ABD Ulusal İstihbarat Direktörü’nden kötü haber: ‘Dünya nükleer yok oluşun eşiğinde’
SİYASETABD Ulusal İstihbarat Direktörü Gabbard, dünyanın nükleer çatışmanın eşiğinde olduğunu ve insanlığın tamamen yok olabileceğini belirtti.
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard, YouTube kanalında, dünyanın nükleer çatışmanın eşiğine geldiği uyarısında bulundu.
Gabbard, “Bugün nükleer imhanın eşiğine her zamankinden daha yakınız. Siyasi elitler ve savaş çığırtkanları, nükleer güçler arasındaki korku ve gerilimi pervasızca körüklüyorlar” ifadesini kullandı.
Bu durumun, dünya seçkinlerinin, sıradan insanların aksine, kendileri ve aileleri için nükleer sığınaklara erişimleri olduğuna dair hayali bir inanç içinde olmaları nedeniyle mümkün olduğunu kaydeden Gabbard, “Bu yüzden biz, insanlar, sesimizi yükseltmeli ve bu çılgınlığa bir son verilmesini talep etmeliyiz” dedi.
Daha önce ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Charlie Kirk online programına verdiği bir röportajda, Ukrayna’da önümüzdeki yıllarda çatışmanın devam etmesi halinde Kiev'in kazanamayacağını, ancak nükleer tırmanma senaryosunun mümkün olacağını söylemişti. Vance’a göre, çatışma durmazsa, sonuç olarak “nükleer bir savaşa dönüşebilir”.
haber içerik ve kaynak: sputnik
İlginizi Çekebilir
ABD'de tarihi buluşma: Aliyev ile Paşinyan Beyaz Saray’da Trump'la görüşecek
Beyaz Saray’da ABD başkanının ev sahipliğinde yapılacak zirve, Moskova’ya güçlü bir mesaj gönderecek.
AB raporu: Gazze’deki kriz, bazı olumlu adımlara rağmen hâlâ 'çok ciddi'
Geçtiğimiz ay AB, gıda kamyonlarının sayısının arttırılması ve 'yardım çalışanlarının hayatlarının korunması' anlaşması da dahil olmak üzere Gazze'ye insani yardım erişiminin 'önemli ölçüde' iyileştirilmesi için müzakerelerde bulunmuştu.
Hesekê'de tüm bileşenlerin katılımıyla 'Ortak Tutum Konferansı' düzenleniyor
Rojava’daki (Kuzey ve Doğu Suriye) tüm toplumsal bileşenleri bir araya getiren "Ortak Tutum Konferansı," bugün Hesekê’nin Gweiran Mahallesi’ndeki Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı. Bölgenin geleceğine ışık tutacak önemli kararların alınması beklenen konferansa yoğun katılım gösteriliyor.
DEM PARTİ sahte diploma skandalına ilişkin suç duyurusunda bulundu
DEM PARTİ Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, kamuoyunda "Sahte Diploma Skandalı" olarak bilinen ve kamu kurumlarına sızma, resmi belgelerde sahtecilik, kişisel verilere izinsiz erişim gibi suçları içeren usulsüzlüklerle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.