“MİLLET TAKSİTLE ALIP YARI FİYATINA PEŞİN SATIP GEÇİMİNİ TEMİN EDER HALE GELDİ”
GÜNDEMÇETKODER PİYASLAR İLE İLGİLİ CİDDİ BİR KONUYU GÜNDEME GETİRDİ: “MİLLET TAKSİTLE ALIP YARI FİYATINA PEŞİN SATIP GEÇİMİNİ TEMİN EDER HALE GELDİ”
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Bilindiği üzere piyasa harman yerine dönmüş durumda. Dövizdeki artış Tüketiciye her türlü olumsuz yansımakta.. Raflardaki her malın etiketi değişip artış kaydetmekte.. Ancak dövizde bir düşüş olduğunda aynı şekilde etiketlerde bir indirim söz konusu olmamakta.. Yine keza devlet, korona sürecinde teşvik olsun diye bazı sektörlerde bir kısım vergilerin oranlarını indirdi.. Özellikle turizm ve yemek işinde.. Bu indirimde tüketiciye yansımadı. Yediğiniz yemeğin fiyatında düşme oldu mu? Hayır!
Hal böyleyken vatandaş yaşamını devam ettirmek için farklı ve ilginç yollara başvuruyor. Büyük mağazalardan taksitle eşya alıyor sonra getirip bunu bitpazarı dediğimiz spot mağazalara yarı fiyatına peşin olarak verip parasını alıp kullanıyor. Bu eşyaların başında beyaz eşya geliyor. Tüketici vatandaş anlık olarak rahatlasa da ileriye dönük büyük bir borcun külfetin altına giriyor. Bugün bunu yapan insan sayımızda korkunç artış var.
Ülkemizde ekonomik gidişat, insanlarımızı böylesine farklı işlerin içine çekerek içinden çıkılamaz yeni sorunlar yaratmaktadır. İleride telafisi güç ve imkânsız maddi ve manevi zararların içine giren insanlarımız, başlarına gelecek fenalığın farkında değiller yâda bilerek isteyerek günü kurtarmak adına böyle işler yapıyorlar. Bu durum ilerde yaşamsal felaketlere yol açacaktır. Aile birlikteliklerinin son bulma nedenlerinin başında da bu ekonomik bunalım gelmektedir. Buna acil bir çözüm gerekir” dedi.
İlginizi Çekebilir
İngiliz hava kuvvetlerinde Jeffrey Epstein depremi
İngiltere Savunma Bakanlığı, Jeffrey Epstein'in "pedofil suç şebekesi için kraliyet üslerini kullandığı" iddiaları üzerine inceleme başlatıldığını duyurdu.
Berlinale krizine Başbakan Merz de dahil oldu
Berlinale'de Almanya'ya yönelik suçlamalar sonrası yaşanan krize Başbakan Friedrich Merz de dahil oldu. Başbakan "üslup" çağrısı yaparak hızlı çözüm istedi.
Hillary Clinton: Epstein’in suç faaliyetlerine ilişkin bilgim yok
Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD Temsilciler Meclisi Denetim Komitesi'nin cinsel istismar suçlusu Jeffrey Epstein’ın suç faaliyetlerine ilişkin herhangi bir bilgisi olmadığını söyledi ve kongre üyelerine ABD Başkanı Donald Trump’a yeminli ifade altında soru sormaları çağrısında bulundu.
Almanya'da sığınmacılara gözaltı merkezleri geliyor
AB'nin ilticayı zorlaştıran ve sınır dışıları hızlandıran tartışmalı iltica reformu Alman meclisinin gündeminde. Berlin, eyaletlerde bir nevi gözaltı uygulamasına imkân tanıyan merkezler kurulmasını planlıyor.