Ak Parti Milletvekili Kıratlı’dan Seçer’e sert tepki!
SİYASETAK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Türkiye gündemine oturan Mersin Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan Kaşlı Hayvan Bakımevi’ndeki skandalla ilgili açıklamalarda bulundu. Kıratlı, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sokak hayvanlarını koruma ve yaşatma kanunu konusunda sınıfta kaldığını ifade ederek sert tepki gösterdi. Kıratlı, “Kaşlı Hayvan Bakımevi’nde yaşananlar, sadece görüntülerle değil; vicdanlarımızda da derin yaralar açmıştır. Mersin’de öyle bir skandal yaşanmıştır ki, fotoğrafları veya videoları paylaşmaya yüreğim elvermedi” dedi.
AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Ali Kıratlı, Mersin Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan Kaşlı Hayvan Bakımevi’nde yaşanan skandalla ilgili yaptığı yazılı açıklamada CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e tepki göstererek yaşananların büyük bir skandal olduğunu belirtti. Kıratlı, yaptığı yazılı açıklamada, “Geçmiş yıllarda da Mersin ilimiz bu skandallarla sıkça anılmıştır. Yaşananlar kentimiz adına utanç verici bir durumdur. Belediye tarafından yapılan açıklama ise Mersin adına utanç kaynağıdır. Mersin’imiz ulusal basında sürekli küçük düşürücü şekilde yer almaktadır” ifadelerine yer verdi.
“YAŞANANLAR VİCDANLARIMIZDA DERİN YARALAR AÇMIŞTIR”
Kıratlı, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin’de yaşanan skandalın geçmiş yıllarda sıkça yaşandığını ve CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bir çözüm üretilmediğini vurgulayarak, “Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Kaşlı Bakımevi’ne getirilen sokak hayvanlarının ağır ihmal altında, sağlıksız koşullarda, tedavisiz bir şekilde ölüme terk edildiği açıkça görülmektedir. Burada yaşananlar, sadece görüntülerle değil; vicdanlarımızda da derin yaralar açmıştır” ifadelerini kullandı.
“BELEDİYE, İHBAR EDEN KİŞİYİ HEDEF GÖSTERDİ!”
Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanı S.K. isimli vatandaşın, barınakta yaşananlara artık tahammül edemeyerek yaşananları kayıt altına alarak sosyal medyada paylaştığını ve istifa ettiğini belirten Kıratlı, “Belediye çalışanı artık yaşananlara tahammül edememiş. Skandallar bitmek bilmeyince belediye çalışanı işinden istifa etmek zorunda kalmış. Belediye ise suçluyu ya da sorumluyu, olayı ortaya çıkaran kişide bulmaya çalışmış. Bu yaşananlar da ayrı bir skandal” diyerek tepkisini dile getirdi.
“SORUMLULAR AÇIĞA ÇIKARILMALI”
Sokak hayvanlarını korumak, yerel yönetimlerin yasal ve vicdani sorumluluğudur diyen Kıratlı, “Büyükşehir Belediyesinin yaşananların ardından yaptığı açıklama, yaşanan ihmali görünmez kılma çabasıdır. Bakımevleri, can dostlarımızın şefkatle yaşaması gereken güvenli limanlar olmalıdır. Görüntüleri paylaşan kişi değil, o görüntülere neden olan kişiler sorgulanmalıdır. Sorumlular açığa çıkarılmalı, gereken yapılmalıdır” dedi.
“SÜRECİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”
Mersin’de yaşanan skandalın örtbas edilemeyeceğini vurgulayan Kıratlı, “Hayvanların sessiz çığlığını duymak, vicdan sahibi herkesin görevidir. Ben hem bir milletvekili, hem de duyarlı bir vatandaş olarak bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımı kamuoyuna duyuruyorum. Bu konu kolay kolay kapatılamayacak ve unutturulamayacak. Sorumlular hesap verene kadar sürecin takipçisi olacağım. Tüm hayvanseverlerin içi rahat olsun” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Meral Danış Beştaş da Demirtaş davasındaki kritik güne işaret etti
DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Selahattin Demirtaş hakkında verdiği kararların Kobani davasında yargılanan ve halen tutuklu bulunan diğer siyasetçilerin durumunu da doğrudan ilgilendirdiğini söyledi.
ERDOĞAN: “Bizim tek amacımız, bölgede barışın, huzurun, istikrarın güçlü bir şekilde sağlanmasıdır”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bosphorus Diplomasi Forumu”nda yaptığı konuşmada, “Genç arkadaşlarımızın şunu bilmesini isterim; Bizim tek amacımız vardır. O da bölgede barışın, huzurun, istikrarın, güçlü bir şekilde sağlanmasıdır. Türkiye olarak işte buna giden yolu açmanın derdindeyiz” dedi.
TEVFİK DİKER: "İ.Küçükkaya,TV100' de Ö.Özel'e sormadı..."
E.MİLLETVEKİLİ TEVFİK DİKER YAZILI BİR MESAJ ATTI. BUNU TÜM BASIN MENSUPLARINA ATAN DİKER, İLGİNÇ TESPİTLERDE BULUNDU. ŞÖYLE:
Diker: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kamu adına teşekkür ediyorum..
"Yolsuzlukla Mücadele Derneğini kuran tek Milletvekili olarak samimi bir şekilde ifade ediyorum" diyen Tevfik Diker bakın nasıl bir yazılı açıklama yaptı: