© Haberanaliz.net 2005

ABD ateşkese rağmen İran'ı bombaladı

ABD ordusu, devam eden ateşkese rağmen İran'a yeni saldırılar düzenledi. CENTCOM, "savunma amacıyla" önleyici bombardıman gerçekleştirdiklerini açıkladı.

ABD ordusu devam eden ateşkese rağmen İran'a hava saldırıları düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, mayın döşemeye çalıştığı öne sürülen botlar ile İran'ın güneyindeki füze fırlatma rampalarının hedef alındığı belirtildi.

CENTCOM sözcüsü Tim Hawkins, saldırının bölgedeki Amerikan askerlerini İran kaynaklı tehditlerden korumak için "savunma amacıyla" gerçekleştirildiğini belirtti.

İran medyası, bombardımanda can kayıpları yaşandığını aktardı.

8 Nisan'da ilan edilen ateşkese rağmen daha önce de ihlaller gerçekleşmişti. Bu ayın başında İran, boğazdaki Amerikan savaş gemilerine saldırmış, ABD ise İran ana karasındaki bazı hedefleri vurmuştu.

Katar'da görüşmeler sürüyor
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, yeni ABD saldırılarına rağmen İran'la bir anlaşmanın hâlâ mümkün olduğunu söyledi.

Hindistan ziyareti sırasında gazetecilere konuşan Rubio, "Bugün Katar'da bazı görüşmeler yapılıyordu, ilerleme sağlayıp sağlayamayacağımıza bakacağız" dedi.

Aylardır süren savaşı sonlandırmak amacıyla yapılan son tur görüşmeler kapsamında üst düzey İranlı müzakereciler Katar'ın başkenti Doha'da bulunuyor.

Bu arada petrolün varil fiyatı, yeni saldırı haberine karşın 100 doların altından işlem görüyor.

Trump: Zaman bizim lehimize
ABD Başkanı Donald Trump dün İran'la ya anlamlı bir anlaşmaya varacaklarını ya da hiçbir anlaşmanın olmayacağını söylemişti.

Truth Social'da paylaştığı mesajda, bir anlaşma sağlanana dek İran'a yönelik deniz ablukasının süreceğini belirten Trump, "İran'la bir anlaşmaya varırsam, bu iyi ve düzgün bir anlaşma olacak" ifadesini kullanmış, "zamanın kendi lehlerine olduğunu" ve bu nedenle "bir anlaşma konusunda acele etmemeleri" yönünde müzakere heyetine talimat verdiğini söylemişti.

DW,dpa,AFP / MUK

haber içerik kaynak:

https://www.dw.com/tr/abd-ate%C5%9Fkese-ra%C4%9Fmen-i%CC%87ran%C4%B1-bombalad%C4%B1/a-77291032

İlginizi Çekebilir

HÂKİM VE SAVCILARDA ATAMALAR YAPILDI BÜYÜK BİR DEĞİŞİM VAR

HSK gece yarısı yayınladığı kararname ile hâkim ve savcıların tayinlerini yaptı, atamalarını gerçekleştirdi. İşte Mersin’e gelen ve gidenler…

Almanya'da zehirli tırtıl alarmı: Okullar ve parklar kapandı

Almanya genelinde hızla yayılan zehirli meşe tırtılları paniğe yol açtı. Bazı okullar, parklar ve spor alanları kapatıldı. Helikopterlerle yüzlerce dönüm alan ilaçlanıyor.

Silivri Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu. Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu gözaltında

İstanbul'da CHP'li Silivri Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonunda Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu dahil 17 şüpheli gözaltına alındı.

CHP'de dokuz vekile kesin ihraç istemi

CHP'de mahkeme kararıyla genel başkanlık görevine geri getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun topladığı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Özgür Özel'e yakın dokuz milletvekili tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edildi.

Aziz Yıldırım yeniden Fenerbahçe başkanı

Fenerbahçe'deki seçimde Aziz Yıldırım, rakibi Hakan Safi'yi açık farkla geride bırakarak başkanlığa seçildi. Sekiz yıl aradan sonra yeniden başkan olan Yıldırım, "Birbirimize küsmeyeceğiz, birbirimize sarılacağız" dedi.

Körfez'de yine çatışma: Kuveyt ve Bahreyn'den İran'a kınama

Ateşkese rağmen İran ve ABD arasında Körfez bölgesinde karşılıklı saldırılar gerçekleşti. Toprakları İran tarafından hedef alınan Bahreyn ve Kuveyt, bu saldırıları kınadı.

TÜM HABERLER