© Haberanaliz.net 2005

Başkanımız Seçer, Yolsuzluğu kokusundan seçer!

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2014-2019 arası alım satımları ve ihaleleri didik didik edilecek derken bir kısım ağızların, anlaşma var, paslaşma var, kimse hesap sormaz işinize bakın dedikleri duyuluyor. Bu arada CHP tabanı ise, biz Seçer’i biliriz, o yolsuzluğu kokusundan seçer diyerek, bu işlere alet olmayacak hesap soracak demekteler..

ANKARA- Mersin Büyükşehir Belediyesinin önceki dönem başkanı HACI BURHANETTİN KOCAMAZ döneminde yapılan tüm alımların elden geçmesini isteyen Mersin halkı, belediye kaynaklarından edindiği bilgiler ışığında, özellikle pazarlıklı alımlarda neden hep aynı firmalar tercih edilmiş sorusunun yanıtını arıyorlar. Çok ciddi alımların pazarlıklı yapıldığını hatırlatan belediye çalışanları, bunun yanı sıra hiç önemi ve gereği yok iken KİK de yer alan özel maddelerden (AFET gibi) faydalanarak pazarlıklı alımlara yöneldiler ve kurumu zarara uğrattılar yakınması var. Bilindiği gibi HACI BURHANETTİN KOCAMAZ ve ekibi döneminde Bakanlık müfettişleri de denetim yapmıştı.

Hatta Mersin 10 asliye ceza mahkemesi 2017/4, yine Mersin 14. Asliye ceza mahkemesi 2018/93 ve 4. Ağır ceza mahkemesi 2018/72 sayılı dosyalarda süren davalarının olduğu biliniyor.

Bu arada çok belediyenin el değiştirmesi ile bir umutla bekleyişe geçen hakları yenen işçi kesimi, esnaf kesimi, tüccar kesimi, haksızlıkların hesabının sorulması düşüncesi ile sürekli yönetime sesleniyor. Özellikle sosyal medyada seslerini çıkaran vatandaşlar, Vahap Seçer hakkımızı hukukumuzu korusun, geçmiş dönemi iyice araştırsın, burada tüyü bitmedik yetemin hakkı söz konusu. İşi örtbas ederlerse bu vebal ağır olur diyorlar.

Öte yandan haber merkezimize ulaştırılan bir e postada önemli ayrıntıların altı çizilmiş durumda. İnceledik ve VAHAP SEÇER başkanlığındaki yeni yönetime, lütfen bu ihaleleri, alım satımları özellikle işin ehli ve uzmanı olan kişilere incelettirin diyoruz. İhaleye katılanların beyanlarına da başvursunlar, teklif alınan kişilerin beyanlarına da, sonrasında piyasa araştırması da yapsınlar. Fiyatlar didik didik incelensin diyoruz.

Yapılan işlerin bir kısmının İhale Kayıt numarası:

2014/176733 – 19.696.702.50 TRY’lik pazarlıklı alım,

2015/35043 - 38.961.768 TRY’lik pazarlıklı alım,

2015/92537 - 47.496.453 TRY’lik pazarlıklı alım,

2015/80506 – 15.961.953 TRY’lik pazarlıklı alım,

2015/ 56017 – 3.109.046 TRY’lik pazarlıklı alım,

2016/438665 – 2.479.170 TRY’lik pazarlıklı alım,

2016/463932 – 3.092.332.83 TRY’lik pazarlıklı alım,

2016/432852- 4.018.479.14 TRY’lik pazarlıklı alım ve 2018/6372 – 2.054.451 TRY’lik pazarlıklı alımların çok dikkatli incelenmesini isteyen vatandaşlar, belediye çalışanları, bu alımların gerekliliğinin de ciddi şekilde araştırılmasını, kamu yararı ve zararı yönünün incelenmesini istiyorlar.

HACI BURHANETTİN KOCAMAZ BİR DÖNEM KENTİ AFİŞLERLE DONATMIŞ YEMİYECEĞİZ YEDİRMEYECEĞİZ DEMİŞTİ

 

İlginizi Çekebilir

SİLİFKE- MUT- YENİŞEHİR- TOROSLAR İHALELERİNE BAKIN HELE…

Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Devletin kör kuruşunun hesabını yapmak lazım. Ama gerekli gereksiz, abartılı alımlar milletin canını sıkıyor. Bu kez SİLİFKE- MUT- YENİŞEHİR- TOROSLAR Belediyelerinin ihalelerine baktık ve aktarıyoruz:

KARAYOLLARININ PAZARLIKLI İŞLERİ: 5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRA…

KARAYOLLARI 5.BÖLGEDE PAZARLIKÇI ÇIKTI. 2026 ilk aydan bu güne kadar 5 MİLYAR 7 YÜZ 12 MİLYON 7 YÜZ 79 BİN 3 YÜZ 84 LİRALIK pazarlıklı alım yaptılar. Yürürlükte tasarruf genelgeleri var. Devletin kör kuruşunun hesabını yapmak lazım diyen devlet büyüklerimizin dediklerini dikkate almaları lazım. İhaleler böylesine büyük çapta olmasına rağmen neden AÇIK ihale değil de, pazarlıklı yapılıyor?

NİYE PAZARLIK, NİYE AÇIK İHALE DEĞİL?

Mersin Büyükşehir'in ihalelerini inceledim. Yürürlükte tasarruf genelgeleri mevcut. Belediyelerin alım gücü belli. Yapılan ihale ve alımlar neden pazarlık usulü, niçin açık ihale değil. Açık ihale olsa katılım daha fazla olup rekabet oluşmaz mı?

MERSİN BÜYÜKŞEHİRİN 50 MİLYONLUK PAZARLIKLI İHALESİ

Yürürlükte tasarruf genelgeleri de var. Ama idareler ne hikmet ise pazarlıklı alımlardan bir türlü vazgeçmiyorlar.

MERSİN GSB, İŞTE BU!!!

Mersin Gençlik Ve Spor il Müdürlüğünün yapmış olduğu ihale ve alımları yıllardır dile getiriyoruz. Şimdi ikidir büyük ihaleler AÇIK ihale oldu ve RUTİN değişti. O her zaman işleri alan bildik, tanıdık, tipler işleri pay edememişler. Doğrudan teminde, pazarlıklı alımda, davet usulde, işleri hep aynı firmalar alıyor idi, o firmalar bu işleri neden alamadılar? Bakın o sürekli doğrudan temin ve pazarlıklı alımlarda iş alan firmaların çoğu burada da ihaleye katılım yapmış fakat alamamışlar. Ama ne hikmet ise pazarlık, doğrudan temin işlerde lop lop götürüyorlardı… Demek ki, neymiş? Devlet ebet mübetmiş ve devletin idarecisi ister ise bu işler devletin yararına ve kazancına oluyormuş…

TORSLARIN MUHASEBECİ BELEDİYE BAŞKANIDA PAZARLIKÇI ÇIKTI İYİ Mİ?

Yürürlükte TASARRUF genelgeleri mevcut. Bu arada Belediyelerin çoğunluğu bu genelgeye uymuyor Sayıştay denetimlerini de takılıyorlar. Mersin de bir kısım Belediyeler AÇIK ihale yaparak katılımı ve rekabeti arttırmak yerine, PAZARLIK alımları ile dikkat çekiyor. Üstelik milyonluk ihaleler. Eski para ile trilyonluk işler… Banlardan birisi de TOROSLAR Belediyesi. İşte detaylar:

TÜM HABERLER