© Haberanaliz.net 2005

SVR: Avrupa Komisyonu'nda Kallas'ın dış politikadaki beceriksizliğinden rahatsız olanlar var

Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR), Brüksel'in Kaja Kallas'ı AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi olarak atamasının hata olduğunu kabul etmeye başladığını bildirdi.

SVR basın ofisinden yapılan açıklamaya göre Brüksel, Kaja Kallas'ı AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi olarak atamasının, yetersiz olması nedeniyle hata olduğunu kabul etmeye başladığı belirtildi.
"Avrupa Komisyonu'nun perde arkasında, Kallas'ın mutlak yetersizliğinden rahatsızlar. Kallas'ın ülkelerin pozisyonlarındaki nüansları hesaba katamadığı ve çoğu zaman hiçbir anlam ifade etmeyen basitleştirilmiş şemalar kurabildiği ortada."
Kallas’ın Brüksel’de ve AB’nin önde gelen ülkelerinin başkentlerinde neredeyse açık bir şekilde ‘aşırı faaliyet, beklenmedik ve mutabakatsız girişimlere eğilim göstermekle’ suçlandığına dikkat çeken SVR, açıklamaya şöyle devam etti:
"Birleşik Avrupa’da üst düzey atamaların cinsiyete ve milliyete dayalı olarak yapılması şeklinde kökleşmiş olan uygulamanın AB'yi gerçek politikadan giderek uzaklaştırdığı daha da belirginleşiyor. Mevcut uluslararası durum, görevlilerin aşırı liberal sözde yeterliliklere sahip olmalarını değil, her şeyden önce Avrupa’daki bürokratların sahip olmadığı belli olan derin bilgi ve profesyonelliğe sahip olmalarını gerektiriyor."

haber ve kaynak: sputnik

İlginizi Çekebilir

Gergerlioğlu, “Sivil toplum olarak Türkiye’nin dört bir tarafında Barış Platformları kurarak süreci desteklemeliyiz!

DEM Parti Kocaeli 2. İl Kongresinde konuşan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye’nin dört bir tarafında barış platformları kurularak sürecin sivil toplum tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.

ERDOĞAN: “En büyük eserimiz Terörsüz Türkiye’yi gençlerle birlikte gerçekleştireceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. Türkiye Gençlik Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “86 milyonun bir arada, barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşadığı müessir, müreffeh bir ülkeyi sizlerle birlikte yükselteceğiz. Bizi köken, kimlik, meşrep ve mezhep üzerinden ayrıştırmaya çalışanlara inat; bir olmuş, birlik olmuş, kenetlenip tek millet olmuş, Terörsüz Türkiye’yi yani en büyük eserimizi inşallah gençlerle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Hamas'tan ABD planına yanıt: Garantiler ve İsrail'in çekilmesi şart

Hamas hareketi, ABD'nin sunduğu Gazze ateşkesi önerisine yanıt verdi. Öneride değişiklik yapılmasını isteyen Hamas, İsrail’in askeri olarak çekilmesini, insani yardımların engelsiz ulaşmasını ve mahkum takasının takvime bağlanmasını talep ediyor.

10. Yargı Paketi açıklamamız: Mağdur kesimlerden yükselen çağrılara kulak tıkayan bir anlayışla hazırlanmıştır

Adalet Komisyonu üyesi milletvekillerimiz, komisyonda görüşmelerine başlanacak 10'uncu Yargı Paketine ilişkin Meclis’te basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Urfa Milletvekilimiz Dilan Kunt Ayan, şunları söyledi:

TÜM HABERLER