© Haberanaliz.net 2005

Yalçın Topçu, Kazakistan 24KZ-Tv’de önemli açıklamalar yaptı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu bugün, Kazakistan Halk Asamblesi’nin 30.Kuruluş yıldönümünün 34.Oturumu ile ilgili Kazakistan 24KZ-Tv’ye katılım yaparak önemli hususların altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Kazakistan Halk Asamblesi’nin 30.Kuruluş yıldönümünün 34.Oturumu ile ilgili Kazakistan 24KZ-Tv’ye yaptığı konuşmada;

 “Türk Dünyasının Aksakal’ı Nursultan Nazarbayev tarafından, Türkistan’ın merkezi ata vatanımız  Kazakistan’da kurulan Halk Asamblesi’nin 30. kuruluş yıldönümünün 34.oturumunda alınan kararların ve seçilen temsilcilerin, Kardeş Ülke Kazakistan’ın birliğine, dirliğine, her alanda daha da yükselmesine  vesile olmasını diliyorum. Türk soylu halklar ile birlikte pek çok etnik unsuru bağrına basan Kazak halkı ve devletinin destekleriyle, bütün etnik guruplar kendi öz kültürlerini korumaktadırlar. Ahıska Türkü bir ailenin evladı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak;Ezelden er diye şanı çıkmış,boyun eğmeyen,güçlü Kazak kardeşlerime ve 1944 sürgünü Ahıskalı Türk Ailenin Evladı ve Kazakistan vatandaşı olan Rasul Ahmetov kardeşimi,Kazakistan Halkları Assamblesi Başkan Yardımcısı olarak Görevlendiren Kardeş Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Kasım Jomart Tokayev'e saygı ve şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

PROĞRAM İLGİ İLE İZLENDİ

Kazakistan Halk Asamblesi’nin 30.Kuruluş yıldönümünün 34.Oturumu ile ilgili Kazakistan 24KZ-Tv’de yapılan ve Cumhurbaşkanımız Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun açıklamalarının yer aldığı program tüm Türk dünyası tarafından ilgi ile izlendi.

İlginizi Çekebilir

Almanya, reddedilen vize başvurularına itiraz hakkını 1 Temmuz itibariyle kaldırıyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 1 Temmuz'dan (yarın) itibaren geçerli olmak üzere Schengen vize başvuruları reddedilen başvuru sahiplerinin itiraz hakkının kalktığını duyurdu. Dava açmak isteyenler Berlin İdari Mahkemelerine başvuracak.

Simonyan: Paşinyan iktidarı kaybetme korkusuyla aklını yitirmiş durumda

Rossiya Segodnya Uluslararası Medya Grubu ve RT televizyon kanalının Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın artık iktidarı kaybetme korkusundan delirmiş durumda olduğunu söyledi.

Gaziantep'te cezaevi ziyaretinde bulunan Gergerlioğlu: “Yurt dışına gitmek suç sayılıyor!”

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu cezaevlerine giderek mahpusları dinlemeye ve sorunlarını meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Gaziantep L, H ve Açık cezaevlerinde birçok kesimden mahpusla görüşen Gergerlioğlu, cezaevinde yaşanan hak ihlallerini anlattı.

Milletvekili Ali Bozan: Kahta’nın Susam ( Ortanca )köyünde haftanın 5 günü su yok. Acilen bu sorunu çözün!

DEM Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı 2 köyde yaşanan su sorununu Meclis gündemine taşıdı. Ortanca köyüne haftada sadece iki gün su verildiğini söyleyen Milletvekili Ali Bozan, köylülerin büyük mağduriyet yaşadığını belirterek yetkileri sorunun çözümü için bir an önce göreve davet etti.

TÜM HABERLER