© Haberanaliz.net 2005

Oğlu okulda saldırı düzenleyen babaya 15 yıl hapis cezası verildi

ABD'nin Georgia eyaletinde, Apalachee Lisesinde iki öğrenci ve iki öğretmenin hayatını kaybettiği toplu silahlı saldırıda oğluna silahı temin ettiği açıklanan Colin Gray, 15 yıl hapis cezası aldı.

ABD'nin Georgia eyaletinde bulunan Apalachee Lisesi'nde 4 Eylül 2024'te düzenlenen ve iki öğrenci ile iki öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin davada dikkat çeken karar açıklandı.

Saldırıyı gerçekleştiren oğlu Colt Gray'e silahı temin ettiği belirlenen baba Colin Gray, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Karar, saldırıyı gerçekleştiren Colt Gray'in şartlı tahliye imkanı olmaksızın müebbet hapis cezasına mahkum edilmesinden yalnızca birkaç gün sonra verildi. Suçunu kabul eden Colt Gray, saldırıyı düzenlediğinde 14 yaşındaydı.

Ebeveyn olarak başarısız oldu

Barrow Bölge Üst Mahkemesi Yargıcı Nicholas Primm, karar duruşmasında Colin Gray'in bir ebeveyn olarak sorumluluklarını yerine getirmediğini belirtti. Primm, kasıt unsuru taşımayan ihmal suçlarının cezalandırılmasının hukuki açıdan zorluğuna işaret ederek, kararın duygusal değil hukuki değerlendirmeler doğrultusunda verildiğini ifade etti.

Dört kişinin ölümünden suçlu bulundu

Mart ayında görülen duruşmalarda jüri, Colin Gray'i 14 yaşındaki öğrenciler Mason Schermerhorn ve Christian Angulo'nun ölümleri nedeniyle ikinci derece cinayet, öğretmenler Richard Aspinwall ve Cristina Irimie'nin yaşamını yitirmesi nedeniyle ise taksirle adam öldürme suçlarından suçlu buldu.

Sanık ayrıca çocuklara eziyet ve tehlikeli davranışlarda bulunma suçlamalarıyla da yargılandı.

Silahı Noel hediyesi olarak aldığı ortaya çıktı

Savcılık, Colin Gray'in yarı otomatik tüfeği, mühimmat ve aksesuarları oğluna Noel hediyesi olarak satın aldığını açıkladı.

Soruşturmada ayrıca saldırganın odasında, 2018 yılında Florida'daki okul saldırısını gerçekleştiren Nikolas Cruz'a ait fotoğrafların bulunduğu ve olaydan önceki haftalarda ruhsal durumunun belirgin şekilde kötüleştiğinin tespit edildiği belirtildi.

Savunma ve savcılık karşı karşıya geldi

Savunma avukatı Brian Hobbs, müvekkili için 10 yıl hapis ve 10 yıl denetimli serbestlik cezası talep ederek Colt Gray'in ruhsal sorunlarını ailesinden gizlediğini savundu.

Savcı Brad Smith ise Colin Gray'in oğlundaki tehlike işaretlerini görmezden geldiğini belirterek, saldırıda kullanılan silahı bizzat temin ederek faciaya zemin hazırladığını vurguladı.

ABD'de ebeveynlerin sorumluluğu tartışılıyor

ABD'de son yıllarda okul saldırılarının ardından ebeveynlerin hukuki sorumluluğuna ilişkin davalar giderek artıyor.

2021 yılında Michigan eyaletindeki Oxford Lisesi'nde düzenlenen okul saldırısının ardından saldırganın anne ve babası Jennifer ve James Crumbley de taksirle adam öldürme suçundan 10'ar yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

HABER İÇERİK KAYNAK:

https://anlatilaninotesi.com.tr/20260731/oglu-okulda-saldiri-duzenleyen-babaya-15-yil-hapis-cezasi-verildi-1107677235.html

İlginizi Çekebilir

Meteoroloji Örgütü uyardı: Küresel su krizi derinleşiyor

Dünya Meteoroloji Örgütü, tüm dünyada yeraltı sularının azaldığı ve nehirlerden akan su miktarının düştüğü uyarısında bulundu. 2026/2027 raporunun ise daha kötü çıkmasından endişe ediliyor.

İngiltere: Sığınmacı planına kızan köy bağımsızlık ilan etti

İngiltere'de 350 nüfuslu bir köyde, merkezî hükümetin 1200'ü aşkın erkek sığınmacıyı bölgeye yerleştirme planına tepki olarak düzenlenen sembolik referandumda "Birleşik Krallık'tan ayrılma" kararı çıktı.

Yapay zeka uzmanı uyardı: Hayatımızla kumar oynanıyor

Bir yapay zeka araştırmacısı, "İşler kontrolden çıkıyor" diyerek Anthropic şirketinden istifa etti. Uzman, yapay zeka geliştiricilerinin bu 10 yılın sonunda bu teknolojinin hepimizi öldürebileceğine inandığını söyledi.

'Birliğin Durumu': Von der Leyen'in konuşmasında hangi başlıklar öne çıkacak?

Ukrayna’daki savaş, genişleme, göç, iklim ve ticaretin, Brüksel’de yılın en merakla beklenen konuşmasında gündeme gelmesi bekleniyor. Bununla birlikte, her an sürpriz bir açıklama gelmesi ihtimali de masada.

Gıdalarda domuz ve böcek kaynaklı aroma vericiler yasaklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdalarda kullanılan aroma vericilere ilişkin kuralları baştan düzenledi. Resmî Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle domuz ve böcek kaynaklı aroma vericilerin, aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenlerinin ve bunların üretiminde kullanılan kaynak materyallerin gıdalarda kullanılması yasaklandı. Düzenlemeyle ayrıca “doğal aroma” ifadesinin kullanımına yüzde 95 kaynak şartı getirilirken bazı aroma maddeleri için 31 Aralık 2026 tarihi kritik eşik olarak belirlendi.

Uyuşturucu, fuhuş, ahlaksızlık... Derin LGBT temizliği

Gençleri cinsiyetsizleştirmek için yurt dışından fonlanıp uyuşturucu ve fuhuş ağı kuran “sapık dernekler” dağıtıldı.

TÜM HABERLER