© Haberanaliz 2023

Motosikletçilerden 'Çekici Ücreti' Tepkisi

Yediemin otoparkına çekilen araç sahipleri, çekici bedelini ödüyor. Otomobil ve hafif ticari araçlarda tek bir araç çekiciye alınırken, motosikletlerde çok sayıda araç aynı çekici üzerinde taşınıyor. Motosiklet sürücüleri, bu duruma tepki göstererek aynı ücreti ödemelerinin adaletsiz olduğunu dile getirdi.

Karayolları Trafik Kanunu gereği bazı kural ihlalleri otomobil, hafif ticari araç ve motosikletli gibi araçların bağlanmasını ve otoparka çekilmesini gerektiriyor. Bu kapsamda aracı bağlanan sürücüler, yediemin otoparkına giderek çekici bedellerini ödeyip araçlarını teslim alıyor. Otomobil ve hafif ticari araçlarda çekici üzerinde tek araç olurken, motosikletlerde ise çok sayıda araç aynı çekici üzerinde taşınıyor. Motosiklet sürücüleri, çok sayıda motorun tek çekici ile taşınmasına rağmen araçlarla aynı ücreti ödediklerini belirterek hem sosyal medyadan hem de bir araya gelerek tepkilerini dile getirdiler.

MOTOSİKLETİ BAĞLANAN SÜRÜCÜDEN ÇEKİCİ UYGULAMASINA TEPKİ
Kask kullanmadığı için motosikleti bağlanan ve motosikleti diğer motosikletlerle birlikte aynı çekiciye yüklenmek istenen sürücü Murat Karakaya, o anları telefon kamerasıyla kaydetti. Motosikletlerin bu şekilde taşınarak zarar gördüğünü ileri süren Karakaya, "Şu an motorumu çekeceklerini ifade ediyorlar. Her motordan bir çekici parası alıyorlar ve bir çekiciye bakın kaç tane motor yüklemişler. Yan yana, hepsi birbirine dayalı durumda. Motorlar tamamen birbirine sürter şekilde. Bunun gayet yasal olduğunu söylüyor. Benim motorumu da benden bir çekici parası alarak bu şekilde çekiciye yükleyeceğini, burada 6-7 tane motor yükleyebileceğini ifade ediyor" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER