ABD, Ukrayna'ya tüm askeri yardımı askıya aldı
GÜNDEMWashington, 4 Mart (Hibya) - ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi günü, Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin Beyaz Saray'da hararetli bir çatışma yaşamasından sadece birkaç gün sonra, Ukrayna'ya tüm ABD askeri yardımının teslimatını geçici olarak askıya aldı.
Söz konusu askıya alma emri halen devam etmekte ve siparişte olan 1 milyar dolardan fazla silah ve mühimmatı etkiliyor. Pazartesi günü Beyaz Saray'da Trump ve üst düzey ulusal güvenlik yardımcıları arasında yapılan bir dizi toplantı sonucunda ortaya çıktığını söyleyen yetkililer, iç müzakereleri tartışmak için isimlerinin gizli kalması koşuluyla konuştular.
Yetkililer, direktifin, Trump Ukrayna'nın Rusya ile barış müzakerelerine iyi niyetli bir bağlılık gösterdiğini belirleyene kadar yürürlükte kalacağını söyledi.
Bu karar, Cuma günü Donald Trump'ın Volodymyr Zelenskyy'e üçüncü dünya savaşıyla "kumar oynadığını" söylemesiyle Beyaz Saray'da yaşanan dramatik patlamanın ardından geldi. Ukrayna başkanına "barışa hazır olduğunda" geri dönmesi söylendi.
hibya haber ajansı
İlginizi Çekebilir
Pakistan, Hindistan'ın yakın zamanda askeri saldırı planladığını iddia ediyor
İstihbarat uyarısı, Hindistan yönetimindeki Keşmir'de 26 kişinin ölümüne neden olan bir saldırının ardından komşular arasında yükselen tansiyondan bir hafta sonra geldi.
Moskova’daki Zafer geçidini tehdit eden Zelenskiy’e Rusya’dan tepki: ‘Barış çabalarını baltalıyor’
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kiev rejimi lideri Vladimir Zelenskiy’i 9 Mayıs Moskova’da düzenlenecek askeri geçit törenine yönelik tehditleriyle barış çabalarını bozmakla suçladı.
Trump, Putin’in Ukrayna’daki çatışmayı sona erdirmek istediğine inanıyor
ABD Başkanı Donald Trump, Rus mevkidaşı Vladimir Putin'in Ukrayna krizine bir çözüm bulmak istediğine inandığını belirtti.
Yolsuzlukla suçlanan kardinal Becciu, Papa Francis'in halefinin seçileceği toplantıya katılmayacak
Vatikan'daki ilk derece mahkemesi tarafından 2023 yılında zimmetine para geçirmekten suçlu bulunan kardinal, günler süren tartışmaların ardından yeni Papa'nın seçileceği toplantıya katılmama kararı aldı.