Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu,İki Ödül Birden Aldı
GÜNDEMCumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’ya Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği tarafından Çevre ve Tüketici Dostu Onur nişanı ve Tüketici dostu altın madalyası takdim edildi.
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı araştırmacı Gazeteci Yazar ve iktisatçı Mustafa Göktaş Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Yalçın Topçu’yu Külliyedeki makamında ziyaret ederek bu yılın Çevre ve Tüketici Dostu Onur nişanı ve Tüketici dostu altın madalyasını sundu.
Genel Başkan Göktaş, kabulde, “Sadece yurdumuzdaki insanlara değil, yurt dışında bulunan tüm Türk milletine devletimizin şefkatli ellerini uzattığınız için sizleri saygı ile selamlıyoruz. Bu arada Cumhurbaşkanlığındaki göreviniz esnasında gerek çevre ve doğanın korunması hususunda gerekse Tüketicinin hak ve hukukun korunması noktasında göstermiş olduğunuz üstün gayret ve emeklerinizden dolayı, Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel merkezinin bu yılki ödüllendirmesinde Çevre ve Tüketici Dostu Onur Nişanı ile ayrıca Tüketici dostu Altın madalyasını şahsınıza sunmaktan onur duyuyorum” dedi..
Bu vesile konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’da; “Milletimizin evine hoş geldiniz,gazeteciliğinizin yanısıra çevre koruma ve tüketici hakları ile ilgili önemli bir STK başkanı olduğunuzu da biliyor sizi ayrıca tebrik ediyorum.
Kul Hakkı İle Gelmeyin’ diyen Cenab-ı Hakkın kulu,kuşu ölen çocuğa başsağlığına giden,Mekke Fethine giderken yavrularını emziren köpek için ordunun yolunu değiştiren,kıyametin kopacağını bilsen elindeki fidanı toprağa dik,derya kenarında bile abdest alsan bir damla suyu ziyan etme ve temizlik imandandır diyen iki dünya serverinin ümmetiyiz.
“Yaş kesen baş keser” atasözü ecdadımıza ait olup,Hazreti Fatih; Ormanlarımdan bir yaş dal kesenin başını keserim demiş,yevmiyeleri yirmi akçe olan kişiler ile sokaklara tükürenlerin tükürüğü üzerine kireç ve kömür tozu döktürmüş ve ilk çevre kanununu,Kanuni Sultan Süleyman 1539'da çıkartmıştır.İnsan dahil bütün canlıların varlıklarını sürdürebilmeleri karşısındaki en büyük tehdit; “çevre kirliliği” ve “ekolojik dengenin bozulması” olup bu duruma sebep olan devletler,şirketler,şahıslar,kainattaki insan dahil bütün birer tüketici olan canlı varlıkların da hakkını çiğneyerek kul hakkına girmiş olmaktadırlar.
Cumhurbaşkanımızın,Dünya Çevre Günü ile ilgili mesajındaki; “Türkiye Yüzyılı'nın inşası için çevre konusunda da, ilhamını kadim medeniyetimizden alan bir anlayışla çabalarımızı sürdüreceğiz. Bu günün, çevre sorunları konusundaki toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ediyor, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum”
Ve…’Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni’ndeki’; “Bizim nazarımızda tüketici hakkı aynı zamanda bir kul hakkı ve en temel insan hakkıdır. 'Bizi aldatan, bizden değildir'. Bu hadisi şerifle esnaf, tüccar ve üreticinin uyması gereken ilkeler yüzyıllar önce belirlenmiştir." sözlerini hatırlatarak tamamlıyor,“Geleneksel Tüketici Ödülleri” çerçevesinde şahsıma layık gördüğünüz onur nişanı ve altın madalya için teşekkür ediyorum.” dedi
Kabul,ödül sunumu,fotoğraf çekimi, Başdanışman Yalçın Topçu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isminin yazılı olduğu kravatı Göktaş'a hediyesiyle ile sona erdi .
İlginizi Çekebilir
ABD'li komutandan askerlerine: 'Trump'ı İsa Mesih görevlendirdi, İran savaşı Tanrı'nın planı'
ABD'de Trump yönetimi, uzun süredir dini söylemleri siyasette kullanmakla eleştiriliyor. Askeriye içinde din ayrımcılığına karşı kurulan Askeri Din Özgürlüğü Vakfı'na gelen ihbarlar, köktendinci söylemin ABD ordusu içinde gittikçe güçlendiğini gösteriyor.
Sanchez İspanyası: Avrupa'nın "aykırı" üyesi
İspanya, Gazze'den İran'a birçok konuda sergilediği eleştirel yaklaşımla Avrupalı müttefiklerinden ayrılıyor. Peki, Sanchez nasıl uluslararası siyasette "adaletin sesi" olarak anılmaya başladı?
İstismara karşı mücadele veren anne ve kızı ölü bulundu
Bir vakfın yöneticisine karşı istismar davasında adalet mücadelesi veren anne ile kızı ölü bulundu. Konuyla ilgili sivil toplum kuruluşları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından açıklamalar geldi.
Fatma Nur Çelik'in öğrencisi tarafından öldürülmesine tepki
İstanbul'da bir lise öğretmeninin öğrencisi tarafından öldürülmesi infial yarattı. Bakanlıklar olayla ilgili soruşturma başlatırken, sendikalar iş bırakıyor.