© Haberanaliz.net 2005

Almanların üçte ikisi ABD'yi tehdit olarak görüyor

Almanlara göre dünya barışı için en büyük tehdidi Rusya oluştururken ABD'yi tehdit olarak algılayanların oranı, Trump'ın göreve gelmesi sonrasında yüzde 65'e sıçradı.

Bir kamuoyu araştırmasına göre, Almanların neredeyse üçte ikisi Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) önümüzdeki yıllarda "dünya barışı için büyük bir tehdit" olarak görüyor.

Almanya’da vatandaşların güvenlik konusundaki endişeleriyle ilgili Strateji ve Yüksek Liderlik Merkezi tarafından yaptırılan anket, katılımcıların yüzde 65'inin "küresel barışa en büyük tehlikeyi oluşturan ülke" olarak ABD'yi gördüğünü ortaya koydu.

Aynı soru bir yıl önce sorulduğunda bu oran yüzde 46'ydı. 2024'te ise nüfusun sadece dörtte biri ABD'yi "en büyük tehdit" olarak görüyordu.

Ankete katılan Almanların yüzde 81'i ise "en büyük tehdit" olarak Rusya'yı gördüğünü belirtti. Rusya'ya yönelik tehdit algısı, Şubat 2022'de başlayan Ukrayna işgali sonrasında yüzde 75-82 aralığında seyrediyordu.

Öte yandan Çin, ABD'nin de gerisinde kalarak katılımcıların yüzde 46'sı tarafından "en büyük tehdit" olarak gösterildi.
Her 10 kişiden dördüne göre savaş olası değil
Katılımcılara ayrıca, Almanya'nın önümüzdeki yıllarda bir savaşa dahil olma olasılığı hakkında düşünceleri soruldu. Sadece yüzde 3'lük bir kezim böyle bir senaryonun "çok olası" olduğunu söyledi.

Bununla birlikte, yüzde 28'i "oldukça olası" olduğunu söylerken yüzde 24'ü kararsız kaldı. Katılımcıların yüzde 40'ı Almanya'nın bir savaşa dahil olma olasılığının "oldukça düşük" olduğunu, yüzde 5'i ise "çok düşük" olduğunu söyledi.

Anket, 6-19 Ocak tarihleri ​​arasında ülke genelinde 16 yaş ve üzeri bin 77 kişi arasında gerçekleştirildi.
HABER İÇERİK KAYNAK

https://www.dw.com/tr/almanlar%C4%B1n-%C3%BC%C3%A7te-ikisine-g%C3%B6re-abd-d%C3%BCnya-bar%C4%B1%C5%9F%C4%B1-i%C3%A7in-bir-tehdit/a-75900326

İlginizi Çekebilir

HÂKİM VE SAVCILARDA ATAMALAR YAPILDI BÜYÜK BİR DEĞİŞİM VAR

HSK gece yarısı yayınladığı kararname ile hâkim ve savcıların tayinlerini yaptı, atamalarını gerçekleştirdi. İşte Mersin’e gelen ve gidenler…

Almanya'da zehirli tırtıl alarmı: Okullar ve parklar kapandı

Almanya genelinde hızla yayılan zehirli meşe tırtılları paniğe yol açtı. Bazı okullar, parklar ve spor alanları kapatıldı. Helikopterlerle yüzlerce dönüm alan ilaçlanıyor.

Silivri Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu. Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu gözaltında

İstanbul'da CHP'li Silivri Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonunda Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu dahil 17 şüpheli gözaltına alındı.

CHP'de dokuz vekile kesin ihraç istemi

CHP'de mahkeme kararıyla genel başkanlık görevine geri getirilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun topladığı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Özgür Özel'e yakın dokuz milletvekili tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edildi.

Aziz Yıldırım yeniden Fenerbahçe başkanı

Fenerbahçe'deki seçimde Aziz Yıldırım, rakibi Hakan Safi'yi açık farkla geride bırakarak başkanlığa seçildi. Sekiz yıl aradan sonra yeniden başkan olan Yıldırım, "Birbirimize küsmeyeceğiz, birbirimize sarılacağız" dedi.

Körfez'de yine çatışma: Kuveyt ve Bahreyn'den İran'a kınama

Ateşkese rağmen İran ve ABD arasında Körfez bölgesinde karşılıklı saldırılar gerçekleşti. Toprakları İran tarafından hedef alınan Bahreyn ve Kuveyt, bu saldırıları kınadı.

TÜM HABERLER