© Haberanaliz 2023

MERSİN’DE BU BİNAYA SAHİP ÇIKACAK YOK MU?

Mersin’in Akdeniz ilçesi TREN garı karşısı tarihi bina çürümeye yüz tutmuştu. Defalarca yazıp dile getirdik. Kurtarın burayı, değerlendirin, boş kalmasın, yazık dedik... İşte son hali...

Mersin de yıllarca okul olarak da kullanılan ancak 10 senedir boş ve atıl halde duran bina balicilerin, sarhoş ayyaşların barınağı ve çöp toplayıcıların mekânı haline gelmiş durumda.

Dün trenden indik. Binadaki pencerelerin sökülü olduğunu gördük. Hemen oraya vardık. Çekim yaptık.

İçerde yaptığımız çekimin bazılarını aşağıda sunuyoruz.

Bu arada dışarıda Akdeniz belediyesi tarafından asılan tabela dikkatimizi çekti. Acaba burada tadilat ve onarım mı yapılacak?

Yapılacak ise, etrafı neden çevrilip, tedbir alınmıyor ve neden bir aydınlatıcı tabela asılmıyor?

İçeriye neden herkes giriyor?

Böylesine muhteşem bir bina hangi resmi iş için kullanılmaz ki?!

Devlet kira vereceğine buraya otursun işte.

Onarım yapılıyorsa, kim apıyor, ne yapacaklar, projenin adı, mümessili, sorumlusu ve işin içeriği neden asılmıyor?

İçeride foto çekerken tuvalet ihtiyacını ulu orta yapan bir vatandaşa rastladık.

Bu bina onarılır ve tadil edilirse, arkasındaki muhteşem bahçesi ile mükemmel bir yer olur.

Lütfen bir yetkili ilgili olaya açıklık getirsin.

İlginizi Çekebilir

MERSİN GSB’DE ENTERESAN ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde çalışmalar enteresan bir şekilde devam ediyor. Bakanlık kadrosu ve branşı dışında kişilerin çalışmamasını emrediyor ve genelge gönderiyor ancak torpili bulan yine masa başında çalışmaya devam ediyor. Asıl işine dönmüyor. Diğer taraftan haber sitemizde yer alan 100’e yakın haber içeriğinde müdürlüğün yapmış olduğu alımlar ve ihaleler dile geldi. Gelişmeler yaşanıyor...

Anamur’da imara aykırı yapılar 4 senede neden yıkılmadı?

ANAMUR DA İMAR KANUNUNA AYKIRI YAPILARIN YIKIMI İŞİ ANAMUR BELEDİYESİNCE 2020- 2021-22-23 YILLARINDA BİRER KEZ İHALEYE ÇIKMIŞ, İDARECE SONRA İPTAL EDİLMİŞ. HEM DE TUHAF GEREKÇELERLE.

Başkan Haykırdı: Belediyenin 2 yıldır Sayıştay denetim raporu yok!

Mersin Merkeze bağlı TOROSLAR ilçesi 30 yılı aşkındır MHP’li Belediye de iken bu sene CHP’li belediye ye geçti. Başkan Mali Müşavir Abdurrahman Yıldız feveran ediyor. Meclis toplantısında Belediyenin 2 yıldır Sayıştay raporu ortada yok diyor. Yıldız, “ Belediyenin yasal kurallar mevzuata göre işleyişi vardır. Biz yasaya aykırı davranırsak suç işleriz. İki yıldır Belediyenin Sayıştay raporları ortada yok. Ben hamasete izin vermem” dedi.

Erdemli SYDV’de bir garip ihale!

Mersin’in Erdemli ilçesinde 16.1.2024 günü SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI tarafından PAZARLIKLI alım olarak yapılan ihale dikkat çekti.

TÜM HABERLER