalarına da ihanet etti
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Vladimir Zelenskiy’i Rusça’ya yönelik baskı politikası nedeniyle hem seçmenlerine hem de atalarına ihanet etmekle suçladı.
DEM Parti'den çözüm süreci açıklaması: 'Bazı tıkanıklıklar yaşanıyor, her türlü çabanın içindeyiz'
DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, "Süreçte bazı tıkanıklıklar yaşanıyor şu anda. Biz bu tıkanıklıkların aşılması için elimizden gelen her türlü çabanın içindeyiz," dedi.
Zaharova: Ukrayna yeniden tarafsız ve nükleer silahsız statüye dönmeli
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Hint medyasına verdiği röportajda, Rusya’nın Ukrayna ve Orta Doğu krizlerinde diplomatik çözüme hazır olduğunu, aynı zamanda stratejik ortağı Hindistan ile enerji ve savunma alanlarındaki iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.
AB, çalıntı Ukrayna tahılı taşıyan Rus gemisi nedeniyle İsrail'e yaptırım uygulamaya 'hazır'
Ukrayna'dan çalınan tahılı taşıyan bir Rus gölge filo gemisinin Hayfa'ya varmasının ardından Ukrayna ile İsrail arasında diplomatik bir kriz patlak verdi. Brüksel olaya karışanlara yaptırım uygulamaya hazır olduğunu açıkladı.