© Haberanaliz.net 2005

Mersinliler İçin Ücretsiz Sağlık Hizmeti

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinli vatandaşlara yaşamın her alanında hizmet sunmaya devam ediyor. Bu doğrultuda faaliyet gösteren Mersin Büyükşehir Belediyesi Çamlıbel Polikliniği, tüm Mersinlilere ücretsiz olarak sağlık hizmeti sunuyor.

2 tabip, 1 diş tabibi, 1 uzman klinik psikolog, 1 uzman diyetisyen, 2 hemşire, 2 laboratuvar teknikeri, 1 danışma görevlisi ve 1 temizlik görevlisi ile beraber toplam 11 kişi olarak hizmet verilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Çamlıbel Polikliniği’nde, Bağ-Kur borcu dolayısıyla veya sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar da faydalanabiliyor.

Kandemir: “Polikliniğimiz herkese açık”                       

Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Çamlıbel Polikliniği Başhekimi Dr. Serhat Kandemir, “Polikliniğimizden kendi çalışanlarımız faydalanabileceği gibi, tüm Mersin halkı da ücretsiz olarak faydalanabilir. Normal poliklinik muayenelerimiz olduğu gibi, diş muayene, dolgu ve çekim hizmetleri verilmekte. Klinik psikoloğumuz, psikolojik danışmanlık hizmeti vermekte. Yine uzman diyetisyen arkadaşımız da, bilhassa kilo problemi olan insanlara, Tanita cihazı desteği ile beraber kilo vermeleri konusunda yardımcı olmakta” dedi.

Bu hizmetlerin yanı sıra, sağlık ocaklarından alınan tüm tahlillerin de ücretsiz bir şekilde yapılabildiğini ifade eden Dr. Kandemir, “Kaldı ki bazen insanlar Bağ-Kur borçları dolayısıyla SGK kapsamı dışında kalabiliyorlar. Sosyal güvencesi olmasa dahi, biz o vatandaşlarımızın birinci basamaktaki kan tahlillerini, ücretsiz bir şekilde yapmaktayız” diye konuştu.

Vatandaşların normal doktor muayenesi için herhangi bir randevu almalarına gerek olmadığını, ancak dikkat etmeleri gereken konunun; şayet kan tahlili alınacaksa bunun için sabah aç karına gelmeleri gerektiğini dile getiren Dr. Kandemir, tahlil vermek isteyen vatandaşların, en geç saat 10.30’a kadar polikliniğe gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

Vatandaşların diş hekimi, uzman psikolog ve uzman diyetisyen hizmeti için mutlaka randevu alması gerektiğini de sözlerine ekleyen Dr. Kandemir, randevuların ‘Teksin’ uygulaması, ‘Alo 185’ ve ‘0324 232 00 72’ numaralı telefon üzerinden alınabileceğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

AKIN GÜRLEK: MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ!

AKIN GÜRLEK: "HASTALARIMIZIN HAYATINI TEHLİKEYE ATAN, ŞİFA UMUDUNU HAKSIZ KAZANÇ KAPISINA DÖNÜŞTÜRENLERE MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ!" diyerek önemli bir paylaşım yaptı. Var olasın Değerli Bakanım! İşte o paylaşımı:

İklim krizi sağlık tehdidine dönüştü: Acil durum çağrısı

Josh Axelrod - İklim değişikliğinin sağlık üzerindeki etkileri giderek ağırlaşıyor. 30'dan fazla ülkeden yaklaşık 150 araştırmacı, küresel ısınmanın "küresel sağlık acil durumu" olarak ele alınması çağrısında bulunuyor.

Birçok ülkede grip sezonu erken başladı: Uzmanlar 'Aşı için geç değil' diyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), 2026-2027 grip sezonunun beklenenden erken başladığını ve influenza vakalarının normalden daha erken artış gösterdiğini bildirdi. Uzmanlar, grip aşısı yaptırmak için henüz geç olmadığını vurguluyor.

Kellik hapında umut verici sonuçlar: Altı ayda saç sayısını artırdı

ABD merkezli ilaç şirketi Veradermics, erkek tipi saç dökülmesine karşı geliştirdiği ağızdan alınan ilacın 3. faz klinik araştırmasında olumlu sonuçlar elde ettiğini açıkladı. Şirket, tedavinin ciddi bir yan etkiye yol açmadığını bildirirken, ilaç henüz düzenleyici kurumlardan onay almadı. ABD'li biyoteknoloji şirketi Veradermics, erkek tipi saç dökülmesini tedavi etmek amacıyla geliştirdiği VDPHL01 adlı hapın ileri aşama klinik araştırmasında başarılı sonuçlar elde edildiğini duyurdu.

Resmi Gazete'de yayımlandı. Hastanelerde yeni dönem başlıyor

Birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında hastalar, tıbbi müdahalelerde e-Nabız ya da SMS üzerinden bilgilendirilmiş rıza formuna onay verebilecek. Resmi Gazete 'de “Bilgilendirilmiş Rızanın Elektronik Ortamda Alınması Hakkında Yönetmelik” yürürlüğe girdi.

Biyolojik silahlar: Hastalıklar nasıl silaha dönüştürülüyor?

Hannah Fuchs - Biyolojik silahlar yasak olmasına rağmen tehdit olmayı sürdürüyor. Yapay zeka ve biyoteknolojideki ilerlemeler, bu silahlara ilişkin riskleri artırıyor.

TÜM HABERLER