Zaharova: Rusya'ya kimin ne kadar borçlu olduğunu hesaplamanın zamanı geldi
SİYASETRusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, 1918'den bu yana Rusya'ya kimin ne kadar borcu olduğunun hesaplanmasını önerdi.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz'in, "Moskova'nın Ukrayna'ya verdiği zarara karşılık 500 milyar euro ödemesi gerektiği” yönündeki sözlerine Telegram kanalından yanıt veren Zaharova, 1918-1922 yılları arasındaki Batı müdahalesinden başlayarak Rusya'ya kimin ne kadar borcu olduğunun hesaplanmasını önerdi.
Zaharova, "Düşünüyorum da, belki de kimin ne kadar borcu olduğunu bizim de hesaplamamızın zamanı gelmiştir. Batı'nın 1918-1922 müdahalesi ile başlayabiliriz” diyerek, Avrupa'nın kurtarılması ve yeniden inşası için tazminat da dahil olmak üzere İkinci Dünya Savaşı için bir denge kurulması gerektiğini önerdi.
Zaharova ayrıca SSCB'nin çöküşünün ‘ucuza mal olmadığını’ belirterek, Batılı yetkililerin uzun zamandır bu işte parmakları olduğunu kabul ettiklerini, dolayısıyla ‘hesap makinesini çıkarmak’ için her türlü neden olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti.
haber içerik ve kaynak: sputnik
İlginizi Çekebilir
Erdoğan: “Terörsüz Türkiye menziline doğru kararlı adımlarla yürümeyi sürdüreceğiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü kutlama törenleri kapsamında Ahlat’ta düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Hasımlarımızı rahatsız ve tedirgin eden Terörsüz Türkiye menziline doğru kendimizden emin bir şekilde ne yaptığımızı, ne murat ettiğimizi bilerek kararlı adımlarla yürümeyi sürdüreceğiz. Şehit ve gazilerimizin emanetini yere düşürmeden huzurun, sükûnun ve muhabbetin merkezinde yer aldığı aydınlık bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.
CELAL ADAN DA DEVLET ADAMLARI İLE HAN ÇADIRINDA
Ülkemizin sevilen ve saygı duyulan isimleri, devlet adamları, siyasetin yön verenleri Ahlat’da bir araya gelip Han çadırında sohbet ettiler.
VEKİL KIRATLI, ESOB’DA ESNAFLA BULUŞTU
Mersin Ak Parti Milletvekili Ali Kıratlı, Kısa adı ESOB olan Esnaf ve sanatkârlar odalar birliği başkanlığını ziyaret ederek, esnafın ve temsilci olan oda başkanlarının dertlerini dinledi.
Demokrat Parti'den Ermenistan sınırları açılsın çağrısı!
Demokrat Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Ermenistan'la sınırların açılması çağrısında bulundu: