Von der Leyen: Trump ile Rusya'ya ekonomik baskıları artırma konusunda iyi bir görüşme yaptık
DÜNYAAvrupa Komisyonu Başkanı von der Leyen, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya’ya ekonomik baskıyı artırmaya yönelik yeni önlemleri görüştüklerini belirtti.
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya'ya ‘ek ekonomik baskı’ uygulamak için ortak çabaları güçlendirme konusunda ‘iyi bir görüşme’ yaptıklarını açıkladı.
Von der Leyen, "ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya'ya ekonomik baskıyı artırmak için ortak çabalarımızı ek önlemler yoluyla güçlendirme konusunda iyi bir görüşme yaptım. Komisyon yakında kripto para birimleri, bankalar ve enerji sektörünü hedef alan 19. yaptırım paketini sunacak. Komisyon, Rus fosil yakıtlarından aşamalı olarak vazgeçilmesini hızlandırmayı önerecek” ifadelerini kullandı.
Rusya, Batı'nın birkaç yıl önce uygulamaya başladığı ve yoğunlaştırmaya devam ettiği yaptırım baskısıyla başa çıkacağını defalarca ifade etmişti. Moskova, Batı'nın yaptırımların başarısızlığını kabul etme cesaretinden yoksun olduğunu kaydetmişti. Batılı uzmanlar ve siyasetçiler de Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların etkisiz olduğu görüşünü defalarca dile getirmişti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce Rusya'yı kuşatma ve zayıflatma politikasının Batı'nın ‘uzun vadeli’ bir stratejisi olduğunun altını çizmiş, öte yandan tek taraflı yaptırımların aynı zamanda tüm küresel ekonomiye ciddi bir darbe indirdiğini vurgulamıştı.
Rus lider, Batı'nın asıl amacı milyonlarca insanın hayatını kötüleştirmek olduğuna değinirken, ülkesinin Batı'nın kendisi için yarattığı tüm sorunları çözeceğini dile getirmişti.
HABER İÇERİK: SPUTNİK
İlginizi Çekebilir
Kremlin: Rusya, Ukrayna konusunda müzakerelere açık olmaya devam ediyor
Rusya’nın Ukrayna konusunda müzakere sürecine hâlâ açık olduğunu söyleyen Kremlin Sözcüsü Peskov, önceliğin Ukrayna krizini diplomatik yollarla çözüme kavuşturmak olduğunu belirtti.
Katar: Netanyahu, hesap sorulmadan uluslararası hukuku ihlal etmeye devam edemeyecek
Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, 'Netanyahu'nun hesap sorulmadan uluslararası hukuku ihlal etmeye devam edemeyeceğini' vurguladı.
Irak Başbakanı Sudani, Moskova’ya gidiyor: Putin ile kritik görüşme gündemde
Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Rusya’nın ev sahipliğinde yapılacak ilk Rusya-Arap Zirvesi’ne katılacak. Ziyaret sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birebir görüşme de planlanıyor.
ABD Başkanı Trump, ikinci resmi ziyaret için İngiltere’de
Kral 3. Charles, Başbakan Keir Starmer ile İngiliz liderin kırsaldaki inziva yeri Chequers'da yapacağı görüşmelerden önce Trump'ı Windsor Kalesi'nde ağırlayacak.