© Haberanaliz.net 2005

Milletvekili Ali Bozan: “Tarsus’ta yurt rantı için çabalıyorlar”

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Meclis’te gündeme getirdiği konuşmaya bir skandalı ortaya koydu. Bozan, “Mersin’de gençler, rant yurduna heba edilmeye çalışılıyor. Maliyeti 800 milyon, tadilatı ise 250 milyon. Bu ranttan hangi bürokratlar ne kadar faydalanacak?” dedi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından konut alanı olan binaları her türlü yetersizliğine karşılık yüksek maliyetle yurt olarak satın almaya çalıştığını dile getiren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, “Gençlerin hayatlarını ranta kurban etmeyeceğiz” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZİN HAYATLARINI RANT YURTLARINDA YOK ETMEYE ÇALIŞANLARI TEŞHİR EDECEĞİZ”

Mersin’de bir yurttan, rant çıkarıldığını savunan Bozan, şöyle devam etti:
"Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde. Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü, Tarsus ilçesinde özel bir inşaat firmasının konut olarak yaptığı ancak 2 yıldır satamadığı binaları satın alıp yurt olarak kullanmak için Mayıs 2024’te girişimlere başlamış. Bina inceleme komisyonu kurulmuş. Komisyon inceleme raporuna göre; bina yurt olarak kullanıma uygun değil ve tadilat yapılması gerekiyor. Tespit edilen birkaç eksiklik; yangın söndürme sitemi yok, merkezi ısıtma ve sıcak su tesisatı yok, soğuk hava deposu yok, yemekhane çamaşırhane alt yapısı yok, klima sistemi yok, ses anons sistemi yok, jeneratör yok, çevre duvarı yok, güvenlik kulübesi yok, sığınak yok, asansör yetersiz, elektrik tesisatı yetersiz. Yani yok, yok, yok…Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tarsus’ta yurt ihtiyacını yurt olarak kullanıma elverişli olmayan bu binayı satın alarak gidermeye çalışıyor. Ortada daha kıymet takdir komisyonu yok ama binaya ödenmesi düşünülen para miktarı da bürokratlar arasında konuşulmaya başlanmış. Konuşulan rakam, 800 milyon. Yanlış duymadınız, 800 milyon. Tadilat için düşünülen rakam ise 250 milyon."
Millitvekili Bozan, konuya ilişkin yanıt bekleyen sorunları şöyle sıraladı:
-6 Şubat depreminden hiç mi ders çıkarmadınız? Gençlerimizi alıp bu rant binalarına yerleştirmeye vicdanınız nasıl razı geliyor?

-Konut olarak yapılan binayı nasıl yurda dönüştüreceksiniz?

-Tarsus’ta yurt yapılacak hiç mi hazine arazisi yok?

-Yapılması düşünülen satın alma işinden ve sonra planlanan tadilattan hangi bürokratlar ne kadar pay alacak?

-Yurttaşa “tasarruf genelgesi” deyip, “lokmanızı küçültün” deyip AKP’li bürokratlara ve yandaşlara rant kapısı açmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?

-Bu halkın vicdanını, rantlarıyla yanlışlarıyla sızlatanlara rahat bırakmayacağız. Gençlerimizin hayatını bu rant yurtlarında yok etmeye kalkanları teşhir etmeye devam edeceğiz. Bu işin de takipçisi olacağız.”

İlginizi Çekebilir

Büyükşehir Kandil simidine 750 bin lira artı KDV harcadı

Yürürlükte tasarruf genelgeleri olmasına rağmen Belediyelerin gereksiz harcamaları sürüp gidiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi halka kandil simidi dağıtımı yapar. Bunun için Doğrudan temin metodu ile ihale yapar. Simitleri 750 bin lira artı KDV ye alır ve dağıtır.

BELEDİYELER PAZARLIKLI ALIMDAN VAZGEÇMİYOLAR

Mersin’de Büyükşehir başta olmak üzere birçok belediye OCAK 2026 içinde pazarlıklı alıma devam ettiler. Yürürlükte tasarruf genelgeleri de var. Ama idareler ne hikmet ise pazarlıklı alımlardan bir türlü vazgeçmiyorlar. Bakın hangi ihaleleri yaptılar..

OVACIK MADENİNE BÜYÜK TEPKİ: İSTEMİYORUZ...

Mersin Tabip Odası ve Mersin Çevre Platformu adına yazılı ve sözlü bir basın açıklaması yapan Mersin tabip odası çevre ve ekoloji kolu üyesi Dr. Ali Koray KENZİMAN, Silifke Ovacık da yapılmakta olan Maden ile ilgili önemli hususları dile getirdi:

ANAMUR BELEDİYESİ KAÇAK YAPILARI YİNE YIKAMADI KİMSE DE HESAP SORMUYOR

Belediyeler işin kolayını bulmuşlar. Görevlerini başkalarının üzerine atarak işten yırtma peşindeler. Benzer haberleri defalarca dile getirdik, ancak yetkililerin umurunda olmadı. İMAR KANUNUNA AYKIRI (KAÇAK İNŞAAT) YAPILARIN YIKIMI için belediyeler elini taşın altına koymadığı gibi, baştan savma ihalelere çıkıyorlar. Ve o ihalelerde teknik ve idari şartnamede tüm güvenlik hizmetlerinin işi alan firmanın üstleneceği yazılınca, firmalar korkup teklif atamıyorlar. Dolayısıyla her seferindi ihaleler iptal ediliyor. Çünkü istekli çıkmıyor. Hâlbuki bu kaçak yapıları yıkacak devletin ekipmanı da, güvenlik güçleri de var. Kendileri yıkmaya cesaret edemiyorlar adeta olumsuzluklara ve kanunsuzluklara kılıf uydurma yolu ile bu işlerin önünü açıyorlar. Bakın yeni bir ihale daha:

TÜM HABERLER