© Haberanaliz 2023

MERSİN DEMOKRAT PARTİDEN İSTİFA EDEN EDENE

Mersin Demokrat partide son zamanlarda çok kötü günler yaşanıyor. ardı ardına alının il başkanlarından sonra atamaları kağıt üstünde gerçekleşen ve bir türlü hizmet binalarını açamayan merkezdeki 4 ilçe ile açıkken kapanan ve tahliye edilen Erdemli ilçesi, Çamlıyayla ilçesi sonrası partide istifalar arttı.

ANKARA- Mersin Demokrat partide arka arkaya istifalar gelmeye başladı. Partinin kurucu üyelerinden olan AP- DYP çizgisinden bu yana partide olan MEHMET DİCLE bu gün itibarı ile parti üyelğiinden ve partideki tüm görevlerinden istifa ettiğini el yazısı ile kaleme aldığı dilekçesi ile Demokrat Parti genel Başkanlığına bildirdi. 

Mehmet Dicle: " Çok çalışkan bir il başkanımız vardı. Partiyi siyasette bir orada bir buruda siyaset yapanlara teslim ettiler. Onlarında partiye getirisi yok. Parti binası Mülkiyetimiz olan Gülnar, Bozyazı ilçelerinde bile yardımcı olup açmıyorlar. erdemli ilçemiz açıktı, kirası verilmedi mal sahibitahliye ettirdi yeni hizmet yeri açılmadı. Çamlıyayla ilçesi açıktı, kirası ödenmedi o da kapandı. Aydıncık ilçesi kapalı. Merkezdeki AKDENİZ- TOROSLAR- MEZİTLİ- YENİŞEHİR ilçeleri kendi ilçe sınırları içinde kapısı açık bir hizmet binası yok. Ben Toroslar ilçeye yönetici olmuşum, bir kere toplanmamış bir araya gelmemişiz. Zengin iş adamı diye partiye para harcar diye makamv e mevki verdikleri ise ellerini ceplerine atıpta partiye beş kuruş harcamıyorlar. il başkanını arıyorsun, bahçede, işi var, toplantısı var deniyor, görüşemiyorsun. Partinin hizmet aracı yıllardır anamur ilçesinde yediemin otoparkında yatıyor, borcunu ödeyip çıkaran ve partinin emrine sunan bir il başkanı yok. Bozyazı ilçesinin mal sahibi olan kooperatife 65 milyar borç var, aylardır bu sorun gündemde. Ödeyin tapunuzu verelim deniyor. Şimdi almaya kalksanız 250 milyara alamazsınız. ama bu sorunu çözen bir il başkanı yok. İl ilçe yönetimlerini eksiksiz ve tam olarak bir araya getirip bir etkinlik düzenleyen yok. Kadın kolları, gençlik kolları oluşmamış. Hükümetin yanlış politikalarını eleştiren konuşan bir il ilçe başkanı yok. Basında sadece reklama yönelik fotoğraf paylaşmadan başka birşey yok. Böyle bir particilik olmaz. Uyarılarımızıda dikkate alan yok. Bizimde böyle bir anlayış ile yol yüremeye dermanımız yok. DP'yi iyi partililere peşkeş çektiler, alsın hayrını görsünler. Ben istifamı genel merkeze posta ile gönderdim" dedi.

Mehmet Dicle istifa mektubunu ve gerekçelerini genel merkeze gönderdiğini söyleyerek mektubu gösterdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER