Sağlık personelinin görev tanımı dışında çalıştırılmasında mahkeme kararını verdi
EKONOMİUşak'ta bir hastanede anestezi teknisyeni olarak görev yapan bir sağlık personelinin idare tarafından görev tanımı dışında uyandırma ve ameliyat sonu bakım ünitesinde görevlendirilmesi üzerine sendikası tarafından açılan davada mahkeme kararını verdi.
Uşak'taki Devlet Hastanesinde anestezi teknisyeninin görev tanımı dışında bir birim de çalıştırılmasıyla ilgili açılan davada mahkeme kararı belli oldu.
Uşak İdare Mahkemesi'nde görülen bir dava sonucunda, Anestezi Teknisyenlerinin görev alanının ameliyat öncesinden başlayarak ameliyatın bitimine kadar olan süreçle sınırlı olduğunun mevzuatta yer aldığına atıfta bulunuldu.
Mahkeme, Anestezi Teknisyenlerinin görev tanımının dışında bir birimde görevlendirilmesinin hukuka uygun olmadığına karar verdi ve yapılan bu görevlendirme işlemine ilişkin kararı iptal etti.
Mevzuata göre Anestezi Teknisyenlerinin yetki ve sorumluluklarının belirlendiği dikkate alındığında, görev tanımlarının ameliyatın başından sonuna kadar olan süreci kapsadığı açıkça görülmektedir. Mahkeme, bu bağlamda Anestezi Teknisyenlerinin mevzuatla belirlenen görev tanımı dışında farklı bir birimde görevlendirilmesinin hukuka aykırı olduğuna hükmetti.
Bu mahkeme kararı, Anestezi Teknisyenlerinin görev ve yetki alanının sınırlarını vurgularken, mevzuata uygun bir şekilde işleyişi sağlama amacını taşıyor. Mahkeme kararıyla birlikte, Anestezi Teknisyenlerinin mesleki sorumlulukları ve görev tanımları konusunda daha net bir yol haritası oluşturulmuş oldu.
kaynak:
https://www.saglikpersonelihaber.net/saglik-personelinin-gorev-tanimi-disinda-calistirilmasinda-mahkeme-kararini-verdi
İlginizi Çekebilir
ANAMUR BELEDİYESİ KAÇAK YAPILARI YİNE YIKAMADI KİMSE DE HESAP SORMUYOR
Belediyeler işin kolayını bulmuşlar. Görevlerini başkalarının üzerine atarak işten yırtma peşindeler. Benzer haberleri defalarca dile getirdik, ancak yetkililerin umurunda olmadı. İMAR KANUNUNA AYKIRI (KAÇAK İNŞAAT) YAPILARIN YIKIMI için belediyeler elini taşın altına koymadığı gibi, baştan savma ihalelere çıkıyorlar. Ve o ihalelerde teknik ve idari şartnamede tüm güvenlik hizmetlerinin işi alan firmanın üstleneceği yazılınca, firmalar korkup teklif atamıyorlar. Dolayısıyla her seferindi ihaleler iptal ediliyor. Çünkü istekli çıkmıyor. Hâlbuki bu kaçak yapıları yıkacak devletin ekipmanı da, güvenlik güçleri de var. Kendileri yıkmaya cesaret edemiyorlar adeta olumsuzluklara ve kanunsuzluklara kılıf uydurma yolu ile bu işlerin önünü açıyorlar. Bakın yeni bir ihale daha:
MBB’den Baskı ve Cilt için Online firmasına 65 milyonluk ihale
Mersin Büyükşehir Belediyesi ilginç ihaleleri ile gündeme oturmaya devam ediyor. Yeni bir ihalesi daha tek teklif ile veridi. İşte Detaylar:
YENİŞEHİR’İN MİLYONLUK İHALESİ DOĞRUDAN TEMİN İLE
YENİŞEHİR Belediyesinin 2025 yılı son aylarında yaptığı bazı ihaleler dikkat çekti.
MEZİTLİ’DE BU İHALELERİN İDARECE İPTALİ DİKKAT ÇEKTİ
Mezitli Belediyesinin 2025 yılı son ayında iptal ettiği bazı ihaleler dikkat çekti.