© Haberanaliz.net 2005

MERSİN GSB “PAZARLIK” İHALE YAPIYOR TEK TEKLİFLE İŞ VERİYOR…

Mersin’in GSB il müdürlüğü pazarlık ve doğrudan temin alım ile DAVETİYE usulü işlerden bir türlü vazgeçemiyor. Yaklaşık 2 yıldan fazladır hemen hemen her gün bu hususları dile getirdik. Önceki il müdürü gitti, yenisi geldi, müdürlükte bu alım satım işlerinde değişme yaşanmadı. Bakın tek teklif ile milyonluk iş nasıl verilmiş:

MERSİN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ, 2024/1732274 İKN numarası ile "Gençlik Liderleri Yetkinlik Çerçevesi ve Eğitim Programı Kapsamında Hizmet Alımı" işini Pazarlık (MD 21 B) usulüne göre alıma çıkar.

İdarece Pazarlık (MD 21 B)Usulünün Seçilme Gerekçesi ise: Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması.

Bu iş izin idarece GİZLİ olarak, yaklaşık maliyet: 1.390.000,00 TRY belirlenir.

İşin süresi: 18.12.2024 - 23.12.2024 tarihleri arasıdır.

İşin yapılacağı yer ise: İl Müdürlüğümüze bağlı Silifke Kapızlı Mevkiinde bulunan Mehmet Akif ERSOY Gençlik Kampı ve Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı

NE HİKMET İSE, BU İŞ VE İHALE İÇİN BİR KİŞİ TEKLİF ATAR O ŞANSLI BİR KİŞİDE DE İŞ KALIR.

ÖĞRENME TASARIMLARI İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ - İSTANBUL firması ile. 1.315.000,00 TRY ile sözleşme imzalanır. Bu fiyatın ve bedelin içinde daha henüz KDV yok. Fatura kesiminde birde KDV ilave olacak.

Yani 1,3 milyon lira.

Eski para ile 1,3 TRİLYON...

Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut…  Biliyorsunuz, Ekonomik gidişatımız belli… Tüyü bitmedik yetimin hakkı, şehidin hakkı olan BEYTÜLMALDAN yapılan ihaleler ve alımlar bunlar. Bu alımlar AÇIK yapılsa olmaz mı?! Neden Pazarlıklı alım ve doğrudan temin metotları tercih ediliyor?! 

Neden BU GİBİ ihaleler hep pazarlık, niçin AÇIK ihale değil?! : İdareler, 4734 Sayılı Kanuna göre yapılacak ihalelerde; saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur. Beytülmal dediğimiz tüysüz yetimin ve şehidin hakkı olan kasadan yapılan harcama bunlar.

“…. 5018 SAYILI KAMU MALİ YONETIMI VE KONTROL KANUNU açısından DEVLETİN ZARARI MESELESİ İLE OLAYLARA BAKTIĞIMIZDA: “….. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanun’un “Kamu Zararı” başlıklı 71’inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca kamu zararı, “kamu görevlilerinin kasıt, kusur veya ihmallerinden kaynaklanan mevzuata aykırı karar, işlem veya eylemleri sonucunda kamu kaynağında artışa engel veya eksilmeye neden olunması” şeklinde tanımlanmış olup bahse konu maddenin ikinci fıkrasının (g) bendinde ise, “Mevzuatında öngörülmediği halde ödeme yapılması” hususu kamu zararının belirlenmesinde esas alınacak kriterler arasında sayılmıştır.

Hesap verme sorumluluğu: Madde 8- Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır.

Üst yöneticiler: Madde 11- Bakanlıklarda ve diğer kamu idarelerinde en üst yönetici, il özel idarelerinde vali ve belediyelerde belediye başkanı üst yöneticidir. Üst yöneticiler, idarelerinin stratejik planlarının ve bütçelerinin kalkınma planına, yıllık programlara, kurumun stratejik plan ve performans hedefleri ile hizmet gereklerine uygun olarak hazırlanması ve uygulanmasından, sorumlulukları altındaki kaynakların etkili, ekonomik ve verimli şekilde elde edilmesi ve kullanımını sağlamaktan, kayıp ve kötüye kullanımının önlenmesinden, malî yönetim ve kontrol sisteminin işleyişinin gözetilmesi, izlenmesi ve kanunlar ile Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde belirtilen görev ve sorumlulukların yerine getirilmesinden .... mahallî idarelerde ise meclislerine karşı sorumludurlar. Üst yöneticiler, bu sorumluluğun gereklerini harcama yetkilileri, malî hizmetler birimi ve iç denetçiler aracılığıyla yerine getirirler.. DEMEKTEDİR.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun “Hesap verme sorumluluğu” başlıklı 8. Maddesinde YUKARIDA NE DİYORDU?: “Her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak elde edilmesinden, kullanılmasından, muhasebeleştirilmesinden, raporlanmasından ve kötüye kullanılmaması için gerekli önlemlerin alınmasından sorumludur ve yetkili kılınmış mercilere hesap vermek zorundadır.”

BU DEVLETİN HESAP SORACAK MERCİ VE MAKAMLARI NE YAPIYOR ACABA?!

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com

İlginizi Çekebilir

Büyükşehir Kandil simidine 750 bin lira artı KDV harcadı

Yürürlükte tasarruf genelgeleri olmasına rağmen Belediyelerin gereksiz harcamaları sürüp gidiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi halka kandil simidi dağıtımı yapar. Bunun için Doğrudan temin metodu ile ihale yapar. Simitleri 750 bin lira artı KDV ye alır ve dağıtır.

BELEDİYELER PAZARLIKLI ALIMDAN VAZGEÇMİYOLAR

Mersin’de Büyükşehir başta olmak üzere birçok belediye OCAK 2026 içinde pazarlıklı alıma devam ettiler. Yürürlükte tasarruf genelgeleri de var. Ama idareler ne hikmet ise pazarlıklı alımlardan bir türlü vazgeçmiyorlar. Bakın hangi ihaleleri yaptılar..

OVACIK MADENİNE BÜYÜK TEPKİ: İSTEMİYORUZ...

Mersin Tabip Odası ve Mersin Çevre Platformu adına yazılı ve sözlü bir basın açıklaması yapan Mersin tabip odası çevre ve ekoloji kolu üyesi Dr. Ali Koray KENZİMAN, Silifke Ovacık da yapılmakta olan Maden ile ilgili önemli hususları dile getirdi:

ANAMUR BELEDİYESİ KAÇAK YAPILARI YİNE YIKAMADI KİMSE DE HESAP SORMUYOR

Belediyeler işin kolayını bulmuşlar. Görevlerini başkalarının üzerine atarak işten yırtma peşindeler. Benzer haberleri defalarca dile getirdik, ancak yetkililerin umurunda olmadı. İMAR KANUNUNA AYKIRI (KAÇAK İNŞAAT) YAPILARIN YIKIMI için belediyeler elini taşın altına koymadığı gibi, baştan savma ihalelere çıkıyorlar. Ve o ihalelerde teknik ve idari şartnamede tüm güvenlik hizmetlerinin işi alan firmanın üstleneceği yazılınca, firmalar korkup teklif atamıyorlar. Dolayısıyla her seferindi ihaleler iptal ediliyor. Çünkü istekli çıkmıyor. Hâlbuki bu kaçak yapıları yıkacak devletin ekipmanı da, güvenlik güçleri de var. Kendileri yıkmaya cesaret edemiyorlar adeta olumsuzluklara ve kanunsuzluklara kılıf uydurma yolu ile bu işlerin önünü açıyorlar. Bakın yeni bir ihale daha:

TÜM HABERLER