Mersin Toros Devlet Hastanesi’nde Sendikal Baskı İddiası Gündemde!
SAĞLIKMersin Toros Devlet Hastanesi’nde sendikal baskı iddiaları sağlık çalışanlarını endişelendirdi.
İddiaya göre, etkisiz bir sendikanın temsilcileri, hastane başhekimine ait olduğu öne sürülen üyelik formunun kopyasını göstererek, diğer sağlık çalışanlarına baskı uygulamaya çalıştı. Bu durum, hastane çalışanları arasında tepkiyle karşılandı.
Genç Sağlık Sendikası’ndan Sert Tepki
Konuya ilişkin açıklama yapan Genç Sağlık Sendikası Başdanışmanı Aras Ali Altıntaş, hastane yönetiminin bu duruma sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Altıntaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Tarafsız olması gereken ve tüm çalışanlara eşit davranma yükümlülüğü bulunan başhekim, bu iddialara açıklık getirmelidir. Etkisiz bir sendikanın temsilcilerinin üyelerimize baskı yapmasına göz yumulamaz. Bu olay hem idari hem de adli soruşturmaya konu edilmelidir. Başhekim Bey’in bu konuda bir açıklaması var mı? Gerekli soruşturma başlatılana kadar konunun takipçisi olacağız!”
Sendikal Özgürlüğe Vurgu Yapıldı
Sağlık çalışanları ise açıklamalarında, her çalışanın sendikal özgürlüğe sahip olması gerektiğini, hiçbir çalışanın tercihleri nedeniyle baskı altına alınmaması gerektiğini dile getirdi. Adil ve tarafsız bir yönetim anlayışı beklentisi içinde olduklarını ifade eden çalışanlar, yaşanan gelişmelerin resmi makamlar tarafından aydınlatılmasını beklediklerini belirtti.
haber içerik ve kaynak:
https://www.saglikpersonelihaber.net/mersin-toros-devlet-hastanesinde-sendikal-baski-iddiasi-gundemde
İlginizi Çekebilir
HEMŞİREYE TEBLİĞAT İLANLA YAPILDI
Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimliği ilan VEREREK duyurdu:
Rus bilimciler insan bağırsak bakterileri bazında ‘canlı’ antidepresan geliştiriyor
Rus bilim insanlarının depresyon, Parkinson hastalığı ve diğer nörodejeneratif hastalıkları tedavi etmek amacıyla insan bağırsak bakterileri bazında ‘canlı’ ilaçlar (nörobiyotik) geliştirdiği öğrenildi.
Sayıştay raporu: Kamuda ‘çifte maaş’, özel hastanelerde ‘fazla ücret’ oyunu
Sayıştay, yasak olmasına karşın kamuda bazı personelin emeklilik veya yaşlılık aylığı kesilmeksizin kamu kurumlarında görev aldıklarını tespit etti. Bazı özel sağlık kuruluşlarının hastalardan daha fazla para almak için uyguladıkları yöntemler de örnekleriyle anlatıldı..
Aşırı terlemeye karşı neler yapabilirsiniz?
Hiç kendinizi, gün ortasında biriyle buluşmadan hemen önce, ter kokup kopmadığınızı merak ederken buldunuz mu?