Rubio: ABD, Ukrayna'ya askeri garanti vermedi
SİYASETABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, nadir toprak metalleri anlaşması kapsamında Ukrayna'ya askeri garanti verilmediğini açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, yaptığı açıklamada, ABD'nin nadir toprak metalleri anlaşması kapsamında Ukrayna'ya askeri garanti vermediğini açıkladı.
Rubio, Temsilciler Meclisi'ndeki bir oturumda konuyla ilgili bir soruya cevaben "Askeri garanti söz konusu değil." dedi.
Rubio, Washington’un Rusya’ya karşı 'yıkıcı yaptırımlar' uygulama kapasitesini halen koruduğunu, ancak bu tür yaptırımlar yerine Ukrayna’da barışın diplomatik yollarla sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump’ın, gerekirse Rusya’ya yönelik yaptırımları arttırma seçeneğine sahip olduğunu açıkça ifade ettiğini söyleyen Rubio, tarafların bir barış anlaşmasına varmasının Trump’ın önceliği olduğunu, ancak bunun başarısız olması halinde yıkıcı yaptırımların devreye sokulması ihtimalinin farkında olduğunu vurguladı.
haber ve kaynak: sputnik
İlginizi Çekebilir
Gergerlioğlu, “Sivil toplum olarak Türkiye’nin dört bir tarafında Barış Platformları kurarak süreci desteklemeliyiz!
DEM Parti Kocaeli 2. İl Kongresinde konuşan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye’nin dört bir tarafında barış platformları kurularak sürecin sivil toplum tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.
ERDOĞAN: “En büyük eserimiz Terörsüz Türkiye’yi gençlerle birlikte gerçekleştireceğiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. Türkiye Gençlik Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “86 milyonun bir arada, barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşadığı müessir, müreffeh bir ülkeyi sizlerle birlikte yükselteceğiz. Bizi köken, kimlik, meşrep ve mezhep üzerinden ayrıştırmaya çalışanlara inat; bir olmuş, birlik olmuş, kenetlenip tek millet olmuş, Terörsüz Türkiye’yi yani en büyük eserimizi inşallah gençlerle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.
Hamas'tan ABD planına yanıt: Garantiler ve İsrail'in çekilmesi şart
Hamas hareketi, ABD'nin sunduğu Gazze ateşkesi önerisine yanıt verdi. Öneride değişiklik yapılmasını isteyen Hamas, İsrail’in askeri olarak çekilmesini, insani yardımların engelsiz ulaşmasını ve mahkum takasının takvime bağlanmasını talep ediyor.
10. Yargı Paketi açıklamamız: Mağdur kesimlerden yükselen çağrılara kulak tıkayan bir anlayışla hazırlanmıştır
Adalet Komisyonu üyesi milletvekillerimiz, komisyonda görüşmelerine başlanacak 10'uncu Yargı Paketine ilişkin Meclis’te basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Urfa Milletvekilimiz Dilan Kunt Ayan, şunları söyledi: