© Haberanaliz.net 2005

GSB NİN DOĞRUDAN TEMİNİ GAZETECİYE

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü pazarlık ve doğrudan temin işlerine hiç ara vermiyor. Açık ihale yapacakken, bu yol ile ihalelere devam ediyor. Bu arada 572 bin liralık İNŞAAT ONARIM işini bir gazeteciye verdiler. İşte detayları:

25DT701853 doğrudan temin ikn numaralı "500 Kişilik Spor Salonu Çatısı Ve Toroslar Gençlik Merkezindeki Kapının Tadilatı Ve Otomatik Kapı Yapılması" işini, DOĞRUDAN TEMİN USULÜ İLE 8.5.2025 günü ihale ve alıma çıkar.

572.000,00 TRY sözleşme bedeli ile SEBA ALTYAPI ÜST YAPI İNŞAAT TEKSTİL ÜRÜNLERİ TURİZM PETROL SANAYİ VE TİCARET İTHALAT İHRACAT LİMİTED ŞİRKETİ ne verirler.

BU ŞİRKET KİME AİT DİYE MTSO'DAN KONTROL EDİYORUZ...

64951 sicil kaydı ile odaya kayıtlı olan bu firma, genel inşaat dalında meslek gurubunda. Ana faaliyet olarak da: 41.20.01-İkamet amaçlı olmayan binaların inşaatı (fabrika, atölye vb. sanayi üretimini amaçlayan binalar ile hastane, okul, otel, işyeri, mağaza, alışveriş merkezi, lokanta, kapalı spor tesisi, cami, kapalı otopark, tuvalet, vb. inşaatı) diye kayıtlı.

SAHİBİ İSE KEREM TÜRK… (Gazeteci)  Mersin’de yayın yapan “Mersin Times” isimli haber sitesinin sahibi.

Karıştırmayın, “Mersin Time” değil, işi alan “Mersin Times”…

“Mersin Time” sitesinin sahibi Gazeteci AYTUR GEZER.

Verilen işin sözleşme bedeli  572.000,00 TRY.

Henüz bu rakam içinde KDV yok. 

İş bitimi fatura kesiminde KDV eklenecek.

Öte yandan aynı gazeteciye GSB tarafından başkaca işlerin verildiği de ortaya çıktı.

Aynı şahsın firmasının, “hizmet binası girişindeki güvenlik kulübesi bakım onarımı” işini Doğrudan Temin Numarası: 23DT596311 ile 124.000,00 TRY aldığı,

Yine, “atış poligonundaki trap sahasına duvar yapılması” işini Doğrudan Temin Numarası: 24DT444782 ile 618.750,00 TRY aldığı, ortaya çıktı.

Geçmiş yıllara ait bu iki doğrudan temin toplamı: 742.750,00 TRY.

Daha henüz bunların içinde de KDV yok. Fatura kesimlerinde ilave yüzde 20 KDV ekleniyor bilesiniz.

Yeni iş ile üçünün toplamı ise: 1.314.750,00 TRY.

BU DEVLETİN HESAP SORACAK MERCİ VE MAKAMLARI NE YAPIYOR ACABA?!

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP VE DÜZELTME HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES: 

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com

İlginizi Çekebilir

AKDENİZ BELEDİYESİNİN HARCAMASI BOL KESEDEN

Mersin’in Akdeniz ilçesi Ekim 2025 de düzenlenen Sayıştay raporlarına takıldı. 2024 yılını inceleyen Sayıştay raporunu bir yıl sonra açıkladı. Açıklanan 57 sayfalık detaylı raporda usulsüzlükler, yanlışlıklar, hatalı alımlar ve tasarruf genelgelerine uyulmadığı ortaya çıktı.

Et ve eşek eti skandalı yine aynı ilden çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada hile yapan firmaların güncel listesini yayınladı; Mersin'de iki işletmenin daha vatandaşa "tek tırnaklı" (at ve eşek) eti yedirdiği tespit edildi. Mart ayında şampiyon yarış atının çipinden yakalanan at eti skandalının ardından Mersin'de denetimlerini sıkılaştıran ekipler, Göksel Yemekçilik ve Onur Tantuni gibi işletmeleri ifşa etti.

AÇIK İHALE OLUNCA LOP GÖTÜRMEYE ALIŞANLAR BU KEZ LOPLAYAMADI, HOPLADI…

Mersin Gençlik Ve Spor il Müdürlüğünün yapmış olduğu ihale ve alımları yıllardır dile getiriyoruz. Mersin Valisi geldiği günden bu yana bu işlere çok dikkat edince, bu kez yapılan ihale AÇIK ihale oldu ve RUTİN değişti. O her zaman işleri alan bildik, tanıdık, arakasında siyasi yiyicilerin bulunduğu tipler işleri pay edemediler. Ne oldu? Doğrudan teminde, pazarlıklı alımda, davet usulde, işleri hep aynı firmalar alıyor idi, o firmalar bu işi neden alamadılar? Bir yetkili ilgili bu işi sormayacak ve inceleyip araştırmayacak mı? Bakın o firmaların çoğu burada da ihaleye katılım yapmış alamamışlar. Ama ne hikmet ise pazarlık, doğrudan temin işlerde lop lop götürüyorlardı… Demek ki, içerdeki ihale sistemi ve işi yapanlar ile çok iyi diyalogları varmış… Şimdi, isterseniz bir durumu inceleyin…

CHP'li Mersin Yenişehir Belediyesi'ne operasyon: 30 kişi gözaltına alındı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan 'İhaleye fesat karıştırma’, ‘Rüşvet ve ‘İrtikap' soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Yenişehir Belediyesi'ne operasyon düzenledi. Bazı belediye çalışanlarının da aralarında olduğu 30 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri belediyede binasında arama yapıyor.

TÜM HABERLER