İhtiyaç sahibi öğrenciler için 2 milyar lira kaynak
EKONOMİAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi hanelerdeki öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) 2026-2027 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi için yaklaşık 2 milyar lira kaynak aktardıklarını açıkladı.
Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, ihtiyaç sahipleri için uyguladıkları eğitim yardımlarına yeni eğitim-öğretim döneminde de devam edeceklerini belirtti.
Bu kapsamda, öğrencilerin temel okul ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik eğitim materyali yardımlarının yapıldığını aktaran Göktaş, kırtasiye, okul kıyafeti, ayakkabı ve kışlık kıyafet gibi ihtiyaçların öğrencilere ulaştırıldığını ifade etti.
Taşımalı eğitim uygulaması dışında kalan öğrencilerin barınma, taşıma ve yemek giderlerine yönelik destek sağlandığını kaydeden Göktaş, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin ise sınavlara hazırlık materyallerinin temin edildiğini bildirdi.
Bakan Göktaş, öğrencilerin gezi ve sportif faaliyetlere katılımlarının desteklendiğini, ayrıca yurt içindeki yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında bulunan Türk öğrencilere yönelik çeşitli eğitim yardımlarının sürdürüldüğünü belirtti.
Ailelerinden uzakta örgün eğitime devam eden ihtiyaç sahibi öğrencilerin ulaşım giderlerinin de desteklendiğini aktaran Göktaş, öğrencilerin, ailelerinin yanına gidip dönmekte kullanacakları yıllık 2 gidiş-2 dönüş toplam dört bilet şeklindeki Ulaşım Giderlerinin Karşılanmasına Yönelik Destek Programı'ndan da yararlanabildiklerini hatırlattı.
"Ayni veya nakdi yardımlarda kullanılacak"
Eğitim yardımlarının temel amacının ihtiyaç sahibi hanelerde bulunan ve öğrenim hayatına devam eden öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması olduğunu vurgulayan Göktaş, "Daha fazla öğrenciye ulaşmayı ve yardımların etkinliğini artırmayı amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.
Göktaş, 2026 yılının Ocak-Temmuz döneminde Ulaşım Giderlerinin Karşılanmasına Yönelik Destek Programı kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik (SYDT) Fonu'ndan yaklaşık 92 milyon lira kaynak aktarıldığını anımsattı.
İhtiyaç sahibi hanelerin ilköğrenim ve ortaöğrenim düzeyinde örgün eğitime devam eden çocuklarına yönelik eğitim yardımlarında etkinliğin ve verimliliğin artırılmasına önem verdiklerinin altını çizen Göktaş, bu kapsamda 2021 yılından bu yana SYDT Fonu'ndan SYDV'lere yaklaşık 6 milyar lira tutarında kaynak aktarıldığını kaydetti.
Bakan Göktaş, aynı amaçla 2026-2027 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi için SYDV'lere yaklaşık 2 milyar lira tutarında kaynak aktarıldığını, bunların ihtiyaç sahibi hanelerdeki öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ayni veya nakdi yardımların yapılmasında kullanılacağını belirtti.
HABER İÇERİK KAYNAK:
https://www.trthaber.com/haber/egitim/ihtiyac-sahibi-ogrenciler-icin-2-milyar-lira-kaynak-956033.html
İlginizi Çekebilir
Üniversite mezunu TIR şoförleri geliyor: Maaşlar 100 bin TL'yi bulacak
LOJİDER ve LODER öncülüğünde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde açılan 2 yıllık Karayolu Yük Taşıtı Sürücülüğü Programı, lojistik sektöründeki nitelikli sürücü açığını kapatmayı hedefliyor. Uluslararası taşımacılıkta 100 bin TL civarında maaş imkanı sunan ve sınavsız SRC 4 belgesi alma avantajı sağlayan ön lisans programı, ilk mezunlarını Haziran 2027'de verecek.
Yolda 'köy ürünü' soygunu! 'Organik' yalanı
Anadolu yollarında kurulan tezgahlarda "köy ürünü", "doğal" ve "organik" denilerek satılan ürünler tüketicinin cebini yakıyor. Tüccarın düşük fiyat verdiği gerekçesiyle pazara ve markete gönderilmeyen ürünler, yol kenarında 2-3 katına satılıyor. Üstelik birçok tezgahta nakit ödeme istenirken fiş veya fatura da verilmiyor.
TOKİ kiralık konut başvurusu ne zaman başlayacak, şartlar belli oldu mu?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ tarafından yürütülecek kiralık sosyal konut projesi için hazırlıklar sürüyor. İstanbul'da hayata geçirilmesi planlanan projede dar gelirli vatandaşların daha uygun koşullarda konuta erişmesi hedeflenirken, başvuru takvimi ve kimlerin yararlanabileceğine ilişkin ayrıntılar da merak konusu oldu. Peki, TOKİ kiralık konut başvurusu ne zaman başlayacak, şartlar belli oldu mu?
Kardeş Göçerler Yörük Şenliği: KDV HARİÇ 21.715.000.00 TRY
Toroslar ile ilgili bu hizmet ve alımlar nedeniyle, “TOROSLARDAN YÖRÜK ŞENLİĞİ VE ŞALINA 3 MİLYONA YAKIN PARA” başlıklı 22.8.2026 günü bir haber yaptık. Ardından “Torosların doğrudan teminleri de şaşırttı!” başlıklı 25.8.2026 günü bir başka haber daha yaptık. Haberler yerli yerinde duruyor. Linklerini aşağıdaki içerikte veriyoruz. Şimdi gelelim, bu işin mali boyutuna…
Torosların doğrudan teminleri de şaşırttı!
Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut. Ayrıca bütünlük arz eden yâda benzer işlerin bir bütün halinde açık ihale yapılması kamu yararına. Ancak belediyeler doğrudan temin ile pazarlıktan hiç vazgeçmiyorlar. Toroslar belediyesinin bir önceki haberimizden sonra doğrudan teminlerini inceledik. 1 aylık doğrudan teminler bunlar. Üstelik geçen haberimizde, “TOROSLARDAN YÖRÜK ŞENLİĞİ VE ŞALINA 3 MİLYONA YAKIN PARA” başlıklı haberimizin en sonunda linkini koyduğumuz 3 milyonluk harcama demiş idik ya, o harcamalar için doğrudan temin ile de harcama yapılmış. 1 milyonluk şapka alınmış… 295 bin liralık da anons cihazları alınmış… Toplarsanız 4,5 milyon lira kdv hariç… Sanatçıları ne ödendi bilemiyoruz, çünkü kayıtlara henüz geçmemiş… İşte detayları:
TOROSLARDAN YÖRÜK ŞENLİĞİ VE ŞALINA 3 MİLYONA YAKIN PARA
Mersin’in Toroslar ilçesi Belediyesince CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nunda katılım yaptığı şenlik ve şal takma gösterisinde belediye kasasından ihale yapılarak toplamda 2.608.400,00 TRY bedel ile sözleşme imzalandığı, bu rakam içinde KDV’nin de olmadığı, şalın üzerine ise CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu diye yazıldığı ortaya çıktı.