ERDEMLİ DEMOKRAT PARTİNİN KAPISI KAPALI AYLIK KİRASI ÖDENMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI
SİYASETMersin Demokrat Partinin önemli ilçelerinden birisi olan ERDEMLİ ilçesinde partinin geçmiş dönemden kiralama usulü ile bir hizmet binası olduğu, bu binanın 6.1.2021 günü atanan HASAN ŞIHMAN’a tutanak ile teslim edilmesine rağmen 2021 yılı üç aylık kirasının 3.000 Tl, ödenmediği ortaya çıktı.
ANKARA- Mersin Demokrat Partinin süresi uzutalmıyan İl başkanı HÜSEYİN KARAGÖZ, “partiye musallat olan ve İyi partide dikiş tutturamamış kişilerin atamalarının gerçekleştirilmesinden sonra ben il başkanı Olarak olayın farkına varıp görevden el çektirmeme rağmen genel merkez sessiz kaldı. Erdemli ilçesine defaten resmi yazı yazdım, Farklı zamanlarda 18 ayrı telefon görüşmesi yaptım, acele davranmasını istedim, ancak ilçe başkanı ataması yapılan şahsın işi ağırdan alıp önemsemediğini görünce, durumu genel merkeze rapor nhalinde iletim görevden aldığımı bildirdim. Yerine atama da yaptım. Bu arada bugün öğreniyorum ki, halen 3 ay olmuş mal sahibine kirada olan hizmet binamız için beş kuruş ödeme yapmamış. Adam kendisine her telefon açtığında ise ya cenazedeyim, ya toplantıdayım, sonra görüşürüz diyerek oyalamış ve 3 aylık kira bedeli olan 3 bin lirayı şu ana kadar ödememiş” dedi.
Hüseyin Karagöz, diğer taraftan, henüz 6 Oacakta ataması yapılan ve kendisine tebliğat yaparak evraklarını getir dediğimiz ve bir türlü getirmeyen Hasan Şıhman, yönetimini belirleyip, genel merkeze sunamamış, ardından da oluşturduğunu iddia ettiği yönetimin listesini ve resmi evraklarını adliye ve STK müdürlüğüne de vermemiştir. Fakat buna rağmen ben ilçe başkanıyım, ben görevime devam ediyorum havası yaratmaktadır. Böyle bir olay yoktur. Kağıt üstünde herkes ilçe başkanlığı yapar. İcraat lazımdır. İcraatlarıda yoktur. Tek bir üye kaydı yapmadığı gibi, şahsın kendisi ve beraber hareket ettiğini söylediği, yönetimine aldığı kişilerde partinin üyesi değildir. Kısacası kendisi bile resmiyetde üye değildir. Böyle bir ilçe başkanlığı olur mu? Bina sürekli kapalı, kendisini bir çuval bayrak ve flama verdik, hizmet yerini süsle dedik onu bile yapamadı. Üstelik gidip gelerek 8 ayrı zamanda tutanak tuttuğumuz ve tespit yaptığımız binayı hiç açmıyor. Tüm bunları genel merkeze bildirdik işlem yapmıyorlar. Sadece siz zaten görevden aldınız, birde yasal süreleri doldu, zaten hükmü şahsiyetleri kalmadı, münfesih durumdalar demekle yetiniyorlar. Böyle lakayıt çalışma olur mu?. ÜSTELİK BEN, İL BAŞKANI OLARAK AYNI DURUMDA OLAN DİĞER İLÇELERİDE VAKTİYLE ALIP, YERLERİNE, O TARİHTE YENİ ATAMA YAPMIŞIM, EVRAKLARIDA SİZE VERİYORUM” dedi.
Hüseyin Karagöz Erdemli ilçesine yazdığı resmi tebliğatları sundu (Aşağıda)
Partinin kirada olan hizmet binasının görünümü.(Aşağıda)
İlginizi Çekebilir
Japonya Başbakanı: Hürmüz'deki sevkiyat krizi Asya Pasifik’te enerji akışını vurdu
Japonya Başbakanı Sanae Takaichi, Hürmüz Boğazı’ndaki sevkiyat krizinin Asya Pasifik’te enerji arzını ciddi şekilde etkilediğini söyledi. Başbakanın Avustralya gezisinde, Japonya ve Avustralya enerji iş birliğini artırma kararı aldı.
Almanya'dan Yunanistan ile "safları sıkılaştırma" hamlesi
Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul, Yunanistan'ın Güneydoğu Avrupa'da "stratejik bir çıpa" olduğunu, Atina ile safları daha da sıkılaştırıp, savunma alanındaki iş birliğini de güçlendireceklerini açıkladı.
Zaharova: Zelenskiy seçmenlerine de atalarına da ihanet etti
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Vladimir Zelenskiy’i Rusça’ya yönelik baskı politikası nedeniyle hem seçmenlerine hem de atalarına ihanet etmekle suçladı.
DEM Parti'den çözüm süreci açıklaması: 'Bazı tıkanıklıklar yaşanıyor, her türlü çabanın içindeyiz'
DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, "Süreçte bazı tıkanıklıklar yaşanıyor şu anda. Biz bu tıkanıklıkların aşılması için elimizden gelen her türlü çabanın içindeyiz," dedi.
Zaharova: Ukrayna yeniden tarafsız ve nükleer silahsız statüye dönmeli
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Hint medyasına verdiği röportajda, Rusya’nın Ukrayna ve Orta Doğu krizlerinde diplomatik çözüme hazır olduğunu, aynı zamanda stratejik ortağı Hindistan ile enerji ve savunma alanlarındaki iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.
AB, çalıntı Ukrayna tahılı taşıyan Rus gemisi nedeniyle İsrail'e yaptırım uygulamaya 'hazır'
Ukrayna'dan çalınan tahılı taşıyan bir Rus gölge filo gemisinin Hayfa'ya varmasının ardından Ukrayna ile İsrail arasında diplomatik bir kriz patlak verdi. Brüksel olaya karışanlara yaptırım uygulamaya hazır olduğunu açıkladı.