Bu Atama AK Parti Tabanında Tepkiyle Karşılandı
EKONOMİOLAY HABERDE YER ALAN İÇERİĞE GÖRE: Toros Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdüresi Eşe Durna Ok’un talimatıyla, 2024 yerel seçimlerinde Deva Partisi’nin Mersin Aydıncık ilçesi Belediye Başkan adayı olan Yaren Yavuz Tel’in annesi Şahlan Tunca, hastaneye Sağlık Bakım Hizmetleri Koordinatörü olarak atandı.
Bu gelişme, AK Parti’ye gönül vermiş partililer ve hastane çalışanları arasında büyük üzüntü ve tepkiye yol açtı.
Aydıncık’ta 31 Mart seçimlerinde Deva Partisi, CHP ile birlikte hareket ederek Cumhur İttifakı’nın kaybetmesine neden olmuş ve belediye başkanlığı CHP’ye geçmişti. Bu süreçte AK Parti teşkilatına emek veren birçok isim varken, Cumhur İttifakı’nın kaybetmesine neden olan bir partinin adayının annesinin yönetici olarak atanması, parti tabanında büyük bir rahatsızlık yarattı.
Partililer ve hastane çalışanları, uzun yıllar AK Parti için emek veren, gece gündüz çalışan isimler dururken, seçim kaybettiren bir ismin yönetici pozisyonuna getirilmesini yanlış bulduklarını ifade ediyor. Hastane içinde huzursuzluk olduğu, bu rahatsızlıkların defalarca yönetime iletilmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmadığı belirtiliyor.
Özellikle Sağlık Bakım Hizmetleri Müdüresi Eşe Durna Ok’un, bu konuda yapılan şikayetleri dikkate almaması ve Şahlan Tunca’yı koruması, hem AK Parti’ye gönül vermiş vatandaşları hem de hastane çalışanlarını çileden çıkarmış durumda. AK Parti teşkilatında büyük tepki çeken bu atamanın nasıl bir süreç izleyeceği merakla bekleniyor.
haber ve kaynak:
https://www.olaymersin.com/bu-atama-ak-parti-tabaninda-tepkiyle-karsilandi/
İlginizi Çekebilir
ANAMUR BELEDİYESİ KAÇAK YAPILARI YİNE YIKAMADI KİMSE DE HESAP SORMUYOR
Belediyeler işin kolayını bulmuşlar. Görevlerini başkalarının üzerine atarak işten yırtma peşindeler. Benzer haberleri defalarca dile getirdik, ancak yetkililerin umurunda olmadı. İMAR KANUNUNA AYKIRI (KAÇAK İNŞAAT) YAPILARIN YIKIMI için belediyeler elini taşın altına koymadığı gibi, baştan savma ihalelere çıkıyorlar. Ve o ihalelerde teknik ve idari şartnamede tüm güvenlik hizmetlerinin işi alan firmanın üstleneceği yazılınca, firmalar korkup teklif atamıyorlar. Dolayısıyla her seferindi ihaleler iptal ediliyor. Çünkü istekli çıkmıyor. Hâlbuki bu kaçak yapıları yıkacak devletin ekipmanı da, güvenlik güçleri de var. Kendileri yıkmaya cesaret edemiyorlar adeta olumsuzluklara ve kanunsuzluklara kılıf uydurma yolu ile bu işlerin önünü açıyorlar. Bakın yeni bir ihale daha:
MBB’den Baskı ve Cilt için Online firmasına 65 milyonluk ihale
Mersin Büyükşehir Belediyesi ilginç ihaleleri ile gündeme oturmaya devam ediyor. Yeni bir ihalesi daha tek teklif ile veridi. İşte Detaylar:
YENİŞEHİR’İN MİLYONLUK İHALESİ DOĞRUDAN TEMİN İLE
YENİŞEHİR Belediyesinin 2025 yılı son aylarında yaptığı bazı ihaleler dikkat çekti.
MEZİTLİ’DE BU İHALELERİN İDARECE İPTALİ DİKKAT ÇEKTİ
Mezitli Belediyesinin 2025 yılı son ayında iptal ettiği bazı ihaleler dikkat çekti.