Yapay zeka: Alman Bakan'dan kitlesel işsizlik uyarısı
SİYASETAlmanya Dijitalleşme Bakanı Wildberger, yapay zeka nedeniyle muazzam bir istihdam kaybı olacağını belirterek hazırlıklı olma çağrısı yaptı. Wildberger, "koşulsuz temel gelirin" çözümün parçaıs olabileceğini söyledi.
Almanya Dijitalleşme ve Devleti Modernleştirme Bakanı Karsten Wildberger, ülkede yapay zeka nedeniyle kaydedeğer bir istihdam kaybı olacağına dair öngörüsünü dile getirdi.
Neue Osnabrücker Zeitung'a konuşan Bakan, "Sanayinin bir istihdam üreticisi olduğu dönem sona eriyor" ifadelerini kullandı. İşverenlere, sendikalara ve sivil topluma çağrıda bulunan Wildberger, "Bir araya gelmeli ve geleceği yeniden şekillendirmeliyiz" şeklinde konuştu.
"Yapay zeka; bilişimcilerin, matematikçilerin ve daha birçok kişinin işini elinden alıyorsa, o zaman bu insanların başka anlamlı faaliyetlere ihtiyacı var" diyen Bakan, diğer yandan yapay zekayı reddetmenin de yanlış bir tavır olacağını vurguladı.
Koşulsuz temel gelir çözüm olur mu?
Federal koalisyon hükümetinin büyük ortağı olan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Wildberger, "Toplum olarak da yapay zekadan yararlanmak için her şeyi yapabiliriz ve yapmalıyız" şeklinde konuştu.
Bakan, Almanya'nın gelecekte yapay zeka teknolojisini öncü bir şekilde kullanması durumunda, bunun orantısız derecede güçlü bir ekonomik büyümeye yol açacağına da dikkat çekti. Dijitalleşme Bakanı, bu yolla elde edilecek vergi gelirleriyle istihdam piyasasının yeniden yapılandırılabileceğini kaydetti.
Wildberger, iş gücü piyasasındaki dönüşümü karşılamak için koşulsuz temel gelirin çözümün bir parçası olacağına inandığını da ifade etti. Diğer yandan bunun tek başına yeterli olmayacağını belirten Dijitalleşme Bakanı, "Biz insanların anlamlı bir faaliyete ihtiyacı var. Neredeyse hiç kimse sadece evde oturup video izleyerek delirmeden yaşayamaz" şeklinde konuştu.
epd / SÖ,ET
haber içerik kaynak:
https://www.dw.com/tr/alman-bakandan-yapay-zeka-uyar%C4%B1s%C4%B1-b%C3%BCy%C3%BCk-bir-istihdam-kayb%C4%B1-ya%C5%9Fanacak/a-76467918
İlginizi Çekebilir
DEM Parti'den çözüm süreci açıklaması: 'Bazı tıkanıklıklar yaşanıyor, her türlü çabanın içindeyiz'
DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, "Süreçte bazı tıkanıklıklar yaşanıyor şu anda. Biz bu tıkanıklıkların aşılması için elimizden gelen her türlü çabanın içindeyiz," dedi.
Zaharova: Ukrayna yeniden tarafsız ve nükleer silahsız statüye dönmeli
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Hint medyasına verdiği röportajda, Rusya’nın Ukrayna ve Orta Doğu krizlerinde diplomatik çözüme hazır olduğunu, aynı zamanda stratejik ortağı Hindistan ile enerji ve savunma alanlarındaki iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.
AB, çalıntı Ukrayna tahılı taşıyan Rus gemisi nedeniyle İsrail'e yaptırım uygulamaya 'hazır'
Ukrayna'dan çalınan tahılı taşıyan bir Rus gölge filo gemisinin Hayfa'ya varmasının ardından Ukrayna ile İsrail arasında diplomatik bir kriz patlak verdi. Brüksel olaya karışanlara yaptırım uygulamaya hazır olduğunu açıkladı.
Kral 3. Charles Beyaz Saray'da: ABD-İngiltere ittifakı 'vazgeçilmez'
Kral 3. Charles, salı akşamı Beyaz Saray’daki devlet yemeğinde yaptığı büyük ölçüde neşeli ve hafif tonlu konuşmada, 'insanlık tarihinin en önemli ittifaklarından biri' olarak nitelendirdiği ABD-İngiltere ilişkilerine dikkat çekti.