Mersin Akdeniz de Ak Parti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin Akdeniz de Ak Parti
Mustafa Göktaş yazdı: Mersin Akdeniz de Ak Parti

Mersin tabiri caiz ise küçük İSTANBUL..

Burada her dinden, ırktan, mezhepten kardeşlerimiz vardır.

Mersin’in etnik ve mezhepsel yapısı açık ve nettir.

Sosyal yapısı, ekonomik yapısı, coğrafi yapısı da bellidir. Neyse...

Bazı aklı evveller, Mersin’in önemli bir ilçesi olan ve yıllarca HDP ağırlıklı seçimlerin kazanıldığı yerde ilk kez Ak parti bir Belediye Başkanı çıkartınca, kerameti kendinden sanmaya başlamışlar.

Madem keramet sizde, o zaman Yenişehir, Toroslar, Mezitli, Tarsus, Silifke, Gülnar, Mut, Anamur, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli ilçelerini de alsaydınız....

Elinize minik olan Aydıncık var, o da Ferhat Aktan’ın ailesinin o yörenin sevilen insanları olmasından kaynaklı. Ve oy oranı da belli. Mersin deki bir mahalle kadar... Daha öncede sizde idi zaten...

Şimdi Mesele AKDENİZ...

Orasını nasıl aldınız, ne oldu da aldınız, ne nedir iyi yorumlamanız lazım.  

Öyle her önüne gelen karnındaki pisliği yağ zannederse yanılırsınız.

Kazanmanızın ana nedenleri ve sebeplerini kendimce yazıyorum.

1- Muhittin Pamuk gibi, değerli, onurlu, asil bir soya sahip olan, Kaymakamın buraya KAYYUM atanması sizler için büyük şanstı. Kayyum olarak o denli mükemmel çalışıp hizmet üretti ki, bölge halkının devlete küskün olanlarını devletle barıştırdı. Bu arada, kalıcı çok hizmete imza atı... Halkın her an içinde, devletin sevgisini ve şefkatini sunan, merhametli bir adamın yaptığı çalışmalar torbanızı dolduran oyların başlıca sebebi.

2- Cumhur ittifakı olmanız. Eğer MHP oyları size yansıması idi bu iş mümkün olmazdı. Onların emeği, katkısı çok büyük..  Düne kadar MHP oyları o bölgede kendisine çıkarken, ittifak nedeniyle (bazıları ters düştü) hepsi olmasa bile çoğunluğu size geldi.

3- Ak Partinin içinde AKP’li olmayan, gerçekte liderini çok seven, kurucu değerlere sahip, tertemiz insanlar var. Yiyici, götürücü, ahlaksız takımdan değiller. Samimi Müslüman, mütedeyyin, muhafazakâr, Allah dostu, Milli Görüş çizgisinden gelen, yolsuzluk haksızlık bilmeyen, karşılıksız davasına hizmet edenleri kesinlikle hafife almayın. Onlar her zaman olduğu gibi âmâsız fakatsız çıkarsız çalıştı torbanıza oy taşıdılar. Ama yine yaranmadılar. Çünkü onlar içinde dünya malına tamah edenler yok. İyi ki var onlar. Dualarımız onların sayısının artması.

4- İlimizde, başta değerli valimiz, güzel insan, Mersin için şans olan Ali İhsan Su olmak üzere, İl müdürü durumunda olan herkes, bu seçimde Ak Parti burayı alsın diye, çok büyük emek verdi. İnkâra kalkmayın. O insanların hakkını da yemeyin.

5- Bölgenin milletvekillerinin pek artısı olmadı, bunu çok çok iyi biliyorsunuz. Buyursunlar, il ilçe teşkilatları olmadan, akraba, eş dost, tanıdık bildik yanlarına alıp bir köye çıksınlar. Bir mahalleye gitsinler. Bir ilçeye gitsinler. Kaç kişi yanlarına gelecek acaba?! Devlet dairelerine akrabalar, eş dost, tanıdık bildik olarak yerleştirdikleri bile gelmez. İddia ediyorum, her vekil, partinin il ilçe teşkilatlarında görevli olanların dışında yanına kendini seven ve sayan 50 kişi alıp yol yürüsün, Anlından öpeceğim. Bence hiçbir getirileri olmadı. Yarınlarda vekil sıralarında da göreceğimizi sanmıyorum. Yaparlarsa zaten Ak Parti için yıkım olur.

6- Akdeniz’in ilçe teşkilatında önceki yıllar görev almış başarılı olan düzgün insanları sakın ha unutmayın. Onların emekleri sizin torbaya oy diye geldi.

7- Sizi benim gibi karşılıksız destekleyen, kimse size inanmazken sizi her gün manşete taşıyan insanların emeğini de unutmayın. Özellikle şahsım Ülkücü misyondan gelen DYP de uzun yıllar Belde başkanlığı, merkez ilçe başkanlığı, il teşkilat başkanlığı, genel başkan baş danışmanlığı ve basından sorumlu genel başkan yardımcılığı, yurt geneli örgütlü olan bir STK nın genel başkanı olarak size büyük katkı sundum. Emeğim, Ak Partiye ve samimi dürüst insanlara helal olsun. Diğerlerine ise haram olsun.

Şimdi, uzatmak istemiyorum. Hayal kuranlar var. Olduğu yeri çok kalkındırmış ya, Büyükşehir’i alacağım, oranın başkanı olacağım rüyası görenler var.

Çevresinde topluluk yok. HARMAN YEL İLEN, DÜĞÜN EL İLEN OLUR kardaş...

Yanında samimi olan çıkarsız, karşılıksız duran adamları gözün görmedi.

Köroğlunu atı gibi perçemleri yana düşmüş, kılığı, saçı sakalı tuhaf adamlarla bir yere varamazsınız, burası Mersin. Akdeniz.

Çalımını görenin selam durduğu, çadırını görenin sadaka vermeye kalktığı tiplerle de yol yürünmeyeceğini göreceksiniz.

Ben bu uyarıları, Samimi ve dürüst olarak Ak Partiye gönül veren emek veren insanların hatırı için yazıyorum.

Bu mecburiyetim, üzerimdeki mesuliyetimdendir.

Kırdığınız insanların gönlünü samimim şekilde alın. Artık samimi olun. Az tamah çok zarar getirir, dünya malına bu kadar dalmayın.

Her iş, güç, varlık sizin olacak değil. Kediler uçsaydı gökte kuş kalmazdı, Kuşlar yüzseydi deryada balık kalmazdı.

Bu sistemi kuran yüce Allah’ında bir bildiği, planı, programı olduğunu unutmayacağız.

Bir bakarsın, işler umduğunuz gibi olmaz.

Yeri gelir feda edersin, yeri gelir veda edersin.

Bu günlük bu kadar...

İstişare de her zaman fayda var.

Gerisini siz bilirsiniz.

Belki bilirsiniz, atasözüdür. Laf dinleyen iş bitirir, Dinlemeyen baş kestirir.

 

MUSTAFA GÖKTAŞ

Gazeteci- Yazar

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı

DYP Yenişehir Belde Eski Başkanı

DYP Mersin Merkez İlçe Eski Başkanı

DYP Mersin İl Teşkilat Eski Başkanı

DYP Genel merkez Basın propaganda genel Başkan Eski Yardımcısı

DYP Genel Başkan Eski Baş Danışmanı


DR. SERHAT KANDEMİR YANGINDAN ZARAR GÖRENLERE DERMAN OLDUÖnceki Haber

DR. SERHAT KANDEMİR YANGINDAN ZARAR GÖRE...

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!