"Gazeteciler Ağustos'ta nefes alamadı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Gazeteciler Ağustos'ta nefes alamadı"
Barış Yarkadaş: "Gazeteciler Ağustos'ta nefes alamadı"

CHP'li Barış Yarkadaş, gazeteciler için Ağustos ayının da "sıcak" geçtiğini, medya mensuplarının baskı, gözaltı ve davalarla karşı karşıya kaldığını söyledi. 

Gazetecilere yönelik baskılar Ağustos ayında da devam etti.  CHP 26. Dönem Milletvekili - Gazeteci Barış Yarkadaş, "Gerçeklerin duyulmasını istemeyen AKP iktidarı, çareyi gazetecileri susturmakta arıyor" dedi.

Ağustos ayına ilişkin medyada yaşanan hak ihlallerini raporlaştıran Barış Yarkadaş, "Meslektaşlarımız, sıcaklar yüzünden değil, baskılar yüzünden Ağustos ayında da nefes alamadı" ifadesini kullandı.

Raporunu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterildikten sonra beş kişinin saldırısına uğrayan TİP Hatay Millletvekili Barış Atay'a ithaf eden Yarkadaş, "İktidara söz söylemek, ağır bir bedel gerektiriyor artık" dedi.

Yarkadaş, 2020 yılının Ağustos ayına ilişkin verileri ise şöyle özetledi:

"2 gazeteci tutuklandı, 2 gazeteci gözaltına alındı, 4 gazeteci hakim karşısına çıktı.

3 gazeteci hakkında soruşturma başlatıldı, 6 televizyon kanalına para cezası verildi, 1 gazeteci silahlı saldırıya uğradı.

1 gazeteci hakkında dava açıldı, 1 gazetecinin evi polis tarafından basıldı, 1 internet sitesine 10. kez erişim engeli getirildi.

1 televizyon kanalı hakkında yasal işlem başlatıldı, 4 gazeteci saldırı ve darba maruz kaldı. Yüzlerce internet sitesindeki haberlere erişim engeli getirildi."


GÖKTAŞ: RAHMETLE MİNNETLE ANIYORUMÖnceki Haber

GÖKTAŞ: RAHMETLE MİNNETLE ANIYORUM

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!