© Haberanaliz 2023

DEMOKRAT PARTİ MERSİN'DE KAGIT ÜSTÜNDE VAR AMA KONGRE YAPIYOR

Demokrat Partinin Mersin de hali içler acısı halde. İl başkanı olarak ataması yapılan ve yarın il kongresi yapılacak olan Halil Yalın'ın ne yaptığı belli değil. Partililer merkezde bulunan ilçelerin bile kapısını açamayıp, il binasında birer oda veren il başkanı, o ilçelerin başkanlarını bile tahsisi ettiği odalarda her gün oturmalarını sağlayamıyor. Yarınlarda yerel seçim var. Partiyi tabela partisi haline getirdiler. Merkezdeki AKDENİZ- TOROSLAR- MEZİTL- YENİŞEHİR ilçelerinde ilçe binası yok. Teşkilat kâğıt üstünde. Çamlıyayla, Gülnar, Bozyazı, Mut ve bir çok ilçede parti kapıları açık değil. Anamur ve Silifke ilçesinde bina mülk, orası da açık değil. Bir ilçede yazılı olan delege diğer ilçeye de yazılmış. Yönetimler hep kağıt üstünde varlar. Bu durumda iken il kongresi yapıyorlar" demekteler.

DEMOKRAT PARTİ MERSİN DE PERİŞAN HALDE

Partililer, "Merkezdeki ana ilçeler olan AKDENİZ- TOROSLAR- YENİŞEHİR- MEZİTLİ ilçelerinde kendi sınırları içinde teşkilat hizmet yerlerinin kapısı açık değil. Laf  olsun torba dolsun misali başkan ve başkancılık oynayanlar yarın il kongresi yapıyorlar. Bu kongreyi de il binasında en fazla 100 kişi ile dolacak olan salonda yapıyorlar. Burayada genel merkezi temsilen Muhtar Mahramlı gibi değerli bir ismi davet ediyorlar. Yazık. Kocaman partinin kongre yaptığı yere bakın. Ve bundan önce de ilçe kongreleri yaptılar, her ilçe kongresinde aynı tipler, aynı isimler o toplantı salonuna gelip el kaldırdılar. Partinin üyesi olmayan kongreye nezaketen gelmiş olanlar bile el kaldırdılar. Ciddiyetten uzak, sen ben bizim oğlan anlayışı ilke siyaset yapılırsa olacağı budur. Bu iş bilmeyen, yaptım oldu diyen, her şeyin iyisini ben bilirim diyen kağıt üstünde varlıkları olup sahada varlıkları olmayan il başkanı, ilçe başkanı ve yönetimleri ile yakındaki yerel seçimlere nasıl girilecek?" dediler.

İL BAŞKANININ KENDİLERİNE AİT SOSYAL MEDYA SAYFASINDAKİ DUYURUSU

HABERİ YAPTIĞIMIZ ŞU SAATTE BİLE  PAYLAŞAN YOK....

BU PAYLAŞIM 4 GÜN ÖNCE YAPILMIŞ, BU PAYLAŞIMI BEĞENEN  SAYISI 12 KİŞİ. YORUM YAPAN 1 KİŞİ. 

OYSA SÖZDE İLÇE KONGRELERİ YAPILDI. HER İLÇEDE YÖNETİCİ SAYISINI ALT ALTA TOPLAYIN 13 İLÇE İLE ÇARPIN, ORTAYA 350- 400 KİŞİLİK KADRO ÇIKAR. KAĞIT ÜSTÜNDE OLUNCA O SAYILARDA Kİ KİŞİLER BİLE İL BAŞKANININ PAYLAŞIMINI BEĞENİP PAYLAŞMIYOR. YANİ..... YANİSİ ŞU, YARINKİ İL KONGRESİ DE EN FAZLA 80 KİŞİ İLE GERÇEKLEŞİR. Gerisi sizin bileceğiniz iştir....

 

İlginizi Çekebilir

TikTok, Türkiye'de yasaklanacak mı?

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman son dönemde birbirinden skandal videoların paylaşıldığı sosyal medya platformu TikTok'un kapatılıp kapatılmayacağına yönelik konuştu. Yayman, "TikTok'u Amerika'da yasaklıyorlar. Yasaklamalara karşıyız, fakat Türkiye'de de bu işin sonu yasaklamaya kadar gidecek. Maalesef burada asla sözle, tavsiyeyle, ricayla mesafe alamadığımız bir ilişki var" dedi.

Sovyetlerin Nazilere karşı zaferinin 79. yılı

Rusya, Sovyetlerin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı kazandığı zaferi kutluyor. Ukrayna ile savaş üçüncü yılına girerken Rusya, bugün 79. “Zafer Günü” askeri geçit törenini başlattı. Geleneksel kutlamalar, her yıl 9 Mayıs'ta Sovyetlerin Nazi Almanyası’na karşı kazandığı zaferi anıyor. Törende Rus askerleri Moskova’daki Kızıl Meydan’da geçit töreni gerçekleştiriyor. Bu seneki kutlamaların başlangıcında konuşma yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin küresel çatışmayı önlemek için her şeyi yapacağını, ancak kimsenin onu tehdit etmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Öğretmen atamalarında yeni dönem!

20 bin atama müjdesinin ardından, yeni mülakat sisteminin taslağı ortaya çıktı. Yeni taslağa göre; öğretmen adayları 14 haftalık konudan sorumlu olacak. Mülakatlar kamera kaydına alınacak ve 45 dakika sürecek. Adaylara birer kod verilecek ve heyet tarafından kimlikleri bilinmeyecek. Ayrıca adaylar salondan çıkmadan puanını öğrenecek.

MB yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 38'e çıkardı

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bu yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. MB'nin 2024 yıl sonu enflasyon tahmini 2 puan artarak yüzde 38, 2025 yıl sonu tahmini yüzde 14, 2026 yıl sonu tahmini ise yüzde 9 oldu.

TÜM HABERLER