Rusya Dışişleri Bakanlığı:NATO Baltık Denizi'ni kendi 'iç denizi' haline getirmek istiyor
GÜNDEMRusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gruşko, NATO'nun Baltık Denizi bölgesini Rusya ile çatışma alanı haline getirdiğini belirtti.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) Yıllık Güvenlik Gözden Geçirme Konferansı’nda yaptığı konuşmada, NATO'nun çabaları sayesinde, on yıllardır dünyanın askeri açıdan en barışçıl bölgesi olan Baltık Denizi bölgesinin, ittifakın Rusya ile çatışma bölgesi haline geldiğini söyledi.
Gruşko, "Tüm operasyonel alanlarda ve tüm sahalarda üstünlük sağlamak için büyük ölçekte silah satın alınıyor. Onlarca yıldır askeri açıdan en sakin bölge olan Baltık Denizi bölgesi NATO'nun çabalarıyla bir çatışma alanı haline geldi. Baltık Denizi'ni NATO'nun ‘iç denizi’ haline getirmeyi hayal edenler ortaya çıktı" dedi.
Gruşko, benzer planların Karadeniz için de yapıldığını sözlerine ekledi.
haber içerik ve kaynak: sputnik
İlginizi Çekebilir
TEVFİK DİKER: Çare 301...
ARAŞTIRMACI YAZAR E.MİLLETVEKİLİ TEVFİK DİKER: "Çare 301..." DEDİ BAKIN NELER YAZDI:
'Kanada, ABD ile ticaret anlaşmalarına hazır': Mark Carney 'dijital hizmet vergisini iptal ettiklerini' duyurdu
Kanada, ABD'li teknoloji şirketlerine yönelik geriye dönük uygulanacak olan dijital hizmet vergisini kaldıracaklarını duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump, cuma günü Kanada ile ticaret anlaşmalarını askıya aldığını duyurmuştu.
Trump'ı İran'a saldırmaya ikna eden kişinin ismi açıklandı
Cumhuriyetçi Senatör Graham’ın, ABD Başkanı Donald Trump'ı İran'a saldırmanın gerekliliğine ikna etmeyi başaran isim olduğu belirtildi.
Netanyahu: İran'a yönelik operasyon, rehinelerin kurtarılması için imkanlar yarattı
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran' operasyon sonrası Gazze'de tutulan İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için yeni fırsatların doğduğunu açıkladı.