Fransa’da Rus diplomat gözaltına alındı: Fransız büyükelçi Rusya Dışişleri’ne çağrıldı
SİYASETRusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bir Rus diplomatın Paris havalimanında gözaltına alınması nedeniyle Fransa’nın Moskova Büyükelçisi Nicolas de Rivière’in bakanlığa çağrıldığını belirtti.
Fransa’nın başkenti Paris’in Charles de Gaulle Havalimanında 6 Nisan günü Rusya Dışişleri Bakanlığı temsilcisinin hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındığı, bilgisayar ve telefonuna el konduğunu anlatan Zaharova, Rusya’nın Paris Büyükelçiliği’nin Fransa Dışişleri Bakanlığı’na protesto notası verdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
Fransa’nın Moskova Büyükelçisi Nicolas de Rivière de Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrılarak şiddetli protesto ifade edildi. 24 saatini havalimanının sınır bölgesinde geçirmek zorunda kalan meslektaşımızın, atılan kararlı adımlar sonucunda ülkeye girişine izin verildi. Bu durumu sonuçsuz bırakmaya niyetimiz yok. Zira büyükelçinin çağrılması ve protesto notası henüz sonuç değil ve Paris bunu anlamalı.
Rus diplomat, “Fransa’nın çalışanımıza bu iş gezisi için vize vermiş olması ve sonra tüm bu utanç verici şovu düzenlemesi bu durumu özellikle alaycı hale getiriyor” diye kaydetti.
Zaharova, havalimanına gönderilen bir Rus konsolosluk görevlisinin de gözaltına alınan meslektaşıyla görüşmek için 7 saat beklemek zorunda kaldığını ekledi.
Zaharova’nın diğer açıklamaları:
Rusya ve ABD arasında diplomatik misyonların işleyişinin normalleştirilmesine ilişkin görüşme 10 Nisan'da Türkiye'de gerçekleştirilecek.
Türkiye'nin Antalya kentinde düzenlenen Diplomatik Forum kapsamında, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlıkları arasında bir görüşmenin düzenlenmesi olasılığı konusunda Ukrayna'dan hiçbir başvuru gelmedi.
Beyaz Saray’ın gümrük vergilerini artırma kararı, Washington'un artık kendisini uluslararası ticaret hukukuna bağlı görmediğini ortaya koyuyor.
ABD ve Çin arasındaki ‘tarife savaşından’ endişe duyuyoruz, gelişmeleri takip ediyoruz ve zararı en aza indirmek için önlemler alacağız.
Rusya adil ve açık ticari ilişkilerle ilgileniyor ve tek taraflı kısıtlamalara karşı çıkıyor.
SPUTNİK
İlginizi Çekebilir
MHP'li Feti Yıldız'dan Türk birliği vurgusu: 'Asil Türk soyunda cevher mevcuttur'
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Bu gün için Türk Milliyetçilerini bekleyen kutlu görev Türk Birliğini kurmaktır. Asil Türk soyunda bu dileği gerçekleştirecek cevher mevcuttur" dedi.
'Hiçbir şeyin garantisi yok' diyen Yapıcıoğlu’ndan PKK'ye çağrı
PKK’ye yönelik çağrı yapan HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, “Elinde silah olanların silahlarını bırakmasını hiçbir şarta bağlamadan, bu şiddetin herkese zarar verdiğini bilerek bu silahları bırakması ve kendini lağvetmesi lazım” ifadelerini kullandı.
ENKS Sözcüsü Yusif: Şam'a gidecek komiteyi oluşturmak için toplanacağız
Şam iktidarıyla müzakereleri yürütecek komitenin henüz oluşturulmadığını belirten ENKS Sözcüsü Feysel Yusif, komitenin oluşturulması için ileriki bir zamanda bir araya geleceklerini söyledi.
Güney Kore'de 'siyasi fırtına' devam ediyor: Geçici Devlet Başkanı Han Duck-soo istifa etti
Güney Kore'de geçici Devlet Başkanı ve Başbakan Han Duck-soo, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Geçen yıl azil süreciyle karşı karşıya kalan Han, Anayasa Mahkemesi kararıyla görevine dönmüştü. Başbakan Han'ın, 3 Haziran'da yapılacak olan devlet başkanlığı seçimlerinde aday olabilmesi için istifa ettiği düşünülüyor.