Topçu : Medeniyet Coğrafyamızda Kafalarına Göre Harita Çizemeyecekler
SİYASETPençe- Kilit Operasyon bölgesinde şehadete eren 12 kahraman askerimize rahmet,yaralılara acil şifalar dileyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu,” Bizim medeniyet coğrafyamızda kimse kafasına harita çizemeyecek” dedi.
herhavadis.com haber sitesine mülakat veren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, "28 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan ve yoğun ateş sonucu, naaşına ulaşılamayan Piyade Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’u arama çalışmalarında Pençe-Kilit Harekat bölgesinde bulunan, önceden hastane maksadıyla kullanıldığı bilinen, PKK’lı teröristlerden temizlenmiş olan 852 rakımlı tepedeki bir mağarada 6 Temmuz 2025 tarihinde yapılan arama-tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalan 19 askerin derhal hastaneye sevk edildiğini ve yapılan tüm müdahalelere rağmen 12 kahraman askerin şehit olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu : “Şehadetle buluşan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, acılı ailelerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum “ dedi. Türkiye Yüzyılı’nda Terörsüz Türkiye vurgusunu yineleyen Yalçın Topçu : “Aziz milletimizin kahır ekseriyetle desteklediği ve “ Türkiye Yüzyılı” nda kadim kardeşliğimizin pekişmesine vesile olacak “Terörsüz Türkiye” sadece Edirne ile Ardahan arasına faydası olmayacak!.. “Terörsüz Türkiye” li “Türkiye Yüzyılı” nda kardeşlerimizin kadim yurtları; Gazze , Kerkük, Felluce, Halepçe, Hama’da katliamlar yaşanmayacak, başta ALTUNKÖPRÜ olmak üzere hiç bir kardeşimizin baba ocağına onun istemediği yönetici atanamayacak, onun istemediği isim konulamayacak!.. Dahası da bizim medeniyet coğrafyamızda,komşu ve kardeş ülkelerde 11 bin kilometre ötelerden gelenler asla kafalarına göre harita çizemeyecekler!.. " diye sözlerine ekledi.
İlginizi Çekebilir
Erdoğan: “Terörsüz Türkiye menziline doğru kararlı adımlarla yürümeyi sürdüreceğiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü kutlama törenleri kapsamında Ahlat’ta düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Hasımlarımızı rahatsız ve tedirgin eden Terörsüz Türkiye menziline doğru kendimizden emin bir şekilde ne yaptığımızı, ne murat ettiğimizi bilerek kararlı adımlarla yürümeyi sürdüreceğiz. Şehit ve gazilerimizin emanetini yere düşürmeden huzurun, sükûnun ve muhabbetin merkezinde yer aldığı aydınlık bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.
CELAL ADAN DA DEVLET ADAMLARI İLE HAN ÇADIRINDA
Ülkemizin sevilen ve saygı duyulan isimleri, devlet adamları, siyasetin yön verenleri Ahlat’da bir araya gelip Han çadırında sohbet ettiler.
VEKİL KIRATLI, ESOB’DA ESNAFLA BULUŞTU
Mersin Ak Parti Milletvekili Ali Kıratlı, Kısa adı ESOB olan Esnaf ve sanatkârlar odalar birliği başkanlığını ziyaret ederek, esnafın ve temsilci olan oda başkanlarının dertlerini dinledi.
Demokrat Parti'den Ermenistan sınırları açılsın çağrısı!
Demokrat Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Ermenistan'la sınırların açılması çağrısında bulundu: