© Haberanaliz 2023

Diker: Güçlü Büyük Türkiye hedefi öneriyorum.

Tevfik Diker, bugün tartışılan konu olan 50+1 meselesi için Dün öğle saatlerinde, saat 12.25 de "Güçlü Büyük Türkiye hedefi öneriyorum" diyerek tüm basına mesaj geçti. İşte o mesajın içeriği;

Sn Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkan.


Güçlü Cumhurbaşkanı
Güçlü Başbakan
Güçlü TBMM
Sistemiyle 
Güçlü Büyük Türkiye hedefi öneriyorum.

50+1 sistemi kalkmalı tek turlu sistemde en fazla oyu alan Cumhurbaşkanı seçilmeli milletvekili seçim sistemi mevcut sistem gibi olmalı.
Önerim Güçlü Cumhurbaşkanı, Güçlü Başbakan , Güçlü TBMM sistemi Atatürk dönemindeki uygulamanın şimdiki Çağdaş uygulamasıdır.

Siyasi istikrar için bu sisteme geçilmelidir.
Saygılar.
Tevfik DİKER
20. Dönem Milletvekili
Araştırmacı Yazar
19 Kasım 2023
Ankara
tevfikdiker@gmail.com 

İlginizi Çekebilir

İsrail, Gazze'deki kara ve hava operasyonlarını eş zamanlı olarak genişletiyor

İsrail ordusu, Refah kenti ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki birçok bölgedeki Filistinlilerin, belirlenen 'güvenli bölgelere' gitmelerini istemesinin ardından Gazze Şeridi'nin tüm kentlerinde eş zamanlı olarak kara ve hava saldırılarını genişletti. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında onlarca kişi hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı. Filistinlilerin barınacak yerleri kalmadı ve can kaybı 34 bin 971'e çıktı.

Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, İstanbul'da Iraklı öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan'ın cenazesinde, "Göçmenleri mağdur ve mazlum duruma düşürmeyin." açıklaması yapan Bayrampaşa İlçe Müftüsü Recep Eren'e yüklendi. Bir televizyon kanalında konuşan Enginyurt, "Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız! Iraklıyı sevdiniz, Suriyeliyi sevdiniz, Afgan'ı, Pakistanlıyı sevdiniz, Arap'ı, Acem'i sevdiniz bir Türk'ü sevmediniz, alayınıza yazıklar olsun." dedi.

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı?

Yeni Anayasa tartışmaları sürerken Asal Araştırma tarafından 26 ili kapsayan bir araştırma yapıldı. Ankette vatandaşlara "Sizce yeni bir Anayasa'ya ihtiyaç var mı?" sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 58,3'ü "Evet" dedi. Yüzde 41,7'lik kesim ise "Hayır" şeklinde görüş bildirdi.

MİLLETVEKİLİ BOZAN VE KOCA BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Oyunları Bozan Av. Ali Bozan olarak bölgede anılan vekil ile diğer bölge vekili Koca, birlikte basın huzuruna çıktılar. Milletvekili Bozan açıkladı: AKP’li eski belediye başkanı Gültak ve ekibi belediye şirketinden de aylık maaş almış!

TÜM HABERLER