Fransız uzman: Avrupa Birliği bir diktatörlüğe dönüştü
SİYASETFransa'da 2027 cumhurbaşkanı seçimlerinde yarışacağını duyuran siyasetçi Le Pen hakkında verilen ceza kararını yorumlayan uluslararası ilişkiler uzmanı Périmony, mevcut Cumhurbaşkanı Macron’un ve siyasetçinin diğer rakiplerinin çıkan kararda ilgili taraflar olduğunu savundu.
Schiller Enstitüsü'nde (Fransa) araştırma görevlisi ve uluslararası ilişkiler uzmanı Sébastien Périmony, Sputnik’e demecinde Marine le Pen hakkında duyurulan ceza kararını değerlendirdi.
“Emmanuel Macron ve Marine Le Pen'in diğer rakipleri ilgili taraflar, zira kendisinin Fransa’nın bir sonraki cumhurbaşkanı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bu hafta sonu yayınlanan bir anket, rakibi kim olursa olsun Fransa'daki gelecek cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanacağını açıkça gösterdi” diyen Périmony, sözlerini şöyle sürdürdü:
Avrupa Birliği seçilmemiş insanların, Avrupa Komisyonu'nun ve Ursula von der Leyen'in yönettiği bir diktatörlüğe dönüşmüş durumda. Macron ise bu Avrupa diktatörlüğünün bir temsilcisidir, bu nedenle kendi çıkarları doğrultusunda kirli işler yapmaktadır.
Fransız siyasetçi ve Cumhuriyetçi Halk Birliği (UPR) partisinin lideri François Asselineau ise le Pen hakkında duyurulan mahkeme kararı ile ilgili şunları söyledi:
Adalet herkes için uygulanmalıdır. Örneğin Macron'un serveti nerede? O birkaç yıl boyunca Rothschild'ler için çalışmış ve başkanlık seçimleri öncesinde sunduğu beyannamelerde yalan bilgilere yer vermiştir. Birkaç milyon euro eline geçtiğini bilmemize rağmen o son derece düşük bir gelir beyan etti. Yargının bu konuyla ilgilenmesi gerekiyor. Yargının aynı zamanda Fransa'da demokrasinin işleyişiyle de ilgilenmesi gerekiyor.
SPUTNİK
İlginizi Çekebilir
MHP'li Feti Yıldız'dan Türk birliği vurgusu: 'Asil Türk soyunda cevher mevcuttur'
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Bu gün için Türk Milliyetçilerini bekleyen kutlu görev Türk Birliğini kurmaktır. Asil Türk soyunda bu dileği gerçekleştirecek cevher mevcuttur" dedi.
'Hiçbir şeyin garantisi yok' diyen Yapıcıoğlu’ndan PKK'ye çağrı
PKK’ye yönelik çağrı yapan HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, “Elinde silah olanların silahlarını bırakmasını hiçbir şarta bağlamadan, bu şiddetin herkese zarar verdiğini bilerek bu silahları bırakması ve kendini lağvetmesi lazım” ifadelerini kullandı.
ENKS Sözcüsü Yusif: Şam'a gidecek komiteyi oluşturmak için toplanacağız
Şam iktidarıyla müzakereleri yürütecek komitenin henüz oluşturulmadığını belirten ENKS Sözcüsü Feysel Yusif, komitenin oluşturulması için ileriki bir zamanda bir araya geleceklerini söyledi.
Güney Kore'de 'siyasi fırtına' devam ediyor: Geçici Devlet Başkanı Han Duck-soo istifa etti
Güney Kore'de geçici Devlet Başkanı ve Başbakan Han Duck-soo, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Geçen yıl azil süreciyle karşı karşıya kalan Han, Anayasa Mahkemesi kararıyla görevine dönmüştü. Başbakan Han'ın, 3 Haziran'da yapılacak olan devlet başkanlığı seçimlerinde aday olabilmesi için istifa ettiği düşünülüyor.