MBB’NİN ENTERESAN İHALELERİ!!!
EKONOMİDün yine burada bir ihaleyi gündeme taşıdık. Yürürlükte tasarruf genelgeleri var, ama uyan nerede?! Diye de sorduk. MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞI, 2024/1697696 İKN numaralı "Tarsus (Otogar-Çamlıyayla Yolu) Raylı Sistem Hattı Uygulamaya Esas Kesin Projeleri, Fizibilite Etüdü Ve İnşaat İhale Dosyası Hazırlanması İşi" idi. Haberin sonunu ise, TARSUS- ÇAMLIYAYLA RAYLI TAŞIMA FİZİBİLİTE ETÜDÜNE BİLE İHTİYAÇ VARMI Kİ? YAZ DÖNEMİ 2-3 AY İÇİN BÖYLE BİR PROJENİN FİZİBİL ÇIKMASI MÜMKÜN MÜ? SİZCE MERSİN'İN ÖNCELİĞİ BU PROJE Mİ? DİYE Bitirmiştik. Şimdi önümüzdeki günler yapılacak olan iki enteresan ihaleyi gündeme taşıyoruz:
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI, 2025/136641 ikn numaralı, "SULUK VE BAYRAM ŞEKERİ ALIMI" işini ihaleye çıkar.
27.2.2025 günü ihalesi yapılacak. İdari ve teknik şartnameleri hazırlanır. Teknik şartnamede, 60 bin adet suluk, 10 bin kilo bayram şeker alınacağı yazar. Şartnamede imzası bulunan yetkili kişi, Suzan Dönmezler- şube müdür vekili diye yazar. 4 sayfalık teknik şartnameye bakın neler sığdırırlar. Aşağıda.
Ayrıca bizim paramız ile alınan (Kamu harcaması) bu bayram şekeri ve sulukların üzerinde neden VAHAP SEÇER ismi yazılıyor, onu da anlamadık. Bunu teknik şartnameye koymak etik mi? Mersin Büyükşehir Belediyesi yazarsınız olur biter. Vahap Seçer bunu kendi parası ile mi alıp dağıtıyor?
Kamusal kaynaklar, kamu yöneticilerinin kişisel mülkü değildir, tüm toplumunun ortak değeridir. Kamu yöneticileri, kendi mülkiyetlerinde bulunan malları irade serbestîsi çerçevesinde dilediği kişilere, dilediği biçimde devretme / kullandırma hakkına sahiptirler. Fakat toplumun ortak değeri olan kamusal kaynakların kullanılmasında idare, dilediği gibi davranmaz.
Yine aynı başkanlık, 2025/126275 ikn numaralı, "SOSYAL YARDIM AMAÇLI MOBİLYA VE BEYAZ EŞYA ALIMI" işini ihaleye çıkar. 24.2.2025 günü ihalesi yapılacak. Bu işinde teknik ve idari şartnamesi hazırlanır. Teknik şartnamesi 5 sayfa. Özlem Yaşar şube müdür vekili olarak imzalamış. Alınacak olan eşya aşağıda:
ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN
CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.
Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.
CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:
batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com
İlginizi Çekebilir
Tarımda sistem adaletsiz
Yaş sebze ve meyve piyasasında fiyatları manipüle ederek haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla 41 büyük dağıtıcı firmanın yöneticileri hakkında gözaltı kararı verildi. Çiftçi-Sen Başkanı Ali Bülent Erdem ve tarım ekonomisi uzmanı Prof. Tayfun Özkaya ise sorunun yalnızca piyasa manipülasyonundan ibaret olmadığını, mevcut tarım ve gıda tedarik sisteminin üretici ve tüketiciyi güçlü alıcılar karşısında savunmasız bıraktığını belirtti.
İSTANBUL BAŞSAVCILIĞI AÇIKLADI: İSTANBUL- ANTALYA - MERSİN - ANKARA - İZMİR'DE EŞ ZAMANLI GÖZALTILAR VAR
İSTANBUL BAŞSAVCILIĞI AÇIKLADI: İSTANBUL- ANTALYA - MERSİN - ANKARA - İZMİR'DE EŞ ZAMANLI GÖZALTILAR VAR
22 ilde fahiş fiyat operasyonu: 41 büyük dağıtıcı firmanın 41 şüpheli yöneticisi hakkında gözaltı kararı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, fiyat manipülasyoncularına yönelik operasyonlarda 41 büyük dağıtıcı firmanın 41 şüpheli yöneticisi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.
Araç sahipleri dikkat!
Zorunlu trafik sigortasında eylül ayı primlerine yaklaşık yüzde 2 zam geldi. İstanbul'da en riskli otomobil sürücüsünün primi 58 bin 214 liraya, ticari taksilerde 172 bin 447 liraya yükselirken, 31 ve üzeri koltuklu otobüslerde tutar 423 bin 661 liraya kadar çıktı.
BU GSB DE NELER OLUYOR BÖYLE?
İHALEYİ YAPARLAR, EKAPTAN NUMARA ALIP, İHALEYİ EKAPTA YAYINLAMAZLAR. OLAYI ORTAYA ÇIKARAN HABERİ YAPARIZ, KİMSENİN UMURUNDA OLMAZ. ARDINDAN BİZİM HABERDEN SONRA İLGİLİ KURUM SONUÇ İLANINI YAYINLAR ONU DA YAYINLARIZ. SORULAR SORARIZ, İLGİLİ VE YETKİLİSİ O YERLİ BİLE OLMAZ. BÜYTÜLMAL DEDİĞİMİZ, DEVLETİN KASASI OLAN ŞEHİTLERİMİZİN VE TÜYÜ BİTMEDİK YETİMLERİMİZİN HAKKININ OLDUĞU KASAYI KORUMAK BU MU?
SAYIŞTAY NEDEN YAYINLAMIYOR -2-
Her yıl Sayıştay raporlarını belirli bir süre içinde yayınlar iken, bir kısım Belediyelerin raporlarını bir türlü yayınlamıyor. Acaba neden? Haber sitemiz bu soruyu 5 Mayıs 2026 günü de sormuş idi. Ses seda çıkmadı. Aradan aylar geçti. Şimdi Eylül ayındayız. 2024 yılının belediler ve onlara bağlı kuruluşların denetim raporlarının şu ana kadar çoktan sayıştay sitesine konmuş olması lazım idi. Ama Halen yok. Bu ayrıcalık neden? İlgili ve yetkililer bizim yayınları okumuyor mu?