İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tutuklandı
SİYASETCHP'li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve eşi tutuklandı. "İhale usulsüzlüğü" ve "rüşvet" iddiasıyla hafta başında belediyeye operasyon düzenlenmişti.
Hafta başında "yolsuzluk" iddiasıyla gözaltına alınan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve eşi Murat Hürriyet tutuklandı.
Polis Pazartesi günü CHP'li İzmit Belediyesi'ne operasyon düzenlemişti.
Konuya dair İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, soruşturmanın "ihale usulsüzlüğü" ve "rüşvet" iddiaları kapsamında yürütüldüğü bildirilmişti.
Savcılık, "etkin pişmanlık beyanları ve gizli tanık anlatımları doğrultusunda bazı ihalelerde hukuka aykırı işlemler tespit edildiğini" öne sürmüş; ihaleleri kazanan firmaların "belediye yetkilileriyle akrabalık ilişkilerinin bulunduğu", ayrıca belediye ile iş yapan firmalardan "komisyon adı altında usulsüz para alındığı" iddiasını dile getirmişti.
Bu kapsamda 31 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, İzmit'in yanı sıra İstanbul, Ankara, Antalya ve Kırıkkale'de eş zamanlı operasyonlar düzenlenmişti.
CHP İlçe Başkanı da tutuklandı
Dün savcılık ifadelerinin ardından Fatma Kaplan Hürriyet ve eşi Murat Hürriyet'in de aralarında bulunduğu 21 kişi tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
Mahkeme, Başkan Hürriyet dahil 20 kişinin tutuklanmasına hükmetti.
Tutuklananlar arasında CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan da bulunuyor.
DW,ANKA / MUK
HABER İÇERİK KAYNAK:
https://www.dw.com/tr/i%CC%87zmit-belediye-ba%C5%9Fkan%C4%B1-fatma-kaplan-h%C3%BCrriyet-tutukland%C4%B1/a-78031610
İlginizi Çekebilir
AfD zaferi sonrası Merkel ve Gauck'tan kritik uyarı
Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Gauck, halkı AfD'nin gelecek vadeden bir modeli olmadığı konusunda uyarırken, eski Başbakan Merkel "Bedavaya yemek yok" diyerek demokrasiyi onu tehdit edenlere karşı savunma çağrısı yaptı.
Almanya'da eşitsizlik: Servetin yüzde 35'i en zenginlerin
Almanya'da 2025 verilerine göre en zengin yüzde 1'lik kesim, toplam servetin yüzde 35'ine sahip. BM'nin raporuna göre, ülkedeki ekonomik eşitsizlikten özellikle göçmenler, kadınlar ve engelliler etkileniyor.
DÜRÜST DEVLET VE SİYASET ADAMI CELAL ADAN'DAN 12 EYLÜL PAYLAŞIMI
21-24-25 -26-27 ve 28. DÖNEM MHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ. TBMM BAŞKANVEKİLİ DÜRÜST DEVLET VE SİYASET ADAMI CELAL ADAN'DAN 12 EYLÜL PAYLAŞIMI:
Maduro'nun eşi kalp rahatsızlığı gerekçesiyle ev hapsi istedi: 'Hapishanede reçete edilen aylık enjeksiyonu alamıyor'
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun eşi Cilia Flores, kalp rahatsızlığını gerekçe göstererek yargılama öncesinde cezaevinden çıkarılmasını ve ev hapsine alınmasını istedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı: "Güçlü iletişim anlayışını yaygınlaştırmaya devam edeceğiz"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı İlhami Giray Şahin yaptığı paylaşım ile, "Güçlü iletişim anlayışını yaygınlaştırmaya devam edeceğiz" dedi. İşte o paylaşımı:
Erdoğan'dan "yaklaşan seçim" mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önümüzde yaklaşan seçimleri başarıyla inşallah atlatacağımıza olan inancımı yeniliyorum" diyerek seçimler hakkında ilk kez net ifadeler kullandı.