© Haberanaliz.net 2005

TOROSLAR BELEDİYESİNDE DENETİM VE SORUMLULUK HAK GETİRE

Mersin'in Merkez ilçelerinden olan Toroslar bölgesinde Belediyenin denetimi neredeyse sıfır noktasında. Üstelik yapılar ha bire genişliyor, kaçak bölüm çıkılıyor, görüntü ve çevre kirliliği aşırı boyuta ulaşıyor. Belediye ve ilgililer bu durumu görmezden mi geliyor? Bu nasıl iş ve anlayış? Mahalleleri gezin, evlere yapılan ek imalat, balkon, sundurma, kümes, kafes gibi çok sayıda oda ve bölümü görün. Bu yapıların projesine uygun mu? Konut evleri bile çekinmeden demir profil ile kendine ek balkon, odacık yapmış. İşte size yeni. Yani Cuma Günü çekilen bir resim ve yapılan tadilat ve ilave balkon, ve müştemilat görüntüsü. İnsanlar yapım çalışması yapıyor. İşi 2 kişi bizzat yönetiyor. Resimde belli. Yeni yapılıyor. Çelik konstürksüyon ayak yapılmış, çatı konmuş ev genişletiliyor, gören ve ilgilenen yok. O mahallede belki böyle yüzlerce ev bulunuyor. Toroslar Belediyesi ne işle meşgul? Bu çevre ve görüntü kirliliği yaratan iş ve işlemleri görmüyor mu? Bunlar ilgililerce müsaade ile mi yapılıyor? Bu işler yasaya, kanuna, bilime, fenne uygun mu? Yok mu bunlara, bu tür eklenti ve çıkmalara dur diyecek? Üstelik resmini yayına verdiğimiz yer, Toroslar Belediyesinin Demirci dönemi yapılan stadının kap karşısı.... O bölgede yüzlerce yapı böyle abuk subuk çıkmalar yapmış... Niye müsade ediyorsunuz?

İlginizi Çekebilir

GSB, niye doğrudan temin?

Mersin Gençlik Ve Spor il Müdürlüğünün yapmış olduğu ihale ve alımları yıllardır dile getiriyoruz. Israr ile Doğrudan temin ve pazarlık alımlarda hassas olmalarını, bu işlere fazlaca rağbet etmemelerini, mümkün ise birbirine benzeyen aynı işleri toplayıp bir bütün halinde açık ihale çıkmalarını KAMU ADINA, BEYTÜLMALI KORUMA ADINA, DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ ÇIKARINA rica ettik. Bu arada geçen günler bir ihale yaptılar. AÇIK şekilde onu da takdir ve tebrik eden yazı yazdık. Şimdi doğrudan teminlere yeniden bakıyoruz…

ÇETKODER GENEL BAŞKANI GÖKTAŞ, TÜKETİCİLERE SESLENDİ

Göktaş yaptığı açıklamada: “Ticaret Bakanlığı, yenilenmiş ürünlerin kapsamına televizyonları da alırken, söz konusu ürünler için 14 günlük şartsız cayma hakkı tanındı. Bakanlığın hazırladığı "Yenilenmiş Ürünler Hakkında Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikle, kullanılmış malların yenilenmiş olarak tekrar satışa sunulmasına ilişkin uygulama usul ve esasları düzenlendi. Ancak bu konuda biraz geride kalındı, yani geç kalındı. Yine de önemli bir gelişme” dedi. Ve bir dizi uyarıda tavsiyede bulundu.

TOROSLARIN BAŞKANI DOĞRUDAN TEMİNİ ÇOK MU SEVİYOR?

Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut. Ayrıca birbirine benzeyen işlerin toplu halde ihaleye çıkması daha doğru değil mi? Neden aynı işler aynı kişilerden sık sık alınıyor? İşte 2 aylık doğrudan teminlerden bazıları:

SİLİFKE- MUT- YENİŞEHİR- TOROSLAR İHALELERİNE BAKIN HELE…

Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Devletin kör kuruşunun hesabını yapmak lazım. Ama gerekli gereksiz, abartılı alımlar milletin canını sıkıyor. Bu kez SİLİFKE- MUT- YENİŞEHİR- TOROSLAR Belediyelerinin ihalelerine baktık ve aktarıyoruz:

KARAYOLLARININ PAZARLIKLI İŞLERİ: 5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRA…

KARAYOLLARI 5.BÖLGEDE PAZARLIKÇI ÇIKTI. 2026 ilk aydan bu güne kadar 5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRALIK pazarlıklı alım yaptılar. Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Devletin kör kuruşunun hesabını yapmak lazım diyen devlet büyüklerimizin dediklerini dikkate almaları lazım. İhaleler böylesine büyük çapta olmasına rağmen neden AÇIK ihale değil de, pazarlıklı yapılıyor?

NİYE PAZARLIK, NİYE AÇIK İHALE DEĞİL?

Mersin Büyükşehir'in ihalelerini inceledim. Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut. Belediyelerin alım gücü belli. Yapılan ihale ve alımlar neden pazarlık usulü, niçin açık ihale değil. Açık ihale olsa katılım daha fazla olup rekabet oluşmaz mı?

TÜM HABERLER