FEVZİ ARICI BABAYI EBEDİYETE UĞURLADIK
SİYASETMersin’in yetiştirdiği güzel insanlardan birisi olan ve TBMM de efsane şekilde vekillik yapan, vatandaşın her zaman yanında duran YUSUF FEVZİ ARICI’YI bugün memleketi Gülnar ilçesinde Ayvalık mahallesi Mezarlığına defnederek ebediyete uğurladık.
Merhum Arıcı’nın defin işlemine çok büyük bir kalabalık iştirak etti. Mersin de siyaset dünyasından, iş dünyasından, bürokrasiden çok katılım oldu.
Eşi, ressam ve yazar Tülay Arıcı hanımefendi (Bizlerin Melek annesi) taziyeleri kabul etti, definden sonra merhumun ruhuna lokma dağıtılıp yemek ikram edildi.
Dualarla yolculanan Arıcı için helallik istendiğinde yüksek sesle herkes helal olsun derken, herkesin üzgün olduğu ve onunla ilgili bir anısını hatırlayıp aktardığını gördük.
İlk defa bir cenaze merasimine katılanlar, dedikodu yapmıyor, alakasız konuşma yapmıyor, herkes onu anıp, yaptığı güzel işleri söylüyorlardı.
Törene, Mersin Ak Parti Milletvekili HASAN UFUK ÇAKIR, ALİ KIRATLI katılım yaparken, Önceki dönem vekillerden ALİ ÖZ, ASIM KALELİ, ALİ SU da iştirak ettiler. Diğer taraftan, Mut ilçesinden eski ilçe Başkanı Hadi Gürcan Uzun, Gülnar eski ilçe başkanı Adnan Kırlangıç, Eski Belediye Başkanlarından Abdullah Dik, İ.Celil Ersin, DYP eski yöneticilerinden Serdar Arslan, Erdemli Eski ilçe başkanlarından Nuri Taner, DP mevcut il başkanı Halil Yalın, DP Erdemli ilçe Başkanı Veli Gübür, Mircan Fırat, Mimar Fehmi Tosun, Hasan Gökbel, Emel Gökbel, PTT eski baş müdürlerinden İsmail İnam, Mustafa Çakır, Yalçın Özer, Ümit Turhan, Kemal Gök, Erkan Arıcı, Yüksel Çelik, Hakkı Yılmaz ve yüzlerce tanınmış sima aile efratları ile birlikte, son yolculugunda YUSUF FEVZİ ARICI'yı (Efsane vekilimiz, halkın ve milletin adamı) uğurlayanlar arasında idiler. Diğer taraftan Gülnar İlçe Belediye Başkanı Fatih Önge hiç bir dakika aileyi yanlız bırakmadı.
Cenaze namazından sonra tabutu toprağa taşınırken Milletvekili Ufuk Çakır ile Gazeteci Yazar- iktisatçı, Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş omuzlayıp beraber taşıdılar.
Öte yandan Rahmetli YUSUF FEVZİ ARICI için bir dostu tarafından kabrine dökülmek üzere KABE'den getirilen toprak ile zemzem suyu biricik eşi,Tülay Arıcı'ya teslim ile, Tülay anne tarafından kabrine döküldü.
Mekânı cennet olsun, nurlar içinde uyusun, Allah kabir azabı göstermesin. Yakınlarına sabrı cemil niyaz ederiz.
Törenden fotolar aşağıda:
Rahmetli YUSUF FEVZİ ARICI ile ilgili bir önceki haberimizin linki aşağıda:
https://www.haberanaliz.net/haber/yoruk-daglari-artik-aslansiz-kaldi-25820
İlginizi Çekebilir
Cezaevleri neden dolup taşıyor, sevkler neden artıyor?
PELİN ÜLKER'İN HABERİDİR: Türkiye'de cezaevlerinin doluluk oranı resmi kapasitenin yüzde 40 üzerinde. Aşırı doluluk sağlık hizmetlerine erişimden temel hijyen eksikliğine birçok soruna yol açarken zorunlu sevkleri de tetikliyor.
Yeni Parti kuruldu, Meclis aritmetiği nasıl değişti?
Yeni Parti resmen kuruldu. Bu adımla Meclis aritmetiği de değişti. 91 vekilin istifa ettiği CHP parlamentoda beşinciliğe geriledi, Yeni Parti ana muhalefet sırasını aldı.
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tutuklandı
CHP'li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve eşi tutuklandı. "İhale usulsüzlüğü" ve "rüşvet" iddiasıyla hafta başında belediyeye operasyon düzenlenmişti.
İngiltere'nin yeni başbakanı Burnham, 10 yıllık istikrar planını açıkladı
Andy Burnham, Birleşik Krallık’ın yeni başbakanı ilan edilmesinden dakikalar sonra Downing Street’te Ukrayna’ya destek, evsizliğin bitirilmesi ve ekonominin istikrara kavuşması hakkında konuştu.
AB'nin Rusya yaptırımlarında Yunanistan çıkmazı: Masadaki üç seçenek
Brüksel'in Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketi Yunanistan'ın sert itirazıyla karşılaştı. Euronews, çıkmazı aşmak için gündemde olan seçenekleri inceledi.
İsrailli Bakan: ABD-İran çatışmasına dahil olmak istemiyoruz
İsrail Maliye Bakanı Smotrich, ABD ve İran arasındaki çatışmaların içine çekilmek istemediklerini söyledi.