© Haberanaliz 2023

MÜSTAFİ DURUMDAKİ ZİYA ERDOĞAN DP İL BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETTİĞİNİ DUYURDU

Geldiği günden bu yana Demokrat Partiye bir adım yol aldırmayan, ocak ayında ataması yapılan 7 aydır bu görevi üstlenip kapalı olan ilçe teşkilatlarını ayağa kaldıramayan, bu nedenle 45 günlük onaylar ile ataması yapılan ancak ilk 45 günden sonra ataması tekrarlanmayıp müstafi durumuna düşen Ziya Erdoğan bu gün saat 17.44 sıralarında kendi sayfasında görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İşte Ziya Edoğan'ın o paylaşımı: "DEĞERLİ DOSTLAR; SİYASETİN HER TÜRLÜ RİYAKARLIĞINA RAĞMEN OCAK 2023 TARİHİNDEN BUYANA ŞEREFİMLE YÜRÜTTÜĞÜM DP MERSİN İL BAŞKANLIĞI GÖEVİNDEN KENDİ İSTEĞİM İLE İSTİFA ETMİŞ BULUNMAKTAYIM. TÜM SEVENLERİME SAYGI İLE DUYURULUR."

 

BİZ ZİYA ERDOĞAN'IN ALINACAĞINI ÖNCEDEN DUYURMUŞTUK

Haber sitemiz daha önce durumu sizlere aktarmış idi. Aşağıdaki linkte haberimiz duruyor:

https://www.haberanaliz.net/haber/dp-mersin-il-baskani-8-kisi-ile-toplaniyor-su-ana-kadar-da-hic-bir-icraati-yok-19085

Alınacağını 1 Ağustos günü duyurmuş idik.  Yerine Demokrat parti kökenli birinin arandığını yazmıştık.  Öyle de oldu.  Yerine ise  DYP eski merkez ilçe başkanlarından AP/DYP döneminin isimlerinden ve şemsiye partisi olarak bilinen partinin kurucularından olan olan HALİL YALIN atandı. 

İlginizi Çekebilir

TikTok, Türkiye'de yasaklanacak mı?

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman son dönemde birbirinden skandal videoların paylaşıldığı sosyal medya platformu TikTok'un kapatılıp kapatılmayacağına yönelik konuştu. Yayman, "TikTok'u Amerika'da yasaklıyorlar. Yasaklamalara karşıyız, fakat Türkiye'de de bu işin sonu yasaklamaya kadar gidecek. Maalesef burada asla sözle, tavsiyeyle, ricayla mesafe alamadığımız bir ilişki var" dedi.

Sovyetlerin Nazilere karşı zaferinin 79. yılı

Rusya, Sovyetlerin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı kazandığı zaferi kutluyor. Ukrayna ile savaş üçüncü yılına girerken Rusya, bugün 79. “Zafer Günü” askeri geçit törenini başlattı. Geleneksel kutlamalar, her yıl 9 Mayıs'ta Sovyetlerin Nazi Almanyası’na karşı kazandığı zaferi anıyor. Törende Rus askerleri Moskova’daki Kızıl Meydan’da geçit töreni gerçekleştiriyor. Bu seneki kutlamaların başlangıcında konuşma yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin küresel çatışmayı önlemek için her şeyi yapacağını, ancak kimsenin onu tehdit etmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Öğretmen atamalarında yeni dönem!

20 bin atama müjdesinin ardından, yeni mülakat sisteminin taslağı ortaya çıktı. Yeni taslağa göre; öğretmen adayları 14 haftalık konudan sorumlu olacak. Mülakatlar kamera kaydına alınacak ve 45 dakika sürecek. Adaylara birer kod verilecek ve heyet tarafından kimlikleri bilinmeyecek. Ayrıca adaylar salondan çıkmadan puanını öğrenecek.

MB yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 38'e çıkardı

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bu yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. MB'nin 2024 yıl sonu enflasyon tahmini 2 puan artarak yüzde 38, 2025 yıl sonu tahmini yüzde 14, 2026 yıl sonu tahmini ise yüzde 9 oldu.

TÜM HABERLER