TOROSLAR BELEDİYESİNDE DENETİM VE SORUMLULUK HAK GETİRE
EKONOMİMersin'in Merkez ilçelerinden olan Toroslar bölgesinde Belediyenin denetimi neredeyse sıfır noktasında. Üstelik yapılar ha bire genişliyor, kaçak bölüm çıkılıyor, görüntü ve çevre kirliliği aşırı boyuta ulaşıyor. Belediye ve ilgililer bu durumu görmezden mi geliyor? Bu nasıl iş ve anlayış? Mahalleleri gezin, evlere yapılan ek imalat, balkon, sundurma, kümes, kafes gibi çok sayıda oda ve bölümü görün. Bu yapıların projesine uygun mu? Konut evleri bile çekinmeden demir profil ile kendine ek balkon, odacık yapmış. İşte size yeni. Yani Cuma Günü çekilen bir resim ve yapılan tadilat ve ilave balkon, ve müştemilat görüntüsü. İnsanlar yapım çalışması yapıyor. İşi 2 kişi bizzat yönetiyor. Resimde belli. Yeni yapılıyor. Çelik konstürksüyon ayak yapılmış, çatı konmuş ev genişletiliyor, gören ve ilgilenen yok. O mahallede belki böyle yüzlerce ev bulunuyor. Toroslar Belediyesi ne işle meşgul? Bu çevre ve görüntü kirliliği yaratan iş ve işlemleri görmüyor mu? Bunlar ilgililerce müsaade ile mi yapılıyor? Bu işler yasaya, kanuna, bilime, fenne uygun mu? Yok mu bunlara, bu tür eklenti ve çıkmalara dur diyecek? Üstelik resmini yayına verdiğimiz yer, Toroslar Belediyesinin Demirci dönemi yapılan stadının kap karşısı.... O bölgede yüzlerce yapı böyle abuk subuk çıkmalar yapmış... Niye müsade ediyorsunuz?
İlginizi Çekebilir
ANAMUR BELEDİYESİ KAÇAK YAPILARI YİNE YIKAMADI KİMSE DE HESAP SORMUYOR
Belediyeler işin kolayını bulmuşlar. Görevlerini başkalarının üzerine atarak işten yırtma peşindeler. Benzer haberleri defalarca dile getirdik, ancak yetkililerin umurunda olmadı. İMAR KANUNUNA AYKIRI (KAÇAK İNŞAAT) YAPILARIN YIKIMI için belediyeler elini taşın altına koymadığı gibi, baştan savma ihalelere çıkıyorlar. Ve o ihalelerde teknik ve idari şartnamede tüm güvenlik hizmetlerinin işi alan firmanın üstleneceği yazılınca, firmalar korkup teklif atamıyorlar. Dolayısıyla her seferindi ihaleler iptal ediliyor. Çünkü istekli çıkmıyor. Hâlbuki bu kaçak yapıları yıkacak devletin ekipmanı da, güvenlik güçleri de var. Kendileri yıkmaya cesaret edemiyorlar adeta olumsuzluklara ve kanunsuzluklara kılıf uydurma yolu ile bu işlerin önünü açıyorlar. Bakın yeni bir ihale daha:
MBB’den Baskı ve Cilt için Online firmasına 65 milyonluk ihale
Mersin Büyükşehir Belediyesi ilginç ihaleleri ile gündeme oturmaya devam ediyor. Yeni bir ihalesi daha tek teklif ile veridi. İşte Detaylar:
YENİŞEHİR’İN MİLYONLUK İHALESİ DOĞRUDAN TEMİN İLE
YENİŞEHİR Belediyesinin 2025 yılı son aylarında yaptığı bazı ihaleler dikkat çekti.
MEZİTLİ’DE BU İHALELERİN İDARECE İPTALİ DİKKAT ÇEKTİ
Mezitli Belediyesinin 2025 yılı son ayında iptal ettiği bazı ihaleler dikkat çekti.