Trump'tan Epstein talimatı: Bill Clinton'u soruşturun
SİYASETABD Adalet Bakanlığı, Başkan Trump'ın cinsel saldırı hükümlüsü Jeffrey Epstein'ın Demokratlarla ilişkisinin soruşturulması talebine olumlu yanıt verdi. Trump'ın hedefindeki isimler arasında Bill Clinton da var.
ABD Adalet Bakanlığı, Başkan Donald Trump'ın talebi ile Eski ABD Başkanı Bill Clinton'un, cinsel saldırı hükümlüsü Jeffrey Epstein ile bağlantılarının soruşturulacağını doğruladı.
Adalet Bakanı Pam Bondi, Trump'ın paylaşımını alıntılayarak X hesabından yaptığı paylaşımda, "Teşekkürler Sayın Başkan. New York Güney Bölgesi Federal Savcısı Jay Clayton, ülkenin en yetenekli ve en güvenilir savcılarından biridir ve bu süreci yürütmesi için ondan görevi devralmasını istedim. Her konuda olduğu gibi, Bakanlık bu meseleyi de Amerikan halkına yanıtları sağlayabilmek için ivedilik ve dürüstlükle yürütecektir" ifadelerini kullandı.
Trump: Epstein Demokratların sorunu
Kendisi de Epstein dosyası nedeniyle tartışmaların odağında olan Trump, sahibi olduğu sosyal medya platformu Truth Social'dan yaptığı paylaşımda Clinton'ın yanı sıra eski eski Hazine Bakanı Larry Summers, LinkedIn kurucusu Reid Hoffmann, bankacılık devi JPMorgan Chase ve "daha birçok kişi ve kuruma" işaret ederek "Kayıtlar, bu adamların ve daha birçok kişinin Epstein ile hayatlarının büyük bir bölümünü geçirdiğini ve onun 'adasında' bulunduğunu gösteriyor" demişti.
Epstein'ın bir Demokrat olduğunu söyleyen ve bu nedenle "Demokratların sorunu olduğunu" öne süren Trump, "Hepsi onu tanıyor. Trump'la vakit kaybetmeyin. Yönetmem gereken bir ülke var" ifadelerini kullandı.
paer içerik kaynak:
https://www.dw.com/tr/abd-adalet-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-epstein%C4%B1n-demokratlarla-ba%C4%9Flant%C4%B1s%C4%B1n%C4%B1-soru%C5%9Fturacak/a-74757486
İlginizi Çekebilir
UFUK ÇAKIR BİR DAKİKA BOŞ DURMUYOR
Ak Parti Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, TBMM çatısındaki işlerden arta kalan vakitlerde sürekli seçim bölgesi olan Mersin’de ve tabanla bütünleşmiş vaziyet de.
Kraliyet ailesinde Epstein depremi büyüyor: Prensesler Beatrice ve Eugenie de listede
ABD’de yayımlanan son Epstein belgelerinde isimlerinin geçmesi, eski Prens Andrew'un kızları Prenses Beatrice ve Eugenie’yi yeniden tartışmaların odağına taşıdı. Belgelerde yer alan e-posta yazışmaları, İngiliz kraliyet ailesi üzerindeki baskıyı artırdı.
İngiltere çocuklara VPN yasağını tartışıyor: 'VPN'leri fiilen işlevsiz kalabilir'
İngiliz hükümeti, çocukların kısıtlamalara rağmen sosyal medyada girmek için kullanabileceği VPN servislerini de engellemeyi değerlendiriyor.
Ukrayna'nın eski enerji bakanı kara para aklamakla suçlanıyor
NABU, Haluşçenko’nun pazar günü sınırdan geçmeye çalışırken gözaltına alındığını açıkladı. Ukrayna basını, eski bakanın trenden indirilerek Kiev’e götürüldüğünü aktardı.