© Haberanaliz.net 2005

Zaharova: Rusya, yabancılar için net ve anlaşılır ikamet kuralları oluşturuyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ülkenin çalışma veya eğitim amacıyla gelen yabancılara açık olduğunu belirterek yasal ikamete ilişkin prosedürlerin kolaylaştırıldığını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, çalışma veya eğitim amacıyla Rusya’ya gelen yabancı vatandaşlara yönelik göç politikası hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan açıklamasında Zaharova, “Rusya, ülkemize çalışmak veya eğitim almak için gelmek isteyen yabancı uyruklu vatandaşlara açıktır. Yasal ikamet için basit, mümkün olduğunca az külfetli ve anlaşılır kurallar oluşturuluyor” ifadelerini kullandı.

Yabancıların zorunlu idari işlemlerini kolaylaştıracak tedbirlerin hayata geçirildiğini belirten Zaharova, çalışma süreçlerinde şeffaflığı artıran hızlı ve kullanışlı dijital hizmetlerin devreye alındığını kaydetti. Bu uygulamalarla yabancı çalışanların kötü niyetli işverenlerin kayıt dışı uygulamalarından korunmasının amaçlandığını vurguladı.

Rusya’nın göç hareketleri açısından dünyanın önemli çekim merkezlerinden biri olmayı sürdürdüğünü ifade eden Zaharova, bu durumun hem ulusal güvenliği sağlamaya hem de insan haklarını korumaya yönelik esnek bir politika gerektirdiğini belirtti.

Ülkede ikamet etmenin temel koşulunun Rusya’nın değerlerine saygı göstermek olduğunu vurgulayan Zaharova, yabancıların Rus yasalarına uyması, kültürel ve manevi geleneklere, toplumda kabul gören davranış ve ahlak kurallarına saygı göstermesi gerektiğini ifade etti.

Zaharova, göç mevzuatındaki iyileştirmelerin yabancılar arasındaki yasa dışı faaliyetlerin azalmasını ve ülkeye kaçak giriş kanallarının engellenmesini sağladığını belirterek, Moskova’nın bu kapsamlı ve ayrımcı olmayan çalışmaların Rusya ile yabancı ortaklarının karşılıklı çıkarlarına hizmet ettiği görüşünde olduğunu kaydetti.

HABER İÇERİK KAYNAK:

https://anlatilaninotesi.com.tr/20260916/zaharova-rusya-yabancilar-icin-net-ve-anlasilir-ikamet-kurallari-olusturuyor-1108819131.html

İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 27 Mayıs mesajı: Menderes, Zorlu ve Polatkan'ı andı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs'ın 65'inci yılında Başbakan Adnan Menderes ile Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı rahmetle yâd etti.

SÜLEYMAN SOYLU: 1960 darbesi Batı'nın katliamıdır.

SÜLEYMAN SOYLU: "1960 darbesi Batı'nın katliamıdır" dedi ve paylaşım yaptı:

Gürsel Tekin’den Trabzon’da sürpriz ziyaret! Basına son dakika haber verildi

CHP’de dün siyaseti hareketlendiren bir ziyaret gerçekleşti.

Almanya'da maske skandalı: Milyarlık dava Yargıtay'da

Almanya'da son yılların en büyük siyasi skandallarından biri olan korona maskesi davası Federal Yargıtay'da görülüyor. Mağdur olduğunu belirten tedarikçi firmalar, federal hükümetten toplam 2,3 milyar euro talep ediyor.

FETİ YILDIZ'DAN SİYASİ PARTİ KURMA VE RESMİYET UYARISI GELDİ

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi FETİ YILDIZ'DAN SİYASİ PARTİ KURMA VE RESMİYET UYARISI GELDİ . İŞTE O PAYLAŞIMI:

İletişim Başkanı Duran’dan yeni nesil suç örgütleri mesajı: 'Geçit vermeyeceğiz'

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, yeni nesil suç örgütlerinin sosyal medya ve dijital mecraları suç propagandası ile eleman devşirme aracı olarak kullandığını belirtti. Duran, çocukları ve gençleri hedef alan bu yapılara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.

TÜM HABERLER