© Haberanaliz.net 2005

İngiltere, ülkeye saldırılması durumunda uygulanacak eylem planını güncelliyor

İngiltere yönetiminin, ülkenin saldırıya uğraması ihtimaline karşı eylem planını güncellemek için çalışmalar başlattığı bildirildi.

Telegraph gazetesinin aktardığına göre, İngiliz yetkililerinden 20 yıllık acil durum planını güncellemeleri istendi.
Güncellemenin, İngiltere’nin savaşa hazır olmadığı yönündeki endişeler bağlamında gerçekleşeceği kaydedilen haberde şu ifadelere yer verildi:
"Gizli ‘iç savunma planının’ güncellenmiş versiyonu, düşman bir yabancı ülke tarafından Birleşik Krallık anakarasına yapılacak bir saldırıdan sonraki ilk günlerin stratejisini belirleyecek. Gizli dosya, kabine ve kraliyet ailesini korumak için sığınakların (kullanılması), kamu yayıncılığı ve kaynakların stoklanması da dahil olmak üzere hükümetin bir savaş ilanına nasıl yanıt vermesi gerektiğini belirleyecek."
Güncellenen planın, İngiltere’nin nükleer olmayan füzelerle, nükleer savaş başlıklarıyla vurulduğu veya siber saldırılara maruz kaldığı ilk gün senaryolarını içereceği belirtilirken belgenin muhtemelen kamuya açıklanmayacağı kaydedilirken şu eklendi:
"Plan... Başbakan ve Bakanlar Kurulu'na savaş zamanında hükümeti nasıl yöneteceklerini ve Downing Street'teki ya da Londra dışındaki sığınağı ne zaman kullanmaları gerektiğini söyleyecek."
HABER VE KAYNAK: SPUTNİK

İlginizi Çekebilir

Almanya, reddedilen vize başvurularına itiraz hakkını 1 Temmuz itibariyle kaldırıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz'dan (yarın) itibaren geçerli olmak üzere Schengen vize başvuruları reddedilen başvuru sahiplerinin itiraz hakkının kalktığını duyurdu. Dava açmak isteyenler Berlin İdari Mahkemelerine başvuracak.

Simonyan: Paşinyan iktidarı kaybetme korkusuyla aklını yitirmiş durumda

Rossiya Segodnya Uluslararası Medya Grubu ve RT televizyon kanalının Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın artık iktidarı kaybetme korkusundan delirmiş durumda olduğunu söyledi.

Gaziantep'te cezaevi ziyaretinde bulunan Gergerlioğlu: “Yurt dışına gitmek suç sayılıyor!”

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu cezaevlerine giderek mahpusları dinlemeye ve sorunlarını meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Gaziantep L, H ve Açık cezaevlerinde birçok kesimden mahpusla görüşen Gergerlioğlu, cezaevinde yaşanan hak ihlallerini anlattı.

Milletvekili Ali Bozan: Kahta’nın Susam ( Ortanca )köyünde haftanın 5 günü su yok. Acilen bu sorunu çözün!

DEM Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı 2 köyde yaşanan su sorununu Meclis gündemine taşıdı. Ortanca köyüne haftada sadece iki gün su verildiğini söyleyen Milletvekili Ali Bozan, köylülerin büyük mağduriyet yaşadığını belirterek yetkileri sorunun çözümü için bir an önce göreve davet etti.

TÜM HABERLER