© Haberanaliz.net 2005

GENÇLİK SPOR HİÇ DÜZELMEYECEK Mİ?!

Mersin GSB il müdürlüğü alımları, ihaleleri hep gündeme düştü. Özellikle PAZARLIK – DAVETİYE- DOĞRUDAN ALIM ihaleleri çok konuşuldu, yazıldı. Ancak bir güç var ki, bu işlere DUR diyeceği yerde, demiyor, işin içine siyasilerde girip ihale kovalar olmuşlar. İşte yeni bir ihale ve detayları:

MERSİN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ, 2025/127488 İKN numarası ile "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında Şoförsüz ve Yakıtsız Araç Kiralama Hizmet Alımı" işini ihaleye çıkar.

İhaleyi sözde açık yapacaklar. Bir teknik şartname hazırlanır. İşleme konur. Burada bir parantez açalım, (işi açık vermek istemeyen, sürekli pazarlık ile işleri götüren ekipler, AÇIK ihalelerde şartnameleri hazırlarken mutlaka ya yanlış, ya eksik, ya hatalı bir madde koyarlar, tabi işi vermek istedikleri firmanın kendi değil yan firması işe itiraz eder. Bu sefer zeyilname çıkar. Yine eksik yâda hatalı yapılır, bu kez ihaleye katılım yapanlar KİK’e itiraz edip bozdururlar, böylece AÇIK ihalede düzen tutulmaz olur, yine pazarlığa geçerler. Hepsi bir düzen içinde yürür gider. İşin perde gerisini kimse araştırmaz. Tüm kurumlarda bu dümen titizlikle uygulanır. Buruda ne yapılmıştır bilemeyiz. Devlet araştıracak)

Bu ihalede şartnamedeki hata fark edilip bir zeyilname yapılır. Ve gün gelir 4.3.2025 günü bu ihaleyi yaparlar.

Şu anda EKAP kayıtlarına "Teklif Değerlendirme Tamamlanmış" diye geçmişler. İhalenin sonucu açıklanmış değil. Geliyoruz biz başkaca detaylara:

3 sayfa teknik şartname hazırlanır. İlk sayfadan bir görüntü aşağıda…

Bu şartnameyi kimin hazırladığı, sorumluluğun kimde olduğu belli değil, çünkü altında imza ve kaşe yok.

İdari şartnameye bakıyoruz. Orada da kaşe ve imza yok. Ancak, İlgili personelinin adı, soyadı ve unvanı: Mehmet Özgür GÖZDE (Şube Müdürü V.), Ufuk AKBAŞ (Şube Müdürü V.) şeklinde ibare koymuşlar.

Haber yapılırken an itibari ile EKAP ekran görüntüsü aşağıda:

Bugün ayın 15’i olmuş, sonuç ilanı oraya konmuyor. Acaba niye?

Dedik ve KİK de bir itiraz var mı diye sorguladık. Sorgulamada herhangi bir itirazında olmadığını gördük. Ekran aşağıda:

BU ARADA YÜRÜRLÜKTEKİ TASARRUF GENELGELERİDE AYRI BİR MEVZU.....

BU DEVLETİN HESAP SORACAK MERCİ VE MAKAMLARI NE YAPIYOR ACABA?!

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES: 

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com

İlginizi Çekebilir

AKDENİZ BELEDİYESİNİN HARCAMASI BOL KESEDEN

Mersin’in Akdeniz ilçesi Ekim 2025 de düzenlenen Sayıştay raporlarına takıldı. 2024 yılını inceleyen Sayıştay raporunu bir yıl sonra açıkladı. Açıklanan 57 sayfalık detaylı raporda usulsüzlükler, yanlışlıklar, hatalı alımlar ve tasarruf genelgelerine uyulmadığı ortaya çıktı.

Et ve eşek eti skandalı yine aynı ilden çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada hile yapan firmaların güncel listesini yayınladı; Mersin'de iki işletmenin daha vatandaşa "tek tırnaklı" (at ve eşek) eti yedirdiği tespit edildi. Mart ayında şampiyon yarış atının çipinden yakalanan at eti skandalının ardından Mersin'de denetimlerini sıkılaştıran ekipler, Göksel Yemekçilik ve Onur Tantuni gibi işletmeleri ifşa etti.

AÇIK İHALE OLUNCA LOP GÖTÜRMEYE ALIŞANLAR BU KEZ LOPLAYAMADI, HOPLADI…

Mersin Gençlik Ve Spor il Müdürlüğünün yapmış olduğu ihale ve alımları yıllardır dile getiriyoruz. Mersin Valisi geldiği günden bu yana bu işlere çok dikkat edince, bu kez yapılan ihale AÇIK ihale oldu ve RUTİN değişti. O her zaman işleri alan bildik, tanıdık, arakasında siyasi yiyicilerin bulunduğu tipler işleri pay edemediler. Ne oldu? Doğrudan teminde, pazarlıklı alımda, davet usulde, işleri hep aynı firmalar alıyor idi, o firmalar bu işi neden alamadılar? Bir yetkili ilgili bu işi sormayacak ve inceleyip araştırmayacak mı? Bakın o firmaların çoğu burada da ihaleye katılım yapmış alamamışlar. Ama ne hikmet ise pazarlık, doğrudan temin işlerde lop lop götürüyorlardı… Demek ki, içerdeki ihale sistemi ve işi yapanlar ile çok iyi diyalogları varmış… Şimdi, isterseniz bir durumu inceleyin…

CHP'li Mersin Yenişehir Belediyesi'ne operasyon: 30 kişi gözaltına alındı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan 'İhaleye fesat karıştırma’, ‘Rüşvet ve ‘İrtikap' soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Yenişehir Belediyesi'ne operasyon düzenledi. Bazı belediye çalışanlarının da aralarında olduğu 30 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri belediyede binasında arama yapıyor.

TÜM HABERLER